visual background image

De vele gezichten van Kwintessens

Wie zijn wij? Bij Kwintessens werken 24 mensen. Maar er zijn nog veel meer mensen die aan onze uitgaven werken, zoals illustratoren, externe redacteuren, vormgevers en nog vele andere specialisten. De komende tijd stellen wij ons voor. Dat doen we via een reeks portretten. Kom nog eens terug, want er komen steeds meer portretten bij!

Medewerkers

AnnetAnnet
Orth
BrendaBrenda
de Wilde
EllenEllen
Hofman
ErikErik
Idema
GerGer
Luttels
Gerrie AnneGerrie Anne
Foppen

 

JokeJoke
Bouwman
KarineKarine
van der Zon
LiesbethLiesbeth
van 't Hof
MargreetMargeet
Hemeltjen
MarianneMarianne
van Berkel
MichelleMichelle
Kromhout
.

 

MirjamMirjam
Staal
PetraPetra
Jonker
SavannaSavanna
Breitenfellner
.
.
.

 

Freelancemedewerkers

AdriaanAdriaan
Bijloo
AlexanderAlexander
Bauwens
AngelaAngela
Damen
ChristienChristien
Heinen
Gerard van AmstelGerard
van Amstel
Gerard van MiddenGerard
van Midden

 

MarianneMarianne
van Houten
MartineMartine
Gilde-Brussee
RaymondRaymond
Mahler
RonRon
Benjamins
SabineSabine
van Winsen
TiesTies
Engelsma

 

WouterWouter
Siebers
.
.
.
.
.

 


Adriaan Bijloo – illustrator

Ik ben Adriaan Bijloo en maak veel illustraties voor Kwintessens. Ik werk vooral veel samen met de redactie. Van kind af aan heb ik getekend en ik wilde later dan ook niets anders worden dan illustrator. Ik ging daarom naar de kunstacademie en niet veel later verdiende ik mijn brood met het maken van tekeningen en strips. Ik word nog steeds heel blij van het lezen van strips - vooral Robbedoes en Kuifje - maar ook wandel ik veel (vooral in de Ardennen waar ik vaak te vinden ben) en ik lees veel. Strips, wandelen en lezen zijn toevallig ook nog mijn hobby’s, dus dat komt goed uit!

Mijn ideale werkplek is bij mij thuis in Den Haag; een ruime kamer met alle benodigdheden (iPad waar ik op teken, papier en potloden en mijn collectie Robbedoezen!) bij de hand.

Adriaan

Naar boven


Alexander Bauwens – stemacteur

Ik ben Alexander Bauwens, geboren in 1958, getrouwd met Marijke en vader van Joram en Ruben. Ik ben allereerst acteur/poppenspeler bij ons poppentheater Fatsnerran, waarmee ik door heel Nederland en Vlaanderen voorstellingen verzorg. Daarnaast ben ik Buitengewoon ambtenaar van de Burgerlijke stand, docent en voorzitter van NVP-UNIMA Nederland.

Bij Kwintessens ben ik betrokken als stemacteur. Al heel lang geleden vroeg mijn vriend Gerard van Amstel, componist en arrangeur, mij om een kersttekst van Gerard van Midden in te spreken voor Trefwoord. Sinds dat moment word ik regelmatig gevraagd om mijn stem te lenen voor het opnemen van verhalen en teksten voor Kwink en Trefwoord.

Alexander

Naar boven


Angela Damen – grafisch vormgever en illustrator

Met veel passie en plezier werk ik als freelance vormgever voor uitgeverij Kwintessens. De opdrachten zijn heel divers en afwisselend en erg leuk om aan te werken.

Twee jaar geleden kwam ik Sanne Ras tegen in de trein en voelde meteen een klik. We maakten samen het boek Mijn schooltijd. Daarna nodigde ze mij uit om kennis te maken met de rest van het team bij Kwintessens in Amersfoort. Er rolden al snel mooie projecten uit zoals het vormgeven van boeken, banners, posters, Kwink-magazine, katernen en illustraties. Opdrachten die op mijn lijf geschreven staan en ik ben erg blij met de fijne samenwerking.

