Actueel

Categorieën
 1. Week tegen pesten 25 - 29 september 2023

  Week tegen pesten 25 - 29 september 2023

  De slogan van de Week Tegen Pesten 2023 is ‘Goed voor elkaar!’ Die slogan heeft twee kanten: Zijn jullie goed voor elkaar? Dan hebben jullie het goed voor elkaar! Samen zorg je voor een gezellig en veilig groepsklimaat.

  Lees meer...
 2. Dag van de Leraar 2023

  Dag van de Leraar 2023

  Kwintessens maakte speciaal voor de Dag van de Leraar verschillende cadeauboekjes. Om uit te delen én om zelf te houden.

  Lees meer...
 3. Kennismaken met Kwink op 21 september

  Kennismaken met Kwink op 21 september

  Maak kennis met Kwink!

  Lees meer...
 4. Gratis proefabonnement Kwink tot de herfstvakantie

  Gratis proefabonnement Kwink tot de herfstvakantie

  Je kunt Kwink gratis uitproberen. In alle groepen. Ideaal om met het hele team te ervaren hoe het is om met Kwink te werken aan sociaal-emotioneel leren. En om de reacties van de kinderen uit jouw groep te ervaren.

   

  Lees meer...
 5. Kwink &... de Gouden Weken 2023

  Kwink &... de Gouden Weken 2023

  In deze speciale uitgave van Kwink &... krijg je veel informatie over de eerste drie fases van groepsdynamica bij kinderen (forming, norming en storming), over hiërarchie in de groep, en geven we praktische en leuke werkvormen om de Gouden Weken optimaal te laten verlopen. In dit katern ook een leuk en nuttig Kwink-dagboek voor de leerlingen!

  Lees meer...
 6. Kwink wenst je een fijne vakantie

  Kwink wenst je een fijne vakantie

  Kwink gaat met vakantie! Download de gezellige kleurplaat voor de zomervakantie.

  Lees meer...
 7. Ontdek Keti-Koti met je klas

  Ontdek Keti-Koti met je klas

  Op 1 juli 1863 schafte Nederland eindelijk de slavernij af. De kettingen van de slaven werden verbroken. Keti Koti betekent in het Surinaams dan ook ‘ketenen gebroken.’ 
  Aandacht besteden aan Keti-Koti? Download onze gratis les voor de middenbouw.

  Lees meer...
 8. Afscheidsgedicht voor groep 8

  Afscheidsgedicht voor groep 8

  Hoe geef je woorden aan het afscheid van groep 8? Trefwoord-redacteur Liesbeth van 't Hof schreef het gedicht 'Schoolklok'. Een gedicht over de laatste dag op school, het afscheid van je klasgenoten, de herinneringen aan school en de nieuwe stap in het leven van je leerlingen. Gebruik het gedicht op de afscheidsavond of geef het als kaart mee bij het afscheid van groep 8.

  Lees meer...
 9. Lessen voor de laatste weken van het schooljaar

  Lessen voor de laatste weken van het schooljaar

  Voor jou en je groep komen er nog belangrijke weken aan. Want afscheid nemen is misschien wel net zo belangrijk als kennismaken. Daarom bieden de makers van Kwink in dit katern een korte theoretische beschouwing op de adjourningfase en geven we voor elke bouw vier praktische werkvormen. Voor de jongere kinderen is er ook een kleurplaat.

  Lees meer...
 10. Bijbelverhalen op school uitgelicht: Hemelvaart en Pinksteren

  Het verhaal van Pinksteren

  Jezus neemt zijn vrienden mee naar een berg. Hij gaat terug naar zijn Vader in de hemel, op een wolk. De leerlingen moeten in Jeruzalem blijven om op de heilige Geest te wachten.

  Lees meer...
Toon per pagina