Actueel

Categorieën
 1. Fijne vakantie

  Fijne vakantie Lees meer...
 2. Maak een vriendschapsbloem

  Maak een vriendschapsbloem

  Vouw één of meerdere bloemen volgens de aanwijzingen. Je kunt er een boeket van maken of ze op een groen papier plakken. Aan wie ga jij de bloemen geven?

  Download het werkblad op www.kindopmaandag.nl/prikbord

  Lees meer...
 3. Doen met groep 8: Herinneringen ophalen aan de basisschooltijd

  Doen met groep 8: Herinneringen ophalen aan de basisschooltijd

  2021 wordt een jaar als geen ander. Dit geldt voor alle basisschoolleerlingen, maar ook voor groep 8. Wat zullen zij zich later van hun schooltijd herinneren? In de lesbrief Mijn schooltijd vind je acht activiteiten die in het teken staan van terugblikken en afscheid nemen.

  Lees meer...
 4. Lees het verhaal: Vrienden

  Lees het verhaal: Vrienden

  Vriendschappen maken het leven fijner. Kunnen de leerlingen voorbeelden noemen bij deze stelling? Laat ze ervaringen uitwisselen. Soms is het al genoeg als vrienden even bij je komen zitten als je het moeilijk hebt. Ze hoeven dan niet eens iets te zeggen. Hun nabijheid kan troost geven. Daarover gaat het verhaal ‘Vrienden’ om voor te lezen.

  Lees meer...
 5. Geef een boek cadeau!

  Geef een boek cadeau!

  Nog maar een paar weken en dan.. afscheid van je leerlingen van groep 8. Heb jij al een afscheidscadeau? Bestel vandaag nog een van deze prachtige boeken!

  www.kwintessens.nl/afscheidsboeken 

  Lees meer...
 6. Verhaal: Een nieuw vriendje

  Verhaal: Een nieuw vriendje

  Elias loopt samen met mama de dierenwinkel binnen. Hij kijkt stralend rond. ‘Zo jonge man, waar kan ik jou mee helpen?’ Een vriendelijke man kijkt Elias aan. Elias kijkt even naar mama, maar die knikt hem toe. ‘Toe maar, je kunt het best zelf.’ ‘Meneer, ik mag een poesje, maar we hebben nog helemaal geen spulletjes voor hem.

  Lees meer...
 7. Hart van klei

  Hart van klei

  In het verhaal Hart van Klei voor groep 3 en 4 geeft Sjoerd een lief cadeautje aan Anna. Maar op school zegt ze er niks over. Sjoerd voelt zich erg ongemakkelijk. Vindt ze het stom? En wat moet hij nu doen?

  Lees meer...
 8. Vrienden voor het oprapen

  Vrienden voor het oprapen

  "Vrienden op digitale platforms lijken wel een soort spaaractie. Maar is ‘vriendschap’ niet iets wat je moet koesteren in plaats van sparen?"

  Lees de blog van onze Kwink-redacteur Mariska Bijvank en bekijk ook alle werkvormen die bij het thema 'vriendschap' passen op het prikbord van onze verschillende methodes. 

  Lees meer...
 9. Om cadeau te geven: Kriskras door de Bijbel

  Om cadeau te geven: Kriskras door de Bijbel

  De Bijbel is een soort bibliotheek van 66 boeken, vol met spannende verhalen, liefdesverhalen, zeeverhalen, geschiedenisverhalen, dierenverhalen, noem maar op. Hoe werkt dit dagboek? Kies een verhaalsoort en lees de bijbehorende verhalen. Ook zijn er bij ieder verhaal verwerkingen in de vorm van creatieve opdrachten, proefjes, doordenkertjes, vragen of weetjes. Ook leuk als afscheidsboek voor groep 8!

   

  Lees meer...
 10. Maak een lettervers

  Maak een lettervers

  Kinderen geven aan dat ze sociale contacten en vrienden erg belangrijk vinden. Er is veel te vertellen over vriendschappen. Praat erover in de groep. Wanneer noem je iemand je vriend? Wat is het mooie van jullie vriendschap? Wanneer was het moeilijk? En hoe ga je verder na een ruzie? Hoe weet je of iemand een echte vriend is?

  Lees meer...
Toon per pagina
© Copyright 2021 Kwintessens Disclaimer | Privacy Ideal Logo