Kort

Categorieën
 1. Leesboek Meneer de Zwerver

  Leesboek Meneer de Zwerver

  Dit leesboek past bij de Kinderboekenweek 2022.

  Thijs en Anne gaan niet op zomervakantie dit jaar, omdat hun moeder niet zoveel geld heeft. In het bos vlak bij hun huis bouwen ze een fantastische boomhut.  Maar steeds als ze ’s ochtends bij de hut komen, zien ze vreemde dingen. 

  Lees meer...
 2. Leesboek Karel de grote

  Leesboek Karel de grote

  Past bij de Kinderboekenweek 2022.

  Als Kaat naar school fietst, stopt ze altijd even bij Karel, het paard dat in de wei vlak bij school staat. Karel is Kaats beste vriend. Op een dag staat er een 'Te koop'-bord in het weiland. 

  Lees meer...
 3. Leesboek Als het water komt

  Leesboek Als het water komt

  Dit leesboek past bij de Kinderboekenweek 2022.

  Jelte woont in een klein dorp. Het dorp ligt in een kom tussen twee rivieren. Het regent al dagen zo erg dat de dijken het dreigen te begeven. Het dorp moet worden geëvacueerd en de bewoners maken zich klaar om te vertrekken.

  Lees meer...
 4. Nieuw leesboek: Mag ik hem houden

  Nieuw leesboek: Mag ik hem houden

  Mees vindt een eend. De eend is nog heel klein. En helemaal alleen. Mees neemt hem mee naar huis. Daar zorgt hij voor hem. Hij noemt hem Kwek. Kwek mag mee in bad. Kwek mag mee in de auto. Dat gaat maar net goed. Maar Kwek wordt steeds groter. Te groot om te houden…

  Lees meer...
 5. Kinderboekenweek 2022

  Kinderboekenweek 2022

  Vandaag begint de Kinderboekenweek!

  Kwintessens gelooft in de kracht van verhalen. Onze leesboeken bieden kinderen de ruimte om mee te gaan in avonturen en nieuwe situaties te verkennen. Met deze spannende verhalen ontwikkelen ze op een leuke manier hun leesvaardigheid. Op ontdekkingstocht buiten leren kinderen ook over de wereld om hen heen. In deze leesboeken van Kwintessens leren ze om te gaan met de natuur en dieren:

  Lees meer...
 6. Gratis werkboekje: Dierendag

  Gratis werkboekje: Dierendag

  Dieren zijn altijd belangrijk. Maar op Dierendag helemaal! In de Bijbel komen ook veel dieren voor. Laat kinderen in de middenbouw kennismaken met een aantal van deze dieren via dit werkboekje. Leuke werkvormen voor leerlingen in de middenbouw. Puzzelen, tekenen en meer! Met bij elke opdracht een kort verhaaltje over het dier in de Bijbel. ⠀

  Lees meer...
 7. Les Bijzondere feestdagen: Soekot

  Les Bijzondere feestdagen: Soekot

  Soekot is een Joods feest. Het wordt ook wel het Loofhuttenfeest genoemd. In 2022 wordt soekot gevierd van ’s avonds 9 oktober tot ’s avonds 16 oktober. Benieuwd wat dit feest inhoudt? Download de lesbrief met informatie over het feest én lessuggesties voor onder-, midden- en bovenbouw.

  Lees meer...
 8. De Sint bij Kwintessens

  De Sint bij Kwintessens

  Wat geef je de kinderen van groep 1 t/m 5 met Sinterklaas? Waar maak je ze blij mee? En wat past binnen het budget? Kwintessens speelt dit jaar graag voor Sinterklaas. Met originele, waardevolle én betaalbare cadeautjes die net even anders zijn dan wat je in de speelgoedwinkel of groothandel koopt.

   

  Lees meer...
 9. Gratis katern: Hoe mooi is de aarde

  Gratis katern: Hoe mooi is de aarde

  Met kinderen nadenken over duurzaamheid gaat niet alleen over wat je wel of niet mag doen. Het begint met verwondering over en waardering van de aarde waarop we leven.

  Daarom gaan kinderen met de lessuggesties in dit katern op zoek naar het mooie van de aarde. En ze bedenken wat zij zelf kunnen doen om de aarde te beschermen.

  Lees meer...
 10. Nieuw: leesboek Jimmy Judo

  Nieuw: leesboek Jimmy Judo

  Jimmy zit op judo. Dat kan hij goed. Hij komt op maandag vaak met een medaille om naar school. Iedereen in de klas denkt dat hij heel sterk is. Straks gaat hij naar de onder-12 klasse en dan is iedereen groter dan hij. Kan hij daar wel tegenop?

  Lees meer...
Toon per pagina
© Copyright 2023 Kwintessens Disclaimer | Privacy Ideal Logo