Actueel

Categorieën
 1. Gratis proefles Hindoeïsme

  Gratis proefles Hindoeïsme

  Lichtjesfeest Divali op 4 november is wellicht aanleiding voor leerlingen om vragen te stellen over verschillende wereldgodsdiensten. Gebruik de proefles Hindoeïsme om samen met je klas op ontdekkingsreis te gaan!

  Lees meer...
 2. Zet de tijd maar even stil…

  Zet de tijd maar even stil…

  In het kort:
  Mooie ervaringen van vieren en gedenken wil je kinderen niet onthouden. Daar kunnen ze alleen maar van groeien. Als uitgever van levensbeschouwelijke methodes hebben we daarvoor prachtige mogelijkheden.

  Lees meer...
 3. Gedenken met kinderen op de basisschool

  Gedenken met kinderen op de basisschool

  Het is een oude traditie om aan het begin of eind van de maand november te denken aan mensen die zijn overleden. Samen met Verus maakten we een handreiking om samen met kinderen te gedenken.

   

  Lees meer...
 4. Milan ziet meer

  Milan ziet meer

  De vader van Milan heeft de kerstversiering aan de bewoners van het asielzoekerscentrum gegeven. Bij de kringloopwinkel halen Milan en zijn vader een nieuwe oude kerstboom. Én een telescoop, waarmee Milan heel ver kan kijken. Door het raam van zijn slaapkamer ziet Milan een herberg, herders en een engel. ‘Jij hebt teveel fantasie,’ zegt zijn vader. ‘Toch zag ik het,’ houdt Milan vol.

  Lees meer...
 5. Een afluisterapparaat en twee Boeven

  Een afluisterapparaat en twee Boeven

  Saskia heeft van Thomas een bijzondere USB-stick gekregen. Je kunt er namelijk mee afluisteren. Als Saskia aan Thomas vraagt hoe hij daaraan is gekomen, haalt hij zijn schouders op. Als Saskia haar hond Boef gaat uitlaten, stopt ze het afluisterapparaat in zijn bandana. En zo komt ze op het spoor van geheimzinnige en gevaarlijke zaken!

  Een nieuw spannend boek van Jan van den Dool

  Lees meer...
 6. Op weg naar kerst!

  Op weg naar kerst!

  Besteed je op school, in de kerk of thuis ook aandacht aan kerst en advent? Kwintessens neemt kinderen graag mee in de verhalen rondom kerst. Verhalen waarmee ze zich kunnen verbinden door te lezen en te doen: puzzelen, kleuren, knutselen en natuurlijk lezen.

  Bekijk alle kerstartikelen

  Lees meer...
 7. Vreemde beesten

  Vreemde beesten Charlie is net voor de zomervakantie verhuisd naar een stil dorp aan zee. Ze kent er niemand en het lijkt een lange, saaie zomer te worden. Dan komt ze tijdens haar ontdekkingstochten door de duinen oog in oog te staan met een slang en een leguaan. Wat doen die exotische dieren in de Nederlandse duinen? 

  Lees meer...
 8. Jij kunt het!

  Jij kunt het!

  Jij kunt het! Wat kun jij goed en wat vind jij belangrijk om anderen te leren? Laat de kinderen dat in kleine groepjes uitwisselen. Jezus leert zijn leerlingen dat ze in contact met anderen mogen laten zien waar ze goed in zijn.

  Lees meer...
 9. Plaatjes in een plasje limonade

  Plaatjes in een plasje limonade

  Joep houdt van voetbal. En Joep spaart plaatjes. Fien helpt hem. Maar als Joep en Fien bij oom Sam en tante Laura langsgaan, gaat het mis. De limonade valt om. Over het album van Joep. Het album van Joep is verpest. Zou dat nog goedkomen?

   

  Lees meer...
 10. Werkblad: Kaart maken

  Werkblad: Kaart maken

  Kleur en versier de ansichtkaart zo mooi mogelijk. Knip deze uit. Geef de kaart aan iemand die deze woorden goed kan gebruiken.

  www.kindopmaandag.nl/prikbord

   

  Lees meer...
Toon per pagina
© Copyright 2021 Kwintessens Disclaimer | Privacy Ideal Logo