Actueel

Categorieën
 1. Gratis katern: afscheid

  Gratis katern: afscheid

  Voor jou en je groep komen er nog belangrijke weken aan. Want afscheid nemen is misschien wel net zo belangrijk als kennismaken. Daarom bieden de makers van Kwink in dit katern een korte theoretische beschouwing op de adjourningfase en geven we voor elke bouw vier praktische werkvormen. Voor de jongere kinderen is er ook een kleurplaat.

  Lees meer...
 2. Impressie SEL congres

  Impressie SEL congres
  Vorige week hadden we een SEL-congres voor alle Kwink-gebruikers. Dé methode voor sociaal-emotioneel leren. Ben jij er de volgende keer ook bij?
   
   
  Lees meer...
 3. IB dag 14 juni

  IB dag 14 juni

  Zien we je 14 juni op de IB dag? 

  Lees meer...
 4. Week van Burgerschap: Gratis lessen van Kwink 16 t/m 20 mei

  Week van Burgerschap: Gratis lessen van Kwink 16 t/m 20 mei

  Het thema technologie en gezondheid staat centraal. De Kwink voor Burgerschap lessen focussen zich met name op het thema technologie met de vraag wat technologie voor een kind zijn/haar leefomgeving betekent.  

  Lees meer...
 5. Neem een proefabonnement op Kwink

  Neem een proefabonnement op Kwink

  Je kunt Kwink gratis uitproberen. In alle groepen. Ideaal om met het hele team te ervaren hoe het is om met Kwink te werken aan sociaal-emotioneel leren. En om de reacties van de kinderen uit jouw groep te ervaren.

  Lees meer...
 6. Hoop - Achter het donker zit licht

  Hoop - Achter het donker zit licht

  Maak zelf zwart kraspapier. En daarna een mooie tekening. Achter het donker zit licht.

  Lees meer...
 7. Hoop - Waar hoop je op in de toekomst?

  Hoop - Waar hoop je op in de toekomst?

  Bette Westera schreef voor Hemel en Aarde het gedicht 'Toekomst'. Lees dit gedicht met de kinderen in je klas en denk er samen over na. 

  Lees meer...
 8. Hoop - Het verhaal van Pasen

  Hoop - Het verhaal van Pasen

  Met Pasen vieren we dat God mensen altijd kan helpen. Zelfs als je denkt dat het nooit meer goed komt. Daarom is het feest!  

  Lees meer...
 9. Hoop - Toekomst van hoop

  Hoop - Toekomst van hoop

  Niets spreekt zo tot de verbeelding als de toekomst. Alles kan, alles is mogelijk. Dat geeft een goed gevoel, dat geeft hoop! Bij de ‘toekomst’ kun je denken aan volgende week, maar ook aan de tijd dat je net zo oud bent als je ouders of zelfs aan de tijd over duizend jaar.

  Lees meer...
 10. Hoop - Hopen op de lente

  Hoop - Hopen op de lente

  Soms kan de winter lang aanhouden. Dan hopen we op een nieuwe lente, waarin de bloemen zullen bloeien, de bomen uit gaan lopen en jonge dieren geboren worden. Ga de komende tijd regelmatig met de kinderen naar buiten en bekijk wat er groeit. Waar ontdekken ze nieuw leven? 

  Lees meer...
Toon per pagina
© Copyright 2022 Kwintessens Disclaimer | Privacy Ideal Logo