Actueel

Categorieën
 1. Afscheidscadeaus voor groep 8

  Afscheidscadeaus voor groep 8

  Voor het afscheid van groep 8 maakten wij de leukste boeken om cadeau te geven. Wat dacht je van een boek met het wereldnieuws uit de acht jaren dat ze op de basisschool zaten? Of geef Yearbook cadeau: het leukste boek op weg naar de brugklas. Bekijk de folder voor alle afscheidsboeken. 

  Lees meer...
 2. Nieuw: Yearbook

  Nieuw: Yearbook

  Yearbook luidt het grote avontuur van de middelbare school in. Het is een boek waar leerlingen al in hun zomervakantie mee aan de slag kunnen: vakantiedilemma’s, de lekkerste tostirecepten en puzzels voor verveelmomenten. Met informatie over alles wat de puberteit met zich meebrengt, de voor- en de nadelen ervan. Maar ook met grappige survivaltips voor de brugklas en bemoedigende Bijbelteksten.

  Lees meer...
 3. Veertigdagentijd en Pasen 2024: Wat goed dat jij er bent

  Veertigdagentijd en Pasen 2024: Wat goed dat jij er bent

  In het veertigdagentijdproject van dit jaar vieren we de nabijheid van andere mensen en van God in ons bestaan. In de verhalen ontdekken we wat het betekent om er niet alleen voor te staan: Wat goed dat jij er bent!

  Lees meer...
 4. Bijbelverhalen op school uitgelicht: Jezus in de woestijn

  Bijbelverhalen op school uitgelicht: Jezus in de woestijn

  Jezus gaat naar de woestijn. Het is er droog en warm. Jezus eet niet en hij drinkt niet. Hij denkt alleen aan God. Veertig dagen lang.

  Lees meer...
 5. Bijbelverhalen op school uitgelicht: Andrea en Petrus

  Bijbelverhalen op school uitgelicht: Andrea en Petrus

  Andreas is een visser. Met de andere vissers uit zijn dorp gaat hij vaak in een boot het water op om vissen te vangen. Dan komt Jezus in hun dorp. Hij vertelt over God en de mensen. Petrus en Andreas luisteren naar hem. En dan vraagt Jezus of hij mee mag op hun boot, het water op.

  Lees meer...
 6. Bijbelverhalen op school uitgelicht: Vier vrienden

  Bijbelverhalen op school uitgelicht: Vier vrienden

  Een man is zo ziek dat hij niet kan lopen, werken, op reis gaan. Hij ligt alleen maar in bed. Hij heeft vier vrienden die vaak bij hem komen en voor hem zorgen. Op een dag horen ze dat Jezus in de stad is. Hij kan mensen beter maken. Hun zieke vriend moet naar hem toe.

  Lees meer...
 7. Bijbelverhalen op school uitgelicht: Jezus in de tempel

  Bijbelverhalen op school uitgelicht: Jezus in de tempel

  Als Jezus nog klein is, gaan Jozef en Maria met hem naar de tempel. Daar zijn ook Simeon en Hanna. Ze weten dat Jezus een bijzonder kind is en vertellen dat tegen alle andere mensen in de tempel. Als Jezus 12 jaar oud is, gaan Jozef en Maria weer met hem naar de tempel.

  Lees meer...
 8. Actieprijs Mijn schooltijd 2016-2024

  Actieprijs Mijn schooltijd 2016-2024

  Bestel je voor 15 april Mijn schooltijd 2016-2024, dan betaal je de actieprijs van € 12,50.

  Lees meer...
 9. Gedicht Samen

  Gedicht Samen

  Op school, in de klas, of thuis; tijdens kerst praten we over tolerantie, vriendschap, vrede, saamhorigheid. Wat betekent ‘samen’ eigenlijk voor jou? Ongetwijfeld levert deze vraag een diversiteit aan antwoorden op. Ga met elkaar het gesprek aan! Met de kinderen in de klas, met collega’s, vrienden of familie. Dit gedicht van Ties Engelsma, gepubliceerd in Trefwoord (methode levensbeschouwing en godsdienst voor de basisschool), is een leuke introductie op het onderwerp.

  Lees meer...
 10. De wereld van morgen: doe mee met de pilot!

  De wereld van morgen: doe mee met de pilot!

  Met De wereld van morgen kiest Kwintessens voor een unieke, duurzame aanpak van burgerschapsvorming. Actueel, te integreren met andere vakken en... leuk! Maar vind jij dat ook? Is dit waar je op zit te wachten? Beoordeel deze nieuwe aanpak.

  Lees meer...
Toon per pagina