Kort

Categorieën
 1. Week tegen pesten 25 - 29 september 2023

  Week tegen pesten 25 - 29 september 2023

  De slogan van de Week Tegen Pesten 2023 is ‘Goed voor elkaar!’ Die slogan heeft twee kanten: Zijn jullie goed voor elkaar? Dan hebben jullie het goed voor elkaar! Samen zorg je voor een gezellig en veilig groepsklimaat.

  Lees meer...
 2. Dag van de Leraar 2023

  Dag van de Leraar 2023

  Kwintessens maakte speciaal voor de Dag van de Leraar verschillende cadeauboekjes. Om uit te delen én om zelf te houden.

  Lees meer...
 3. Kwink &... de Gouden Weken 2023

  Kwink &... de Gouden Weken 2023

  In deze speciale uitgave van Kwink &... krijg je veel informatie over de eerste drie fases van groepsdynamica bij kinderen (forming, norming en storming), over hiërarchie in de groep, en geven we praktische en leuke werkvormen om de Gouden Weken optimaal te laten verlopen. In dit katern ook een leuk en nuttig Kwink-dagboek voor de leerlingen!

  Lees meer...
 4. Kwink wenst je een fijne vakantie

  Kwink wenst je een fijne vakantie

  Kwink gaat met vakantie! Download de gezellige kleurplaat voor de zomervakantie.

  Lees meer...
 5. Ontdek Keti-Koti met je klas

  Ontdek Keti-Koti met je klas

  Op 1 juli 1863 schafte Nederland eindelijk de slavernij af. De kettingen van de slaven werden verbroken. Keti Koti betekent in het Surinaams dan ook ‘ketenen gebroken.’ 
  Aandacht besteden aan Keti-Koti? Download onze gratis les voor de middenbouw.

  Lees meer...
 6. Afscheidsgedicht voor groep 8

  Afscheidsgedicht voor groep 8

  Hoe geef je woorden aan het afscheid van groep 8? Trefwoord-redacteur Liesbeth van 't Hof schreef het gedicht 'Schoolklok'. Een gedicht over de laatste dag op school, het afscheid van je klasgenoten, de herinneringen aan school en de nieuwe stap in het leven van je leerlingen. Gebruik het gedicht op de afscheidsavond of geef het als kaart mee bij het afscheid van groep 8.

  Lees meer...
 7. Bijbelverhalen op school uitgelicht: Hemelvaart en Pinksteren

  Het verhaal van Pinksteren

  Jezus neemt zijn vrienden mee naar een berg. Hij gaat terug naar zijn Vader in de hemel, op een wolk. De leerlingen moeten in Jeruzalem blijven om op de heilige Geest te wachten.

  Lees meer...
 8. Verdiepingsvideo Kind op Maandag over Hemelvaart en Pinksteren

  Verdiepingsvideo Kind op Maandag over Hemelvaart en Pinksteren

  Binnenkort vieren we Hemelvaart en Pinksteren. We horen hoe Jezus naar de hemel ging, en hoe tien dagen later de heilige Geest bij zijn leerlingen kwam. Hoe vertel je die verhalen aan kinderen? En wat is de achtergrond van deze feesten?

  Lees meer...
 9. Bijzondere feestdagen: Sjavoe ot

  Bijzondere feestdagen: Sjavoe ot

  Het Joodse feest Sjavoe’ot wordt 7 weken na het Pesach feest gevierd. Daar komt ook de naam ‘Wekenfeest’ vandaan. Dit jaar van 25-27 mei.

  Lees meer...
 10. Bijbelverhalen op school uitgelicht: Ruth en Naomi

  Ruth - Bijbelverhalen op school

  Er is hongersnood in Bethlehem. Naomi vertrekt met haar gezin naar een ander land. Daar sterven haar man en zoons. Verdrietig gaat Naomi met haar schoondochter Ruth terug naar Bethlehem.

  Lees meer...
Toon per pagina