Actueel

Categorieën
 1. Adventskalender Hemel en Aarde

  Adventskalender Hemel en Aarde

  De adventstijd is begonnen. Leef jij ook met de kinderen toe naar kerst? Voor abonnees van Hemel en Aarde maken we elk jaar een adventskalender. Nieuwsgierig hoe dat er uit ziet? Bekijk de adventskalender.

  Lees meer...
 2. Een kijkdoos van de kerststal

  Een kijkdoos van de kerststal

  Maak met de figuren op het werkblad een kerststal. Download het werkblad. Maak van een schoenendoos of een eierdoos een stal en plaats de figuren. 

  Lees meer...
 3. Glas in lood raam met kerstster

  Glas in lood raam met kerstster

  Kleur de ster en de verschillende vlakken in met viltstift. Voor een mooi effect kun je ook patroontjes kleuren in de vlakken. Wrijf met een keukenpapiertje met slaolie over de achterkant van de hele tekening en laat de kleurplaten goed opdrogen.
  Tip: maak van zwart of gekleurd papier een lijst voor om de tekening en hang ze voor het raam.

   

  Lees meer...
 4. Samen eten, samen het leven vieren

  Samen eten, samen het leven vieren

  Kinderen spelen samen op school en soms ook bij elkaar thuis. Het kan dan gezellig en verbindend zijn de vriendschap te vieren door samen te eten.
  Het komt voor dat de kinderen die op bezoek zijn een gerecht krijgen dat ze nog niet kennen. Wie heeft dat meegemaakt? Hoe zag het eruit? Welke vormen, kleuren zagen ze? Hoe rook het? Wat was de naam van het eten? Wilden ze een hapje proeven? En… was het lekker? Wie moest een beetje wennen?

  Lees meer...
 5. Slingers

  Slingers

  Op school oefenen kinderen eindeloos op wat nog niet zo goed lukt. Maar ongemerkt verzamelen ze zo heel veel vaardigheden de ze hebben leren beheersen. We doen het niet zo vaak, maar het is heel fijn om te vieren wat allemaal gelukt is en wat je hebt geleerd.

   

  Lees meer...
 6. Voorleesverhaal Het is een wonder!

  Voorleesverhaal Het is een wonder!

  Micha gaat sinds kort naar een nieuwe school. Het is de tijd van kerst, iedereen zit er vol van. Micha is joods. Bij hem thuis vieren ze Chanoeka, ook een feest van licht. Micha verrast zichzelf door er in de klas over te vertellen.

  Lees meer...
 7. Actieboeken al vanaf 4,99

  Actieboeken al vanaf 4,99

  De volgende titels zijn momenteel in de aanbieding bij Kwintessens. Acties geldig zolang de voorraad strekt.

  Lees meer...
 8. Slagroomboom

  Slagroomboom

  Als er iets feestelijks of belangrijks is gebeurd, kun je samen taart eten maar ook een boom planten. Bijvoorbeeld als een gebouw feestelijk wordt geopend, of als er een nieuwe koning of koningin komt.

  Lees meer...
 9. Webinar 12 november: kennismaken met Kwink

  Webinar 12 november: kennismaken met Kwink

  Is Kwink dé methode voor jouw school? Wil je meer weten? Doe mee met een van onze webinars!

  Lees meer...
 10. Gratis katern: Samen sociaal online

  Gratis katern: Samen sociaal online

  'Samen sociaal online' is het thema van de jaarlijkse Week van de Mediawijsheid die dit jaar plaatsvindt van 5 tot en met 12 november 2021. Kwink voor sociaal-emotioneel leren ondersteunt deze speciale week actief met een nieuw gratis katern. 

  Lees meer...
Toon per pagina
© Copyright 2021 Kwintessens Disclaimer | Privacy Ideal Logo