Actueel

Categorieën
 1. Kwink-webinar 6 oktober 2022

  Kwink-webinar 6 oktober 2022

  Wil je weten hoe je sociaal-emotioneel leren structureel en schoolbreed kunt inzetten voor een sociaal veilige school en heb je nog geen (proef)abonnement op Kwink?
  Meld je dan aan voor het Kwink-webinar op donderdag 6 oktober om 15.30 uur.

  Lees meer...
 2. Gratis proefles Boedhhisme

  Gratis proefles Boedhhisme

  Vrijdag 4 oktober is het dierendag. Wereldwijd wordt op deze dag extra aandacht besteed aan de dieren. Zo worden er massaal foto’s en verhalen gedeeld van huisdieren. Op deze dag vraagt men extra aandacht voor het tegengaan van dierenmishandeling. Dieren spelen een belangrijke rol in ons leven. Ook in veel godsdiensten hebben dieren een belangrijke rol. In les 10 over het Boeddhisme vinden we het verhaal van de vier koeien.

   

  Lees meer...
 3. Nieuw: Bijbelverhalen op school - beeldverhalen

  Nieuw: Bijbelverhalen op school - beeldverhalen

  Speciaal voor onze abonnees op Trefwoord, Kind op Maandag en Hemel en Aarde ontwikkelden wij Bijbelverhalen op school: een serie beeldverhalen voor de onderbouw.

  Lees meer...
 4. Woordenschat - Geschenkboekje voor leerkrachten

  Woordenschat - Geschenkboekje voor leerkrachten

  Zoek je een lief, klein en leuk boekje om cadeau te doen aan een collega of stagair?  In dit boekje vind je een schat aan mooie en waardevolle woorden. Gedichten die je raken, (kinder)uitspraken die uitdagen en vragen die je nét anders laten kijken. Met gedichten van Bette Westera en Jos van Hest. Verrijkt met sfeervolle illustraties van Katja Schellekens.

  Lees meer...
 5. Neem nu een proefabonnement Trefwoord

  Neem nu een proefabonnement Trefwoord

  Ontdek Trefwoord. Dé methode voor levensbeschouwing voor het basisonderwijs. Trefwoord biedt dagelijks materiaal waarmee levensbeschouwelijke thema’s verkend worden. Wekelijks zorgen drie domeinen voor verbreding en verdieping van het thema. Het materiaal is op maat gemaakt voor de onder-, midden- en bovenbouw.

   

  Lees meer...
 6. Dit zijn wij!

  Dit zijn wij!

  Wie zijn wij? Bij Kwintessens werken 24 mensen. Maar er zijn nog veel meer mensen die aan onze uitgaven werken, zoals illustratoren, externe redacteuren, vormgevers en nog vele andere specialisten. De komende tijd stellen wij ons voor. Dat doen we via een reeks portretten. Dit zijn wij!

   

  Lees meer...
 7. Woordenschat

  Woordenschat

  Geschenkboekje voor leerkrachten. In dit boekje vind je een schat aan mooie en waardevolle woorden. Gedichten die je raken, (kinder)uitspraken die uitdagen en vragen die je nét anders laten kijken. Met gedichten van Bette Westera en Jos van Hest. Verrijkt met sfeervolle illustraties van Katja Schellekens.

  Lees meer...
 8. Week tegen pesten 26 - 30 september 2022

  Week tegen pesten 26 - 30 september 2022

  Grapje! Moet toch kunnen!? Dat is dit jaar het thema van de Week Tegen Pesten van 26 t/m 30 september 2022. En omdat Kwink zich inzet om verstorend gedrag, waaronder pestgedrag, te voorkomen om zo een veilige school te creëren, sluit Kwink zich graag aan bij dit initiatief van de Stichting School & Veiligheid.

  Lees meer...
 9. Een nieuwe groep, wat betekent dat voor jou?

  Een nieuwe groep, wat betekent dat voor jou?

  De lessen levensbeschouwing voor het basisonderwijs Hemel en Aarde gaan de komende weken over Groep. We gaan met kinderen verkennen hoe het is en wat het betekent om onderdeel te zijn van een groep. Iedereen maakt deel uit van verschillende groepen zoals de mensen met wie je woont, of de klas waarin je zit, de sportclub en de vriendjes uit de straat. Een groep kan je optillen, of onder druk zetten.

   

  Lees meer...
 10. Gratis proefabonnement Kwink tot de herfstvakantie

  Gratis proefabonnement Kwink tot de herfstvakantie

  Je kunt Kwink gratis uitproberen. In alle groepen. Ideaal om met het hele team te ervaren hoe het is om met Kwink te werken aan sociaal-emotioneel leren. En om de reacties van de kinderen uit jouw groep te ervaren.

  Lees meer...
Toon per pagina
© Copyright 2022 Kwintessens Disclaimer | Privacy Ideal Logo