Trefwoord

Ontdek het zelf!

Met Trefwoord breng je meer leven in de klas. En geef je woorden aan zin en betekenis en daarmee aan het levensverhaal van elk kind. Nieuwsgierig? Voeg de daad bij het woord en vraag vandaag nog een proefabonnement aan.

Neem een proefabonnement

Zin in het leven

Hoe zet je kinderen stevig in het leven? Door hen de kans te geven iets te leren over zichzelf en de wereld om hen heen. Wie ben ik, wat vind ik belangrijk en waar geloof ik in? Hoe denken anderen daarover? En hoe ga ik om met verschillen? Het stimuleren van een open, vragende houding biedt kinderen een kansrijke toekomst, waarin blijven leren vanzelfsprekend is. In een maatschappij waarin begrip en respect voor elkaar centraal staan.

Ingewikkeld om zelf op te pakken? Trefwoord maakt het je gemakkelijk. Elke dag opnieuw. Deze methode voor levensbeschouwing in het basisonderwijs zit vol inspirerende en actuele thema’s die goed aansluiten bij de leefwereld van kinderen. (Bijbel)verhalen van toen dagen de kinderen uit in hun ervaring van het hier en nu. Elke bouw heeft z’n eigen handleiding met afwisselende werkvormen, film en muziek. Het digibord maakt de methode nog interactiever.

Bezoek de website

Dit is Trefwoord

Hoe werkt Trefwoord in de praktijk? En welke werkvormen en andere materialen kom je in deze lesmethode zoal tegen? Bekijk het filmpje of neem een kijkje op het Trefwoord-prikbord!

Bekijk het Prikbord

Trefwoord-tutorials

Meer weten over hoe Trefwoord omgaat met Bijbelverhalen, diversiteit of over de didactiek van de methode? Bekijk onze Trefwoord-tutorials! In het filmpje hiernaast vertelt hoofdredacteur Petra Jonker je meer over hoe kinderen zich aan de hand van Trefwoord een eigen visie vormen op wat zij belangrijk en waardevol vinden in het leven.

Bekijk alle tutorials


Blader hier door het inkijkexemplaar

Een breed aanbod, voor diverse leeftijden

Gratis werkvormen uit de methode

 


Animaties, interviews en reportages

Onderdeel van Trefwoord vormen prikkelende interviews, reportages op locatie (door kinderen) en vrolijke animaties met een boodschap. Alle passend bij het thema. Op de website van Trefwoord vind je bovendien een filmarchief waar je als abonnee de films nog eens terug kunt kijken.

Bekijk de animatie bij het thema Verfraaien

Bekijk het interview bij het thema Kiezen

 

Bekijk de reportage bij het thema Horen

 


Muziek bij Trefwoord

Muziek vormt een aansprekend onderdeel van Trefwoord, voor alle bouwen. Abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle liedjes. Deze zijn eenvoudig op thema of titel terug te vinden.

Blonde vlechten

Cool

Dankgebed

Duizend keren sorry

Extra uitgaven rond Trefwoord

Met Trefwoord werk je aan levensbeschouwelijke vorming in het basisonderwijs. Bekijk hieronder ondersteunende uitgaven op het gebied van (wereld)godsdiensten en andere materialen die gebruikt kunnen worden als aanvulling op de methode en andere producten. Bij elke kerst- en paasviering maken wij bovendien een gloednieuw prentenboek voor de onderbouw.

Persoonlijk advies over Trefwoord?

Benieuwd of Trefwoord past bij jouw school? Wellicht wil je een (vrijblijvende) presentatie aanvragen? Of misschien heb je vragen over je (proef)abonnement, ons workshop- en trainingsaanbod, of over andere uitgaven van Kwintessens? Neem dan contact op met je relatiebeheerder. Wij denken graag met je mee!

Maak een afspraak

Workshops en trainingen

Wist je dat wij ook workshops en trainingen verzorgen? Bijvoorbeeld wanneer je school start met Trefwoord, maar ook als je al een tijdje met Trefwoord werkt en geïnspireerd wilt raken. Ook kun je bij ons terecht voor workshops rond thema’s als wereldgodsdiensten, identiteit en het vertellen van verhalen.

Bekijk alle workshops