Over Kwintessens

Kwintessens is gespecialiseerd in educatief materiaal voor het basisonderwijs op het gebied van sociaal-emotioneel leren en levensbeschouwing. Bekende uitgaven zijn onder andere de lesmethoden Trefwoord, Kind op Maandag, Hemel en Aarde en Kwink.

Daarnaast is Kwintessens de uitgever van Kind op Zondag en Kleur in de Kerk, bestemd voor kerk en zondagsschool.

Bij Kwintessens vindt u inspirerende producten voor de ontwikkeling van leraren, evenals diverse materialen rond de feest- en gedenkdagen. Bijvoorbeeld voor advent en kerst, Pasen en Pinksteren, maar ook het afscheid van groep 8 van de basisschool.

'De uitgaven van Kwintessens bieden vrijheid en ruimte. De inhoud is niet sturend, maar leidt juist tot verwondering. De studenten zijn hartstikke blij met de uitgaven van Kwintessen, zowel qua inhoud als qua lessuggesties.' - Renger Dijkstra, hoofd Mediatheek Hogeschool Amsterdam

Een kijkje in de keuken van Kwintessens

Kwintessens gelooft in de kracht van inspirerend onderwijs. De educatieve methodes en materialen van de uitgeverij bieden ruimte aan de ontwikkeling en groei van leerlingen én leerkrachten in het basisonderwijs. In dit filmpje vertelt uitgever Erik Idema wat er zoal gebeurt bij het bedrijf, van creatief idee tot fysiek of digitaal product. En welke experts daar allemaal bij betrokken zijn. Kijk snel mee! Dit filmpje werd op 30 juni 2019 uitgezonden door SBS 6 in het programma Holland van Boven.

Levensbeschouwing

Trefwoord

Uw school staat midden in de maatschappelijke veranderingen: krimp in de regio, secularisering, en demografische verschuivingen hebben gevolgen voor de identiteit van de school. Het zoeken naar richting en het invullen van een nieuwe identiteit is niet gemakkelijk. De keuze voor een levensbeschouwelijke methode die bij het profiel van de school past, is hier een belangrijk onderdeel van. Kwintessens kan u helpen met het maken van de juiste keuze! Bekijk ons aanbod op het gebied van levensbeschouwing en godsdienst.

Sociaal-emotioneel leren

Kwink

Kwintessens is expert op het terrein van sociaal-emotioneel leren: de gehele ontwikkeling van kinderen staat centraal bij Kwintessens. U kunt bij ons terecht voor ondersteuning en de methode die aansluit bij uw schoolklimaat. Onderzoek leert dat een goed schoolklimaat en aandacht voor sociaal-emotioneel leren 11% meer leerresultaat oplevert! De leerresultaten van kinderen op het gebied van rekenen, taal en lezen worden gestimuleerd door te werken aan een goede sociaal-emotionele ontwikkeling en een veilig klassenklimaat. Het is dus belangrijk om daar veel aandacht aan te besteden in uw schoolbeleid. Bekijk ons aanbod op het gebied van sociaal-emotioneel leren.

Professionalisering

Leraar hoe doe jij dat?

Niet alleen kinderen ontwikkelen zich; ook leerkrachten maken een ontwikkeling door in hun professionaliteit. Hoe geeft u daar vorm en inhoud aan? En hoe staat het met de ontwikkeling binnen uw team? Is er ruimte voor de collega’s om van elkaar te leren? Kwintessens heeft oog en oor voor de ontwikkeling van leerkrachten en hun competenties. Wij helpen u met praktisch materiaal en inspirerende workshops. Een geïnspireerde leerkracht groeit in zijn vak en stimuleert de ontwikkeling van kinderen! Bekijk ons aanbod op het gebied van professionalisering.

Afscheid groep 8

Mijn schooltijd

Wilt u uw leerlingen van groep 8 een onvergetelijk afscheid van de basisschool meegeven? Kwintessens biedt diverse cadeauboeken om de schooltijd feestelijk af te sluiten, zoals mijn schooltijd, Bagage of de Bijbel in Gewone Taal voor jou. Bovendien verschijnt elk jaar bij Kwintessens een nieuwe afscheidsmusical voor groep 8. Bekijk ons aanbod op het gebied van afscheid groep 8.

Kinderboeken

Knuffelkatten en aaibeesten

Kwintessens gelooft in de kracht van verhalen. Onze kinderboeken bieden kinderen ruimte om mee te gaan in verhalen en daarbij nieuwe situaties te verkennen. Met spannende verhalen ontwikkelen ze ongemerkt hun leesvaardigheid. Bekijk ons aanbod op het gebied van kinderboeken.

Advent en kerst

De kleinste ster

Kwintessens inspireert school en kerk graag voor een vrolijke kerst. U vindt bij ons kerstverhalen, kerstmusicals, knutselmateriaal en advenstprojecten. Bekijk ons aanbod op het gebied van advent en kerst.

Meer over Kwintessens

Historie Kwintessens komt voort uit een organisatie met een rijke historie die teruggaat tot in 1865.
Directie Sinds december 2011 is Ron Rijnbende directeur van Kwintessens.
Medewerkers De uitgaven van Kwintessens worden ontwikkeld door een enthousiast team van professionals onder leiding van Erik Idema en Martijn Wabeke. Binnenkort vindt u hier meer informatie over alle medewerkers van Kwintessens.
Advies op maat Een kundig team van relatiebeheerders bezoekt directies en leraren van scholen maar ook schoolbesturen om uitgaven te tonen of gerichte presentaties te geven over methodes.
Holding UnieNzv Kwintessens maakt samen met Edukans deel uit van de stichting UnieNzv.
Partners Een aantal uitgaven van Kwintessens is tot stand gekomen in samenwerking met partners. Bijvoorbeeld de CED-Groep, Rovict, Uitgeverij MozaïekUitgeverij Lannoo, Het Spectrum, KlasseTV, Uitgeverij Meinema, Uitgeverij Pica, Ark Media en VOS/ABB. Kwintessens is voordeelpartner van AVS.
© Copyright 2020 Kwintessens Disclaimer | Privacy Ideal Logo