Mijn werkplek is in Utrecht. Daar werk ik samen met Michiel onder de naam ‘Michelangela’. Wij werken al meer dan 20 jaar samen. Als team versterken we elkaar. Daar ligt onze kracht.

Ik houd van ontdekkingstochten en blijf altijd op zoek naar het kind in mezelf. Zo blijf ik altijd plezier houden in wat ik doe!

Angela

Naar boven


Annet Orth – relatiebeheerder

Mijn naam is Annet Orth-Jorritsma en ik ben het aanspreekpunt in de regio Noord/Oost Nederland. Ik vind het mooi om samen met scholen te kijken hoe zij het beste gebruik kunnen maken van onze producten. Hiervoor heb ik ruim twintig jaar commerciële ervaring opgedaan bij TMG landelijke media BV en daarnaast heb ik ook vele jaren onderwijservaring. Mijn wens is altijd geweest om sales en onderwijs te combineren, de loopbaanswitch naar Kwintessens is dan ook een bewuste keuze geweest. Voor mij staat de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind centraal!

De wensen van scholen en leerkrachten vormen het uitgangspunt in mijn werk. Met onze methodes bieden we praktische handvatten op het gebied van identiteit en veilig schoolklimaat. Op een enthousiaste, laagdrempelige en praktische manier probeer ik leerkrachten te ondersteunen. Daarbij staat transparantie in de samenwerking voorop.

Werkplezier vind ik ontzettend belangrijk. Dit betekent voor mij: doen waar je goed in bent en waar je energie van krijgt. Mijn motto is ‘gewoon samen proberen!’

Annet

Naar boven


Brenda de Wilde – medewerker backoffice

Ik ben Brenda en werk sinds mei 2019 op de backoffice van Kwintessens. Samen met drie andere collega’s zorg ik voor het reilen en zeilen op onze afdeling. Van het inregelen van abonnementen, het van a tot z verwerken van bestellingen die in de webshop geplaatst worden en het te woord staan van klanten. Erg veelzijdig.

Ik heb altijd al een klik gehad met het onderwijs: de basis waar ieder zijn kennis vergroot. Ik vind het dan ook erg leuk om onderdeel te zijn van een klein, enthousiast team dat prachtig materiaal voor het onderwijs ontwikkelt. Ik hou van een werkplek met reuring, veel licht, planten en een veelzijdig team aan collega’s.

In mijn vrije tijd ben ik druk met mijn gezin, hou ik van lezen, taarten bakken en kopjes koffie in de stad.

Brenda

Naar boven


Christien Heinen – Trefwoord-begeleider

Ik ben Christien Heinen en ik werk als zzp’er voor Trefwoord. Ik zorg ervoor dat alle teksten foutloos zijn, ik begeleid de opmaak van de handleidingen en zet alles op de site voor de leerkrachten. Dus het hele proces van begin tot eind. Daarvoor werk ik samen met iedereen die betrokken is bij Trefwoord.

Daarnaast ben ik werkzaam als leescoach in het basisonderwijs en als tekstcorrector. Mijn hobby is dan ook lezen! Dit doe ik voor mezelf, maar ook voor het plaatsen van recensies. Ik lees graag kinderboeken, thrillers, waargebeurde verhalen en feelgood.

Christien

Naar boven


Erik Idema – uitgever en auteur

Wat hebben leerkrachten nodig om inspirerend en goed onderwijs te kunnen vormgeven? Als uitgever en manager productontwikkeling werk ik samen met mijn collega’s vanuit die vraag aan de ontwikkeling van onze methodes en andere uitgaven.

Mijn naam is Erik Idema en ik houd enorm van verhalen. Na de middelbare school ben ik dan ook theologie gaan studeren: een studie waarin verhalen niet weg te denken zijn. Na mijn studie heb ik in het onderwijs gewerkt en kwam ik als auteur bij Kwintessens terecht.

Naast mijn rol als uitgever ben ik ook auteur: ik schrijf o.a. scripts voor Kwink-animaties, themaverhalen, navertellingen van Bijbelverhalen en liedteksten. Ik geniet ervan om op die manier elke dag met verhalen bezig te kunnen zijn!

