Actueel

Categorieën
 1. Milan ziet meer

  Milan ziet meer

  De vader van Milan heeft de kerstversiering aan de bewoners van het asielzoekerscentrum gegeven. Bij de kringloopwinkel halen Milan en zijn vader een nieuwe oude kerstboom. Én een telescoop, waarmee Milan heel ver kan kijken. Door het raam van zijn slaapkamer ziet Milan een herberg, herders en een engel. ‘Jij hebt teveel fantasie,’ zegt zijn vader. ‘Toch zag ik het,’ houdt Milan vol.

  Lees meer...
 2. Een afluisterapparaat en twee Boeven

  Een afluisterapparaat en twee Boeven

  Saskia heeft van Thomas een bijzondere USB-stick gekregen. Je kunt er namelijk mee afluisteren. Als Saskia aan Thomas vraagt hoe hij daaraan is gekomen, haalt hij zijn schouders op. Als Saskia haar hond Boef gaat uitlaten, stopt ze het afluisterapparaat in zijn bandana. En zo komt ze op het spoor van geheimzinnige en gevaarlijke zaken!

  Een nieuw spannend boek van Jan van den Dool

  Lees meer...
 3. Op weg naar kerst!

  Op weg naar kerst!

  Besteed je op school, in de kerk of thuis ook aandacht aan kerst en advent? Kwintessens neemt kinderen graag mee in de verhalen rondom kerst. Verhalen waarmee ze zich kunnen verbinden door te lezen en te doen: puzzelen, kleuren, knutselen en natuurlijk lezen.

  Bekijk alle kerstartikelen

  Lees meer...
 4. Vreemde beesten

  Vreemde beesten Charlie is net voor de zomervakantie verhuisd naar een stil dorp aan zee. Ze kent er niemand en het lijkt een lange, saaie zomer te worden. Dan komt ze tijdens haar ontdekkingstochten door de duinen oog in oog te staan met een slang en een leguaan. Wat doen die exotische dieren in de Nederlandse duinen? 

  Lees meer...
 5. Jij kunt het!

  Jij kunt het!

  Jij kunt het! Wat kun jij goed en wat vind jij belangrijk om anderen te leren? Laat de kinderen dat in kleine groepjes uitwisselen. Jezus leert zijn leerlingen dat ze in contact met anderen mogen laten zien waar ze goed in zijn.

  Lees meer...
 6. Plaatjes in een plasje limonade

  Plaatjes in een plasje limonade

  Joep houdt van voetbal. En Joep spaart plaatjes. Fien helpt hem. Maar als Joep en Fien bij oom Sam en tante Laura langsgaan, gaat het mis. De limonade valt om. Over het album van Joep. Het album van Joep is verpest. Zou dat nog goedkomen?

   

  Lees meer...
 7. Werkblad: Kaart maken

  Werkblad: Kaart maken

  Kleur en versier de ansichtkaart zo mooi mogelijk. Knip deze uit. Geef de kaart aan iemand die deze woorden goed kan gebruiken.

  www.kindopmaandag.nl/prikbord

   

  Lees meer...
 8. Een prima plek

  Een prima plek

  De zomervakantie is voorbij. De kinderen uit de groep ontmoeten elkaar weer. Zijn zij tevreden met hun nieuwe plek? Elke, het meisje uit dit verhaal, wil graag achterin de klas zitten, maar deze plek wordt geclaimd door Jason en Sven. Ze verbaast iedereen als ze voor zichzelf opkomt en zich niet laat wegjagen.

  Lees het verhaal: www.trefwoord.nl/prikbord

   

   

  Lees meer...
 9. Webinar adventsproject Kind op Zondag 12 oktober

  Webinar adventsproject Kind op Zondag 12 oktober

  Maak kennis met het adventsproject van Kind op Zondag tijdens ons webinar op 12 oktober van 19.30 tot 20.45 uur! Deelname is gratis en na afloop bent u helemaal klaar voor het project.

   

  Lees meer...
 10. Werkboekje groep 3, 4, 5 voor Dierendag

  Werkboekje groep 3, 4, 5 voor Dierendag

  Dieren zijn altijd belangrijk. Maar op Dierendag helemaal! In de Bijbel komen ook veel dieren voor. Laat kinderen in de middenbouw kennismaken met een aantal van deze dieren via dit werkboekje. Leuke werkvormen voor leerlingen in de middenbouw. Puzzelen, tekenen en meer! Met bij elke opdracht een kort verhaaltje over het dier in de Bijbel.

  Download het gratis werkboekje 

  Lees meer...
Toon per pagina
© Copyright 2021 Kwintessens Disclaimer | Privacy Ideal Logo