Blog

Categorieën
 1. Neem een proefabonnement op Kwink

  Neem een proefabonnement op Kwink

  Je kunt Kwink gratis uitproberen. In alle groepen. Ideaal om met het hele team te ervaren hoe het is om met Kwink te werken aan sociaal-emotioneel leren. En om de reacties van de kinderen uit jouw groep te ervaren.

  Lees meer...
 2. Nieuw: Betoverende kinderbijbel In de gloria!

  De omslag van kinderbijbel In de gloria.

  In de gloria is een betoverende manier om Bijbelverhalen aan kinderen door te geven. Het vertelt het verhaal van God en de mens. De verhalen zijn zo verteld dat kinderen erin mee kunnen gaan, terwijl het karakter van de Bijbel behouden blijft. Aangevuld met prachtige illustraties.

  Lees meer...
 3. Kwink gaat weer naar school!

  Kwink gaat weer naar school!

  Kwink gaat weer naar school! Download hier de gezellige kleurplaat voor de start van het schooljaar.

  Lees meer...
 4. Hoop is als een hoepel

  Hoop is als een hoepel

  "Is hoop hebben niet als een hoepel om je lijf? De hoepel draait om je heen en blijft altijd een beetje met je verbonden. Soms draait het stevig om je middel en soms zakt het naar de grond. Misschien blijft de hoepel even liggen, maar er komt weer een moment dat je de hoepel oppakt, om je middel doet en er een flinke draai aan geeft. Een hoepel blijft in beweging als je er zelf wat voor doet. Stilstaan is er niet bij."

  Lees de blog van redacteur Jolanda van der Marel

  Lees meer...
 5. Kwintessens Studio - video

  Kwintessens Studio - video

  De Kwintessens Studio is een ontmoetingsplek voor iedereen die werkt met onze uitgaven en methodes. En voor iedereen die gewoon gezond nieuwsgierig is… In de Studio vind je verdiepend materiaal bij onze methodes en andere uitgaven. Hoe? Met filmpjes, webinars en lesbrieven. Die gaan bijvoorbeeld over burgerschap, diversiteit, identiteit en een veilig schoolklimaat. Dus direct bruikbaar voor jou! 

  Lees meer...
 6. Als een opgerold egeltje

  Als een opgerold egeltje

  Om te beginnen zal ik het maar meteen bekennen: ik ben niet goed in ruziemaken. Ik schrik ervoor terug, kruip als een slak in mijn huisje. Er zijn egels die bij bedreiging hun stekels opzetten, maar ik ben de egel die zich oprolt als een bolletje en hoopt dat niemand hem zal zien.

  Lees meer...
 7. Zet de tijd maar even stil…

  Zet de tijd maar even stil…

  In het kort:
  Mooie ervaringen van vieren en gedenken wil je kinderen niet onthouden. Daar kunnen ze alleen maar van groeien. Als uitgever van levensbeschouwelijke methodes hebben we daarvoor prachtige mogelijkheden.

  Lees meer...
 8. Meer mens door contact

  Meer mens door contact

  Contact, dat is aanraken, een hand geven, een schouderklopje, een aai over de bol. De een zal er meer behoefte aan hebben dan de ander, maar eigenlijk kan geen mens zonder contact. Contact gaat ook over aandacht, tijd en een luisterend oor. Contact is niet altijd vanzelfsprekend. Door corona moeten we letterlijk afstand van elkaar houden. Waarom is écht contact zo belangrijk? Uit onderzoek blijk dat mensen die regelmatig sociale contacten hebben gelukkiger en gezonder zijn dan anderen.

  Lees meer...
 9. Vrienden voor het oprapen

  Vrienden voor het oprapen

  "Vrienden op digitale platforms lijken wel een soort spaaractie. Maar is ‘vriendschap’ niet iets wat je moet koesteren in plaats van sparen?"

  Lees de blog van onze Kwink-redacteur Mariska Bijvank en bekijk ook alle werkvormen die bij het thema 'vriendschap' passen op het prikbord van onze verschillende methodes. 

  Lees meer...
 10. Aan een uitdagend verhaal kun je groeien

  Aan een uitdagend verhaal kun je groeien

  Lees de blog van Ger Luttels, redacteur Trefwoord en Kwink over 'Groeien'. 

  Lees meer...
Toon per pagina