Erik

Naar boven


Ellen Hofman – medewerker klantenservice/abonnementenservice

Leuk dat u een kijkje neemt bij de mensen van Kwintessens. Ik ben er één van, Ellen is mijn naam en u kunt mij aan de telefoon treffen als u belt met een vraag over een bestelling of een abonnement. Of u krijgt een mailtje van mij als antwoord op uw bericht of ik heb het proefabonnement Kwink voor uw school in orde gemaakt. Er is veel te doen op de afdeling Klantenservice / Abonnementenservice en ik ben blij dat ik er deel van uit mag maken.

Dat doe ik trouwens al heel lang. Ik steven af op mijn 25-jarig dienstverband. Dat zegt vooral ook iets over Kwintessens. Het is fijn werken hier met een enthousiast team, inspirerende producten en een prettige werksfeer waarin we onze kwaliteiten kunnen inzetten en uitbouwen. Ik hoop dat nog een poosje te mogen doen, maar goed, eerst die 25 maar eens aantikken.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten met man en hond, zeg maar dat wij elkaar graag uitlaten. Ik haal ook veel plezier uit de tuin maar leg met net zoveel plezier binnen een legpuzzel van 1500 stukjes. En van de zomer treft u mij weer in Apeldoorn om de vierdaagse te wandelen. Natuurlijk nádat wij alle abonnementen eerst weer gereed hebben gemaakt voor het nieuwe schooljaar…

Ellen

Naar boven


Ger Luttels – redacteur

Ik ben Ger Luttels. Als redacteur werk ik met plezier mee aan de methodes Trefwoord en Kwink. Vanaf het allereerste begin, en het verveelt nog steeds niet. Samen brainstormen over een fris nieuw thema of een sterke lesopzet, daar geniet ik van.

Mijn werkomgeving is eigenlijk heel simpel: een bureau, een goede stoel en een laptop. Ik zit dus veel, maar toch ben ik graag onderweg. Samen met mijn vrouw wandelen, fietsen, reizen, kamperen. Maar ik kan net zo gemakkelijk in m’n eentje verdwalen in een interessant boek of spannende film. Om dan toch weer terug te keren in de werkelijkheid van de mooie Brabantse Kempen waar ik woon.

Ger

Naar boven


Gerrie Anne Foppen – medewerker backoffice

Mijn naam is Gerrie Anne Foppen. Sinds januari 2007 ben ik bij Kwintessens werkzaam als medewerker verkoop binnendienst. In 2007 ging ik mij al snel bezighouden met de abonnementen Levensbeschouwing. In mijn werk heb ik via de e-mail en telefonisch veel contact met scholen en kerken.

Mijn werkzaamheden zijn heel divers, inregelen van (proef)abonnementen, zorgen voor de levering van handleidingen, ondersteunen bij inloggen, factureren, hulp bieden als men de magazines niet kan downloaden en uiteraard het beantwoorden van de vele vragen die onze abonnees hebben.

Ik ben blij met de fijne samenwerking met de collega’s in de binnendienst, de buitendienst en met de andere collega’s uit onze uitgeverij.

Ik woon in Harderwijk. Ik heb een man, een zoon, dochter en schoonzoon en twee kleinkinderen. Met veel plezier wandel ik in de bossen bij Harderwijk. Met mooi weer is het ook geweldig om een rondje te varen op het Veluwemeer.

Gerrie Anne

Naar boven


Gerard van Amstel – musicus

Mijn naam is Gerard van Amstel en ik ben musicus(slagwerker en koordirigent). Met Gerard van Midden en Erik Idema heb ik honderden liedjes gecomponeerd, gearrangeerd en opgenomen voor de diverse methodes van Kwintessens.

Momenteel neem ik in mijn eigen studio vooral verhalen, gedichten en hoorspelen op. En de stemacteurs van de methode Kwink. Dat zijn prachtige opnamemomenten. Hard werken met heel veel plezier!

Naast dit werk ben ik dirigent van twee Vocal Groups waar ik alle arrangementen voor schrijf. Geweldig leuk werk vind ik dat. Ik ben ooit als slagwerker begonnen en dat hou ik in mijn vrije tijd goed bij. Ik ben een fanatieke Cajon-speler. Ik heb er inmiddels drie. Al deze verschillende dingen zorgen ervoor dat ik waanzinnig veel plezier heb in dit bijzondere beroep.

