Actueel

Categorieën
 1. De wereld van morgen: doe mee met de pilot!

  De wereld van morgen: doe mee met de pilot!

  Met De wereld van morgen kiest Kwintessens voor een unieke, duurzame aanpak van burgerschapsvorming. Actueel, te integreren met andere vakken en... leuk! Maar vind jij dat ook? Is dit waar je op zit te wachten? Beoordeel deze nieuwe aanpak.

  Lees meer...
 2. Kerstkleurplaat van Kwink

  Kerstkleurplaat van Kwink

  De makers van Kwink wensen jullie fijne feestdagen! En om alvast in de stemming te komen met je klas: een leuke kleurplaat met alle Kwinkfiguren!

  Lees meer...
 3. Advent in de klas

  Advent in de klas

  Advent is een hele oude traditie en is superleuk om met kinderen op school te beleven. Tijdens de advent wordt iedere dag even stil gestaan bij jezelf en bij het leven; het is een periode van bezinning. Dat kan met het zingen van een lied, het luisteren naar een verhaal, het lezen van een gedicht.

  Lees meer...
 4. Bijzondere feestdagen: Chanoeka

  Bijzondere feestdagen: Chanoeka

  Wat vier je tussen Sinterklaas en Kerst? Juist: Chanoeka! Laat je klas kennismaken met dit joodse feest. In de lesbrief staat informatie over het feest en lessuggesties voor onder-, midden- en bovenbouw:

  Lees meer...
 5. Adventskalender Hemel en Aarde

  Adventskalender Hemel en Aarde

  De adventstijd is begonnen. Leef jij ook met de kinderen toe naar kerst? Voor abonnees van Hemel en Aarde maken we elk jaar een adventskalender. Nieuwsgierig hoe dat er uit ziet? Bekijk de adventskalender

  Lees meer...
 6. Neem een proefabonnement op Kwink

  Neem een proefabonnement op Kwink

  Je kunt Kwink gratis uitproberen. In alle groepen. Ideaal om met het hele team te ervaren hoe het is om met Kwink te werken aan sociaal-emotioneel leren. En om de reacties van de kinderen uit jouw groep te ervaren.

  Lees meer...
 7. Adventskalender 2023

  Adventskalender 2023

  Bij Hemel en Aarde maken we elk jaar een prachtige digitale adventskalender. Dit jaar is het thema ‘vrede’. Klik elke dag een nieuw luikje open en ontdek wat er te beleven valt!

  Lees meer...
 8. Goede vragen stellen aan kinderen

  Goede vragen stellen aan kinderen

  Op school worden veel verhalen verteld. Ook levensbeschouwelijke verhalen, zoals uit de Bijbel. Die verhalen zijn op zichzelf al prachtig, maar ze komen nog meer tot leven als je er vragen bij stelt. Vragen waar iets aan te ontdekken valt, vragen waar je niet meteen over uitgepraat raakt. Een goede vraag ons samen ergens kan brengen.

  Lees meer...
 9. Week van de mediawijsheid #hierniet

  Week van de mediawijsheid #hierniet

  Kwink heeft weer een speciaal katern gemaakt. Inclusief een dubbelzijdige poster voor in de klas. In het katern staan vijf korte werkvormen voor de groepen 6, 7 en 8. Voor elke dag van van de Week van de Mediawijsheid één. Zinvol, makkelijk uitvoerbaar én leuk! 

  Lees meer...
 10. Hoe ziet een les levensbeschouwing er uit?

  Hoe ziet een les levensbeschouwing er uit?

  Op school ontdekken kinderen zichzelf en de wereld. Maar hoe gaan die twee eigenlijk samen? Hoe blijf je dicht bij jezelf en sta je tegelijkertijd in verbinding met de wereld om je heen? Om kinderen in deze ontdekkingstocht te helpen, maken we gestructureerde lessen levensbeschouwing. Hoe ziet zo’n les levensbeschouwing er eigenlijk uit?

  Lees meer...
Toon per pagina