Hemel en Aarde

Blijf jezelf verbazen

Van alle dingen die je leert op de basisschool, is leren wie je bent misschien wel het belangrijkst. Dat begint met zelf leren nadenken, kritisch zijn, je eigen mening durven geven en ook een andere mening respecteren. Hoe mooi is het om leerlingen mee te nemen op ontdekkingstocht naar hun eigen identiteit en die van de school?

Hemel en Aarde is een inspirerende methode voor leerkrachten en kinderen die zichzelf graag blijven verbazen.

  • Daagt kinderen uit om zelf te ontdekken
  • Is een eigentijdse en creatieve methode met een open karakter
  • Vraagt weinig voorbereidingstijd en biedt concrete lessen

 Nieuwsgierig? Vraag een proefabonnement aan en ontdek meer.

Neem een proefabonnement

Dit is Hemel en Aarde

Met Hemel en Aarde creëer je een wereld vol verwondering. Met grote en kleine vragen van nu, van en aan kinderen in het basisonderwijs. Met verhalen, rituelen en werkvormen uit de filosofie, drama en kunst. Deze compacte en overzichtelijke methode voor godsdienst en levensbeschouwing geeft structuur, maar vooral ruimte voor verkenning en eigenheid. Voor creativiteit en het stimuleren van verbeeldingskracht.

Elk nummer een eigen thema en korte video-introductie

Inclusief Paas- en kerstviering voor de hele school

Bevat bijzondere lessen met kunst, drama en filosoferen 

Extra uitgaven rond Hemel en Aarde

Met Hemel en Aarde werk je aan levensbeschouwelijke vorming in het basisonderwijs. Bekijk hieronder ondersteunende uitgaven op het gebied van (wereld)godsdiensten en andere materialen die gebruikt kunnen worden als aanvulling op de methode en andere producten.

Persoonlijk advies

Benieuwd of Hemel en Aarde past bij jouw school? Wellicht wil je een (vrijblijvende) presentatie aanvragen? Of misschien heb je vragen over een (proef)abonnement, ons workshops- en trainingenaanbod, of over andere uitgaven van Kwintessens? Neem dan contact op met je relatiebeheerder. Wij denken graag met je mee!

 

Maak een afspraak