Gerard van Amstel

Naar boven


Gerard van Midden – redacteur Kwink en eindredacteur Trefwoord

Mijn naam is onlosmakelijk verbonden met die van Gerard van Amstel. Samen hebben we veel liedjes voor Trefwoord geschreven. Een enorm voorrecht! Dat verveelt ook na ruim 40 jaar in en buiten het onderwijs werken echt nooit. Verder mag ik Bijbelverhalen hertalen voor kinderen. De diepe gelaagdheid van de Bijbelse taal daagt me uit om die bijzondere wereld invoelbaar te maken.

Ik werk als freelancer voor Kwintessens ook mee aan Kwink. Geweldig om een bijdrage te leveren aan wat SEL voor kinderen kan betekenen. Samen met Ger Luttels schrijf ik de lessen voor de bovenbouw.

Gerard van Midden

Naar boven


Joke Bouwman – relatiebeheerder en auteur

Ik ben Joke Bouwman. Als relatiebeheerder bezoek ik scholen om te adviseren bij de aankoop van methodes en andere uitgaven. In presentaties aan schoolteams geef ik vooral praktische voorlichting. Met ruim 20 jaar werkervaring in het onderwijs beschik ik over vakinhoudelijk kennis maar weet ik ook waar leerkrachten tegen aanlopen. Ik deel hun liefde voor het vak en ken hun idealen; we spreken dezelfde taal. Die gebruik ik om hen te inspireren en te enthousiasmeren.

Ik geloof ook in de kracht van onze methodes, ze geven leerkrachten tools om levensbeschouwing en veilig schoolklimaat handen en voeten te geven. Mijn rayon bestrijkt Zuid- en Midden Nederland. Ik ben dus veel onderweg, gelukkig vind ik autorijden leuk.

Onder de naam Joke Schutten schrijf ik af en toe verhalen en leesboeken voor beginnende lezers. Maar dat doe ik voornamelijk in mijn vrije tijd.

Joke

Naar boven


Karine van der Zon – redacteur

Mijn naam is Karine van der Zon-Mels. Ik werk als redacteur bij Kwintessens en ben onder andere betrokken bij Trefwoord, Kwink en Hoe doe je dat? Daarnaast schrijf ik ook verhalen voor Trefwoord. Verhalen schrijven deed ik al toen ik nog een klein meisje was en het is natuurlijk ontzettend leuk dat ik daar mijn werk van heb kunnen maken. Met collega’s aan een uitgave werken, is heel leuk en inspirerend. En soms ook heel persoonlijk: als een onderwerp me na aan het hart ligt. Ik heb thuis een fijne werkplek met uitzicht op mijn tuin. Als ik even geen inspiratie heb, loop ik daar een rondje door. Vaak kom ik dan op ideeën waar ik mee verder kan.

Het is heel leuk om zulk creatief en afwisselend werk te hebben en dat doe ik dan ook met veel plezier!

Karine

Naar boven


Liesbeth van 't Hof – auteur en redacteur

Ik ben onderwijskundige, woon in Amersfoort en werk als redacteur voor Kwintessens. Ik ben gek op mooie teksten en mooie illustraties. Woorden en beeld kunnen elkaar op een prachtige manier versterken. Ik hou van de dynamiek van de redactievergaderingen waar nieuwe ideeën ontstaan om verder uit te werken. Voor Kwink en Trefwoord maak ik lesmaterialen voor de onderbouw.

Veel plezier beleef ik aan het bedenken van activerende werkvormen, bijvoorbeeld op muziek. Ik schrijf graag verhalen over kinderen die in de knel zijn geraakt. Wat geeft ze moed en kracht om hun situatie te verbeteren?

Liesbeth

Naar boven


Margreet Hemeltjen – productiebegeleider

Mijn naam is Margreet Hemeltjen. Ik koop drukwerk en facilitaire zaken in en begeleid marketing drukwerk en mailingen. Daarnaast faciliteer ik trainingen en congressen.

