Kort

Categorieën
 1. Week tegen pesten 26 - 30 september 2022

  Week tegen pesten 26 - 30 september 2022

  Grapje! Moet toch kunnen!? Dat is dit jaar het thema van de Week Tegen Pesten van 26 t/m 30 september 2022. En omdat Kwink zich inzet om verstorend gedrag, waaronder pestgedrag, te voorkomen om zo een veilige school te creëren, sluit Kwink zich graag aan bij dit initiatief van de Stichting School & Veiligheid.

  Lees meer...
 2. Een nieuwe groep, wat betekent dat voor jou?

  Een nieuwe groep, wat betekent dat voor jou?

  De lessen levensbeschouwing voor het basisonderwijs Hemel en Aarde gaan de komende weken over Groep. We gaan met kinderen verkennen hoe het is en wat het betekent om onderdeel te zijn van een groep. Iedereen maakt deel uit van verschillende groepen zoals de mensen met wie je woont, of de klas waarin je zit, de sportclub en de vriendjes uit de straat. Een groep kan je optillen, of onder druk zetten.

   

  Lees meer...
 3. Gratis proefabonnement Kwink tot de herfstvakantie

  Gratis proefabonnement Kwink tot de herfstvakantie

  Je kunt Kwink gratis uitproberen. In alle groepen. Ideaal om met het hele team te ervaren hoe het is om met Kwink te werken aan sociaal-emotioneel leren. En om de reacties van de kinderen uit jouw groep te ervaren.

  Lees meer...
 4. Gouden Weken tips en energizers

  Gouden Weken tips en energizers

  ‘Iedereen klaar…? Starten maar!’ Een katern voor de Gouden Weken inclusief een vrolijke groepsposter met energizers. In het katern lees je meer over de belangrijke groepsfases en krijg je suggesties voor activiteiten die de groep (energizers) helpen versterken. In het katern zit bovendien een mini-poster voor in de teamkamer met acht aandachtspunten voor de start van een sterke groep.

  Download het gratis katern Kwink &... de Gouden Weken

  Lees meer...
 5. Werkvorm & lied: Kijk eens wat ik kan

  Werkvorm & lied: Kijk eens wat ik kan

  Laat telkens circa vijf kinderen tegelijk opstaan. Wat kunnen zij goed? Wat is hun talent? Ze zeggen het zelf of de groep denkt mee.

  Lees meer...
 6. Werkblad: Groeiwijzer

  Werkblad: Groeiwijzer

  Dat je ergens talent voor hebt, betekent niet dat je er meteen perfect in bent. Topsporters moeten bijvoorbeeld heel veel blijven trainen om aan de top te blijven. Schrijf één van jouw talenten in het midden van het werkblad...

  Lees meer...
 7. Voorleesverhaal Gegroeid

  Voorleesverhaal Gegroeid

   Jayden ploetert op zijn breuksommen. Helaas heeft hij ze allemaal fout gemaakt. Zijn klasgenote Elvira zegt dat hij ondanks dat toch gegroeid is. Vorig jaar zou hij zijn rekenschrift wellicht nog door de klas hebben gesmeten. Nu haalt hij diep adem en blijft kalm.

  Lees meer...
 8. Neem een proefabonnement op Trefwoord

  Neem een proefabonnement op Trefwoord

  Hoe zet je kinderen stevig in het leven? Door hen de kans te geven iets te leren over zichzelf en de wereld om hen heen. Wie ben ik, wat vind ik belangrijk en waar geloof ik in? Hoe denken anderen daarover? En hoe ga ik om met verschillen? Het stimuleren van een open, vragende houding biedt kinderen een kansrijke toekomst, waarin blijven leren vanzelfsprekend is. In een maatschappij waarin begrip en respect voor elkaar centraal staan. Ingewikkeld om zelf op te pakken? Trefwoord maakt het je gemakkelijk. Elke dag opnieuw.

  Lees meer...
 9. Fabel van de Os en de Kikker

  Fabel van de Os en de Kikker

  Voor Hemel en Aarde schreven we de fabel van de Os en de Kikker. Lees het verhaal en ga met de klas in gesprek.

  Lees meer...
 10. Voorleesverhaal Vogel Talent

  Voorleesverhaal Vogel Talent

  ‘Drie, twee, één, draai!’ Mies draait een rondje op haar grote teen. Het lukt bijna. ‘Knap hoor’, zegt mama. Maar Mies kijkt niet zo blij. ‘Elin uit mijn klas kan wel drie rondje op haar grote teen’, zegt ze tegen mama. ‘Elin kan dansen als de beste.’ Lees het verhaal van Mies en ga in gesprek met de leerlingen:

  Lees meer...
Toon per pagina
© Copyright 2023 Kwintessens Disclaimer | Privacy Ideal Logo