Kort

Categorieën
  1. Gedichten als startpunt voor een levensbeschouwelijk gesprek

    Gedichten als startpunt voor een levensbeschouwelijk gesprek

    Gedichten kunnen over iets gewoons gaan en tegelijkertijd iets raken dat ons overstijgt. ‘Als er op aarde geen klokken bestonden, zouden de dagen dan langzamer gaan?’ 

    Lees meer...
  2. Kwink uitproberen van de Herfstvakantie tot de Kerstvakantie

    Kwink uitproberen van de Herfstvakantie tot de Kerstvakantie

    Je kunt Kwink gratis uitproberen. In alle groepen. Ideaal om met het hele team te ervaren hoe het is om met Kwink te werken aan sociaal-emotioneel leren. En om de reacties van de kinderen uit jouw groep te ervaren.

    Lees meer...
  3. Nieuw doeboek: Mol wil een oliebol

    Nieuw doeboek: Mol wil een oliebol

    Doeboek met leuke puzzels. Geschikt voor groep 1, 2 en 3.

     

     

    Lees meer...
  4. Dag van de Leraar is het iedere dag

    Dag van de Leraar is het iedere dag

    Geen dag is hetzelfde en iedere dag zit vol verrassingen. Leuke verrassingen, zoals een onverwacht grappige uitspraak van een leerling. Minder leuke verrassingen, omdat een les even niet lekker loopt. Voor een beetje overzicht in de dynamiek van het leraarschap maakten we dit cadeautje!

    Lees meer...
  5. Boeken bij de Kinderboekenweek 2023

    Boeken bij de Kinderboekenweek 2023

    Bij iedereen is het thuis anders. Andere gebruiken, andere regels, andere gezinssamenstelling. En in de klas komen al die werelden bij elkaar.  Speciaal voor de Kinderboekenweek selecteerden we deze titels die aansluiten bij het thema ‘Bij mij thuis’. Leesboeken, een verhalenboek én een studieboek voor u als leerkracht als verdieping bij het thema.

    Lees meer...
  6. Nieuw doeboek: Een lach voor elke dag

    Nieuw doeboek: Een lach voor elke dag

    Hassel heeft een boek gekregen. Een boek vol grapjes. Die wil hij graag doorvertellen. Maar soms raakt hij in de war bij het vertellen. Dan moet je puzzelen om de grapjes te begrijpen. En zo is dit een boek vol raadsels, puzzels en grapjes. Met een leuk verhaal en veel dingen om te doen.

    Lees meer...
  7. Nieuw leesboek: Kiet en Lok dappere dierenredders

    Nieuw leesboek: Kiet en Lok dappere dierenredders

    Kiet en Lok redden dieren. Thuis heeft Kiet een dierenziekenhuis. Daar verzorgt ze de dieren tot ze weer beter zijn. Als ze een gewonde lapjeskat vindt, neemt Kiet haar mee naar huis. Ze wil haar voor altijd houden. Maar dan ontdekt Kiet dat het baasje de kat zoekt. Wat nu? Moet de kat terug of kan ze haar houden? 

    Lees meer...
  8. Nieuw prentenboek: Thuis in de stal

    Nieuw prentenboek: Thuis in de stal

    Maria en Jozef zijn op het dorpsplein als er een heraut komt met een bericht van de keizer. Hij wil precies weten hoeveel mensen er in zijn rijk wonen. Jozef schrikt: dan moeten ze helemaal naar Betlehem. Dat is ver weg. En lastig, want Maria verwacht een kindje. In Betlehem is nergens plaats, behalve in een stal. Daar wordt Jezus geboren.

    Lees meer...
  9. Nieuw leesboek: Wegwezen hier!

    Nieuw leesboek: Wegwezen hier!

    Luuk en Sara werken aan een bijzonder project. Ze willen uitzoeken wat er gebeurt met sloopauto's. Ze gaan kijken op het terrein van een autosloperij. Daar worden ze weggestuurd op een manier die ze alleen nog maar nieuwsgieriger maakt.

    Lees meer...
  10. Nieuw leesboek: Toer le sjoer

    Nieuw leesboek: Toer le sjoer

    Mies mag op ballet, zij gaat met mama balletspullen kopen. Haar vriendje Max vindt ballet maar saai. Hij zit op judo. Dat is pas stoer. In de klas vertelt Mies over de balletles. Andere kinderen vertellen wat zij doen. Juf bedenkt een plan. Iedereen mag in de klas laten zien wat hij goed kan. En juf weet het zeker. Iedereen kan iets!

    Lees meer...
Toon per pagina