Ik zorg er o.a. voor dat materialen die gemaakt worden voor de scherpste prijs worden geproduceerd. Het begint met een idee en uiteindelijk heb je het product daadwerkelijk in handen! Verder organiseer ik graag een congres tot in de (kleinste) puntjes!

Ik werk veel samen met Dianne, Sanne en Marianne maar ook met Savanna, Cora en de klantenservice. Mijn ideale kantoor heeft met veel planten en een open indeling, wel stijlvol uiteraard want ik ben gek op inrichten. Ook bak ik graag wat lekkers, lees ik een goed boek en hou ik van de zon op mijn gezicht!

Margreet

Naar boven


Marianne van Berkel – medewerker marketing en communicatie

Ik ben getrouwd, heb 3 kinderen en woon in Zwolle. Heb je een brochure of nieuwsbrief van Kwintessens gekregen? Grote kans dat ik die gemaakt heb. Samen met mijn collega’s Sanne, Dianne en Martijn, zorg ik ervoor dat we de producten van Kwintessens bekend maken. Zo deel ik alles via social media en plaats ik met regelmaat nieuwe berichten op de verschillende websites van Kwintessens.

Het leukst in mijn werk zijn mijn collega’s. Het is dan ook wel jammer dat ik die zo weinig heb gezien sinds ik – net aan het begin van de coronapandemie – kwam werken bij Kwintessens. Gelukkig heb ik een fijne thuiswerkplek. Zit ik daar niet achter de pc? Dan ben ik aan het opruimen, zorgen voor het gezin, suppen, wandelen. Of aan het lezen. Heel veel lezen.

Marianne

Naar boven


Marianne van Houten – actrice, zangeres, liedjesschrijver

Ik ben Marianne van Houten en sinds 2020 als zzp-er werkzaam voor Kwintessens. Ik ben professioneel zangeres, actrice en theatermaker. Ik heb versjes en liedjes geschreven en ingezongen voor Trefwoord en sinds 2022 ben ik te zien in een aantal kwintessens-filmpjes o.a. ter promotie van boeken.

Ik doe graag veel verschillende dingen en die kans kreeg in bij Kwintessens ook: teksten schrijven, muziek schrijven, de zangstudio in, filmpjes opnemen, ik houd ervan!

Klinkt cliché, maar mijn werk is mijn hobby en ik doe graag alles zelf. Als theatermaker vind ik het dan ook heerlijk om zowel de liedjes als de scènes te schrijven, decor te maken (met hout aan de slag of achter de naaimachine) en me creatief helemaal uit te leven.

In mijn vrije tijd doe ik aan bootcamp en mtb-parcours rijden. Inmiddels geef ik zelf ook bootcamptraining. Zoals je merkt, stilzitten kan ik niet zo goed, behalve als ik een boek lees, dat doe ik ook graag.

 

Marianne

Naar boven


Mariska Bijvank – auteur en redacteur

Mijn naam is Mariska Bijvank en ik ben auteur en redacteur van onder meer Hoe doe je dat?, Kwink en Hemel en Aarde. Ik ben nieuwsgierig en scherpzinnig en luister graag naar verschillende visies. Hoewel ik veel gefocust zit te schrijven, analyseren en structureren kan ik eigenlijk niet goed stilzitten. Ik wissel af van zitbal, naar kleermakerszit of ik ga liggend een tekst lezen.

Wat me blij maakt in mijn werk? Goede ideeën, open feedback van anderen en ruimte voor discussie. Het geheel is meer dan de som der delen en zo maken we samen mooie en betekenisvolle uitgaven!

Mariska

Naar boven


Martine Gilde-Brussee – redacteur Trefwoord

Sinds een jaar of vijf werk ik bij Trefwoord als freelanceredacteur voor de onderbouw. De redactievergaderingen zijn inspirerend en gezellig. Op een positieve manier helpen we elkaar naar een goede invulling van een thema. Een superleuk team om in te werken!

Toen ik een jaar of 9 was heb ik verschillende keren een start gemaakt met het schrijven van een boek. In de afgelopen jaren heb ik, dankjewel Lynette, ontdekt dat ik blijkbaar écht verhalen kan schrijven. Het mooiste moment tijdens het schrijven vind ik wanneer het verhaal het overneemt. Het gevoel dat je niet zelf schrijft, maar dat het gebeurt.

