visual background image

Ontdek het zelf!

Hemel en Aarde is een methode godsdienst/levensbeschouwing die sprankelend, verrassend en inspirerend is voor kinderen en voor leerkrachten.

Neem een proefabonnement

Hemel en Aarde

Blijf jezelf verbazen

Van alle dingen die je leert op de basisschool, is leren wie je bent misschien wel het belangrijkst. Dat begint met zelf leren nadenken, kritisch zijn, je eigen mening durven geven en ook een andere mening respecteren. Hoe mooi is het om leerlingen mee te nemen op ontdekkingstocht naar hun eigen identiteit en die van de school?

Met Hemel en Aarde creëer je een wereld vol verwondering. Met grote en kleine vragen van nu, van en aan kinderen in het basisonderwijs. Met verhalen, rituelen en werkvormen uit de filosofie, drama en kunst. Deze compacte en overzichtelijke methode voor godsdienst en levensbeschouwing geeft structuur, maar vooral ruimte voor verkenning en eigenheid. Voor creativiteit en het stimuleren van verbeeldingskracht.

Kortom: een inspirerende methode voor leerkrachten en kinderen die zichzelf graag blijven verbazen. Nieuwsgierig? Vraag een proefabonnement aan en ontdek meer.

Neem een proefabonnement


Dit is Hemel en Aarde

  • Daagt kinderen uit om zelf te ontdekken
  • Is een eigentijdse en creatieve methode met een open karakter
  • Bevat ook kunst, drama en filosoferen voor een bijzonder moment in de klas
  • Vraagt weinig voorbereidingstijd en biedt concrete lessen
  • Is inclusief een Paas- en kerstviering
  • Biedt in elk nummer een eigen thema

Maak kennis met Hemel en Aarde

Bekijk hieronder een korte introductie bij het thema Kracht, blader door het inkijkexemplaar (hierboven naast 'Kenmerken'), of bekijk de extra materialen op het prikbord.

Bij elk nummer een korte video-introductie
Het magazine en aanvullend lesmateriaal op het digibord materiaal Hemel en Aarde
Gratis werkvormen
uit de methode
prikbord Hemel en Aarde

Persoonlijk advies

Benieuwd of Hemel en Aarde past bij uw school? Wellicht wilt u een (vrijblijvende) presentatie aanvragen? Of misschien heeft u vragen over uw (proef)abonnement, ons workshops- en trainingenaanbod, of over andere uitgaven van Kwintessens? Neem dan contact op met uw relatiebeheerder. Wij denken graag met u mee!

Maak een afspraak

Relatiebeheerders Kwintessens
© Copyright 2023 Kwintessens Disclaimer | Privacy Ideal Logo