Actueel

Categorieën
 1. 26 januari 2023: Kwink-webinar

  26 januari 2023: Kwink-webinar

  Wil je weten hoe je sociaal-emotioneel leren structureel en schoolbreed kunt inzetten voor een sociaal veilige school en heb je nog geen (proef)abonnement op Kwink? Meld je dan aan voor het webinar. 

  Lees meer...
 2. Kalender voor bijzondere dagen

  Kalender voor bijzondere dagen

  Vieren en gedenken zorgen voor verbinding. Bij Kwintessens besteden wij graag aandacht aan deze feest- en gedenkdagen. Met onze inspirerende lessuggesties maken kinderen op de basisschool kennis met de rituelen en gebruiken van de bijzondere dagen, en leren ze meer over verschillende culturen.

  Lees meer...
 3. Kwink Kerstkleurplaat

  Kwink Kerstkleurplaat

  Download voor de kinderen op school of tijdens hun kerstvakantie de speciale Kwink-kleurplaat. Tot ziens in 2023!

  Lees meer...
 4. Adventsproject Levenslicht

  Adventsproject Levenslicht

  Het thema van deze adventstijd is Levenslicht. We lezen verhalen over bijzondere vrouwen uit de Bijbel. Allemaal spelen ze een eigen rol in het verhaal van Gods volk, en allemaal worden ze in Matteüs 1 genoemd als ‘voormoeders’ van Jezus.

  Lees meer...
 5. Week van de Mediawijsheid: Like en cancel

  Week van de Mediawijsheid: Like en cancel

  De Week van de Mediawijsheid (4 t/m 11 november 2022) heeft als thema ‘Like en cancel’. Welke berichten zijn leuk om te liken en welke berichten kan je beter niet plaatsen? Het thema wil sociaal gedrag of internet/sociale media stimuleren.

  Lees meer...
 6. Leesboek Minke springt

  Leesboek Minke springt

  Dit leesboek past bij het thema van de kinderboekenweek 2022.

  Minke wil graag op paardrijles, net als haar vriendin Nina. Maar paardrijles is duur. 

  Lees meer...
 7. Leesboek Vreemde beesten

  Leesboek Vreemde beesten

  Dit leesboek past bij het thema van de Kinderboekenweek 2022.

  Charlie is net voor de zomervakantie verhuisd naar een stil dorp aan zee. Ze kent er niemand en het lijkt een lange, saaie zomer te worden. Dan komt ze tijdens haar ontdekkingstochten door de duinen oog in oog te staan met een slang en een leguaan. 

  Lees meer...
 8. Leesboek Meneer de Zwerver

  Leesboek Meneer de Zwerver

  Dit leesboek past bij de Kinderboekenweek 2022.

  Thijs en Anne gaan niet op zomervakantie dit jaar, omdat hun moeder niet zoveel geld heeft. In het bos vlak bij hun huis bouwen ze een fantastische boomhut.  Maar steeds als ze ’s ochtends bij de hut komen, zien ze vreemde dingen. 

  Lees meer...
 9. Leesboek Karel de grote

  Leesboek Karel de grote

  Past bij de Kinderboekenweek 2022.

  Als Kaat naar school fietst, stopt ze altijd even bij Karel, het paard dat in de wei vlak bij school staat. Karel is Kaats beste vriend. Op een dag staat er een 'Te koop'-bord in het weiland. 

  Lees meer...
 10. Leesboek Als het water komt

  Leesboek Als het water komt

  Dit leesboek past bij de Kinderboekenweek 2022.

  Jelte woont in een klein dorp. Het dorp ligt in een kom tussen twee rivieren. Het regent al dagen zo erg dat de dijken het dreigen te begeven. Het dorp moet worden geëvacueerd en de bewoners maken zich klaar om te vertrekken.

  Lees meer...
Toon per pagina
© Copyright 2023 Kwintessens Disclaimer | Privacy Ideal Logo