Martine

Naar boven


Michelle Kromhout – relatiebeheerder binnendienst

Mijn naam is Michelle Kromhout en ik ben relatiebeheerder binnendienst. Ik geniet volop van mijn werk. Geen dag is hetzelfde. De ene dag heb ik veel telefonisch contact met scholen over onze methodes, de volgende dag ben ik bezig met offertes en analyses en het optimaliseren van werkprocessen. De afwisselende werkzaamheden en hectiek op de werkvloer houden me scherp. Bovendien mag ik werken in een team met inspirerende, creatieve, betrokken en gepassioneerde collega’s van wie ik veel leer. Wat wil je nog meer?! In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit samen met mijn man, onze kinderen en hond Loes: een museum bezoeken, wandelen op de Ginkelse Hei, uitwaaien aan het strand en op vakantie naar ons favoriete land Oostenrijk. .

Michelle

Naar boven


Mirjam Staal – financiën

Ik stel mij graag even voor: mijn naam is Mirjam Staal en ik ben verantwoordelijk voor de financiën van Kwintessens B.V. De uitdaging van mijn werk zit in het oplossen van de diverse vraagstukken op financieel gebied. Ik ben verantwoordelijk voor het rapporteren van wekelijkse overzichten, het opmaken van de jaarrekening, begroting, maandelijkse rapportage en de salarisadministratie. De diverse belastingaangiften en de regelgeving die continu in beweging blijven houden me scherp, mede hierdoor blijf ik mijzelf uitdagen door het volgen van opleidingen, webinars en trainingen. Het werken voor een uitgeverij met ontzettend creatieve collega’s die zich voor de volle 100% inzetten om mooie methodes en boeken uit te geven, met daarbij goede trainingen, maakt het werk extra leuk. Mijn support hierbij op financieel vlak wordt gewaardeerd en dat geeft aan dat het echt teamwerk is!

Mirjam

Naar boven


Petra Jonker – hoofdredacteur Trefwoord

Mijn naam is Petra Jonker. Als hoofdredacteur van Trefwoord ben ik verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de inhoud van de methode. Ik ben enorm trots op Trefwoord en op de mensen waarmee we deze methode maken: redacteurs, auteurs, correctoren, vormgevers, illustratoren, musici, … Elke keer weer storten we ons vol enthousiasme en creativiteit op ons werk (het voelt soms meer als hobby dan als werk ;-)), zodat we met ons materiaal leerkrachten inspireren en ondersteunen om met kinderen het leven te onderzoeken. Mijn droom: dat we onze verhalen met elkaar delen, zodat er steeds meer respect en begrip ontstaat. Dat begint bij kinderen, als ze ontdekken wie ze zijn, hoe ze in het leven staan en hoe je omgaat met verschillen. Verschillen die het leven kleurrijk maken.

In mijn vrije tijd geniet ik van mijn gezin, muziek (ik speel graag gitaar), de natuur en soms ook van even helemaal niks doen!

Petra

Naar boven


Raymond Mahler – grafisch vormgever/dtp-er

Ik ben Raymond Mahler, werkzaam als zelfstandig grafisch vormgever/dtp-er. Sinds 2009 ben ik bij Kwintessens onder andere verantwoordelijk voor de opmaak van Trefwoord. Bijzondere hieraan is dat ik hiermee startte toen mijn kinderen voor het eerst naar school gingen en er bij hen op school gebruik gemaakt werd van Trefwoord. Zo was de cirkel vanaf het begin al rond!

Naast mijn creatieve werkzaamheden ben ik groeplesinstructeur Bodypump en fiets ik regelmatig. De combinatie van het fysieke en creatieve is mijn ideale balans waardoor ik altijd opgewekt en vol energie de dag start… Om aan het einde soms moe maar altijd voldaan weer in slaap te vallen…

Raymond

Naar boven


Ron Benjamins – hoofdredacteur Hemel en Aarde

‘Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.’ Dit eenregelige gedichtje van K. Schippers geeft voor mij mooi aan waarom het zo leuk is om levensbeschouwelijke vragen te stellen aan kinderen. Het is een oefening in verwondering, om het bijzondere in heel gewone dingen te blijven zien.

