Actueel

Categorieën
 1. Les Bijzondere feestdagen: Soekot

  Les Bijzondere feestdagen: Soekot

  Soekot is een Joods feest. Het wordt ook wel het Loofhuttenfeest genoemd. In 2022 wordt soekot gevierd van ’s avonds 9 oktober tot ’s avonds 16 oktober. Benieuwd wat dit feest inhoudt? Download de lesbrief met informatie over het feest én lessuggesties voor onder-, midden- en bovenbouw.

  Lees meer...
 2. De Sint bij Kwintessens

  De Sint bij Kwintessens

  Wat geef je de kinderen van groep 1 t/m 5 met Sinterklaas? Waar maak je ze blij mee? En wat past binnen het budget? Kwintessens speelt dit jaar graag voor Sinterklaas. Met originele, waardevolle én betaalbare cadeautjes die net even anders zijn dan wat je in de speelgoedwinkel of groothandel koopt.

   

  Lees meer...
 3. Gratis katern: Hoe mooi is de aarde

  Gratis katern: Hoe mooi is de aarde

  Met kinderen nadenken over duurzaamheid gaat niet alleen over wat je wel of niet mag doen. Het begint met verwondering over en waardering van de aarde waarop we leven.

  Daarom gaan kinderen met de lessuggesties in dit katern op zoek naar het mooie van de aarde. En ze bedenken wat zij zelf kunnen doen om de aarde te beschermen.

  Lees meer...
 4. Nieuw: leesboek Jimmy Judo

  Nieuw: leesboek Jimmy Judo

  Jimmy zit op judo. Dat kan hij goed. Hij komt op maandag vaak met een medaille om naar school. Iedereen in de klas denkt dat hij heel sterk is. Straks gaat hij naar de onder-12 klasse en dan is iedereen groter dan hij. Kan hij daar wel tegenop?

  Lees meer...
 5. Geschenken voor de Dag van de Leraar 2022

  Geschenken voor de Dag van de Leraar 2022

  De Dag van de Leraar, op woensdag 5 oktober, is dé gelegenheid om leerkrachten en ander personeel op scholen in het zonnetje te zetten. Om ze te bedanken voor hun leraarschap. Voor het lesgeven, voor hun inzet en de zorg voor de leerlingen.

  Lees meer...
 6. Webinar adventsproject Levenslicht 28 september

  Webinar adventsproject Levenslicht 28 september

  Wil je kennismaken met het nieuwe adventsproject Levenslicht? Doe mee aan ons gratis webinar Lees meer...

 7. Nieuw prentenboek: de ster achterna

  Nieuw prentenboek: de ster achterna
  Een kleurrijk kerstverhaal over Kasper die ontdekt dat er een bijzondere ster straalt voor een nieuwe koning. Samen met zijn vrienden gaat hij op zoek naar die koning.
  Dit verhaal is zo geschreven dat beginnende lezers het goed mee kunnen lezen.
   
   
  Lees meer...
 8. Gratis katern: week tegen pesten

  Gratis katern: week tegen pesten

  Grapje! Moet toch kunnen!? Dat is dit jaar het thema van de Week Tegen Pesten van 26 t/m 30 september 2022. En omdat Kwink zich inzet om verstorend gedrag, waaronder pestgedrag, te voorkomen om zo een veilige school te creëren, sluit Kwink zich graag aan bij dit initiatief van de Stichting School & Veiligheid.

  Lees meer...
 9. Kwink-webinar 6 oktober 2022

  Kwink-webinar 6 oktober 2022

  Wil je weten hoe je sociaal-emotioneel leren structureel en schoolbreed kunt inzetten voor een sociaal veilige school en heb je nog geen (proef)abonnement op Kwink?
  Meld je dan aan voor het Kwink-webinar op donderdag 6 oktober om 15.30 uur.

  Lees meer...
 10. Gratis proefles Boedhhisme

  Gratis proefles Boedhhisme

  Vrijdag 4 oktober is het dierendag. Wereldwijd wordt op deze dag extra aandacht besteed aan de dieren. Zo worden er massaal foto’s en verhalen gedeeld van huisdieren. Op deze dag vraagt men extra aandacht voor het tegengaan van dierenmishandeling. Dieren spelen een belangrijke rol in ons leven. Ook in veel godsdiensten hebben dieren een belangrijke rol. In les 10 over het Boeddhisme vinden we het verhaal van de vier koeien.

   

  Lees meer...
Toon per pagina
© Copyright 2022 Kwintessens Disclaimer | Privacy Ideal Logo