Sinds ik werk, werk ik voor het onderwijs, als adviseur, uitgever en interim-manager. Nu werk ik als bestuurder van een scholengemeenschap in Groningen. Als jarenlang maken we met een fantastisch team en heel veel plezier Hemel en Aarde, lessen levensbeschouwing voor het basisonderwijs.

Ron

Naar boven


Sabine van Winsen – grafisch vormgever

Mijn naam is Sabine van Winsen, moeder van een geweldige zoon van 20 (Kesi) en inmiddels ben ik al 27 jaar ZP’er (Zelfstandig Professional, waarom zou je benadrukken wat je niet hebt? ). Sinds 2003 werk ik heel fijn en veel samen met Kwintessens. Met de redactie, de uitgevers, de vormgever en de communicatieafdeling. Ik zie ze eigenlijk als mijn collega’s op afstand. Ik mag de vormgeving van diverse leuke opdrachten op me nemen, van boeken tot socialmediaposts. Ook doe ik de opmaak van de bladen Kind op Maandag en Kind op Zondag met heel veel plezier. Energie krijg ik van de fijne samenwerking en de leuke projecten. Ik hou van mijn vak!

Ik heb op diverse locaties gewerkt, maar mijn ideale werkplek is toch het kantoor in mijn achtertuin, waar de box van Kesi nog heeft gestaan. Zolang je werk je hobby is, hoef je nooit te werken! In mijn vrije tijd wandel ik graag en vind ik terrasjes of een etentje met goede vrienden en vriendinnen ook heel gezellig en ontspannend.

Sabine

Naar boven


Savanna Breitenfellner – uitgeefassistent

Ik ben Savanna Breitenfellner, 25 jaar oud, woonachtig in Amsterdam en ik ben nog niet zo lang uitgeefassistent bij Kwintessens. Ik ben kritisch, proactief en een echte taalnerd. Ik begeleid de uitgaves van kopij tot boek, en zie mijzelf als een echte verbinder die de schakel tussen verschillende mensen, producten en processen vormt. Je vindt mij vaak achter mijn bureau met allerlei schriften en boeken om me heen: het lijkt misschien een grote chaos, maar ik weet altijd precies waar ik mee bezig ben. Waar ik energie van krijg? De laatste puntjes op de i zetten van de mooie en inspirerende uitgaves die we uitbrengen, wetende dat ze kinderen (en volwassenen) via de kracht van verhalen nieuwsgierig maken naar de wereld om hen heen en anderen.

Savanna

Naar boven


Ties Engelsma – redacteur Trefwoord

Ik ben Ties Engelsma en ik werk als redacteur midden- en bovenbouw voor Trefwoord. Als theoloog en bijna-meester vind ik het mooi werk om levenswijsheid uit bronnen en tradities in verbinding te brengen met de belevingswereld van kinderen. Dat is als goud delven: het lukt niet altijd, maar doet dat het wel, dan is het pure rijkdom.

Het liefst werk ik ’s avonds, maar dat kan niet altijd, want soms is er voetbal op. Verder ben ik goed in nagenieten (soms beter dan in nugenieten), lees ik veel en ben ik graag buiten met de hond.

Ties

Naar boven


Wouter Siebers – projectleider Kwink

Kwink is dé methode voor sociaal-emotioneel leren in het basisonderwijs. Als projectleider ben ik inhoudelijk eindverantwoordelijk voor de ontwikkeling van de methode.

Ik krijg ontzettend veel energie van de brainstormsessies met de redactie van Kwink, waarin we de mooiste ideeën voor in de klas ontwikkelen. In de coronatijd was dat veel digitaal, ik hoop dat we weer snel aan onze grote redactietafel kunnen zitten.

We maken Kwink voor de leraar en de leerling: als we horen dat de lessen echt het verschil maken, kan mijn dag niet meer stuk.

Wouter

Naar boven

© Copyright 2022 Kwintessens Disclaimer | Privacy Ideal Logo