Actueel

Categorieën
 1. Werkvorm & lied: Kijk eens wat ik kan

  Werkvorm & lied: Kijk eens wat ik kan

  Laat telkens circa vijf kinderen tegelijk opstaan. Wat kunnen zij goed? Wat is hun talent? Ze zeggen het zelf of de groep denkt mee.

  Lees meer...
 2. Werkblad: Groeiwijzer

  Werkblad: Groeiwijzer

  Dat je ergens talent voor hebt, betekent niet dat je er meteen perfect in bent. Topsporters moeten bijvoorbeeld heel veel blijven trainen om aan de top te blijven. Schrijf één van jouw talenten in het midden van het werkblad...

  Lees meer...
 3. Voorleesverhaal Gegroeid

  Voorleesverhaal Gegroeid

   Jayden ploetert op zijn breuksommen. Helaas heeft hij ze allemaal fout gemaakt. Zijn klasgenote Elvira zegt dat hij ondanks dat toch gegroeid is. Vorig jaar zou hij zijn rekenschrift wellicht nog door de klas hebben gesmeten. Nu haalt hij diep adem en blijft kalm.

  Lees meer...
 4. Neem een proefabonnement op Trefwoord

  Neem een proefabonnement op Trefwoord

  Hoe zet je kinderen stevig in het leven? Door hen de kans te geven iets te leren over zichzelf en de wereld om hen heen. Wie ben ik, wat vind ik belangrijk en waar geloof ik in? Hoe denken anderen daarover? En hoe ga ik om met verschillen? Het stimuleren van een open, vragende houding biedt kinderen een kansrijke toekomst, waarin blijven leren vanzelfsprekend is. In een maatschappij waarin begrip en respect voor elkaar centraal staan. Ingewikkeld om zelf op te pakken? Trefwoord maakt het je gemakkelijk. Elke dag opnieuw.

  Lees meer...
 5. Fabel van de Os en de Kikker

  Fabel van de Os en de Kikker

  Voor Hemel en Aarde schreven we de fabel van de Os en de Kikker. Lees het verhaal en ga met de klas in gesprek.

  Lees meer...
 6. Voorleesverhaal Vogel Talent

  Voorleesverhaal Vogel Talent

  ‘Drie, twee, één, draai!’ Mies draait een rondje op haar grote teen. Het lukt bijna. ‘Knap hoor’, zegt mama. Maar Mies kijkt niet zo blij. ‘Elin uit mijn klas kan wel drie rondje op haar grote teen’, zegt ze tegen mama. ‘Elin kan dansen als de beste.’ Lees het verhaal van Mies en ga in gesprek met de leerlingen:

  Lees meer...
 7. Neem een proefabonnement op Kind op Maandag

  Neem een proefabonnement op Kind op Maandag

  Neem uw leerlingen mee naar een wereld vol verwondering en haal de ontdekker in hen naar boven. Samen onderzoekt u de meest fascinerende Bijbelverhalen, als oefenplaats voor het leven. Wat betekenen de verhalen? Welke vragen roepen ze op? Door met elkaar naar de antwoorden te zoeken leren leerlingen zichzelf en de ander beter kennen en begrijpen. Ook al zijn ze het oneens. Een mooie basis om te groeien als mens, met een eigen visie op het leven.

  Lees meer...
 8. Gedicht Gegroeid

  Gedicht Gegroeid

  Het einde van het jaar nadert. Een moment om eens terug te blikken op alles dat geleerd is. Waarin zijn de kinderen gegroeid? Lees het gedichtje 'Gegroeid' voor. 

  Lees meer...
 9. Terugblik Hemel en Aarde symposium

  Terugblik Hemel en Aarde symposium

  Afgelopen vrijdag 20 mei 2022 organiseerde Hemel en Aarde een symposium voor een select gezelschap genodigden. De aangename middag stond in het teken van ontmoeten, delen en inspireren; met elkaar dachten we na over onze visie op en invulling van het vak levensbeschouwing, afgezet tegen een bredere horizon van het onderwijs

  Lees meer...
 10. Workshops en trainingen

  Workshops en trainingen

  Hoe brengt u meer leven in de les? Hoe gaat u met kinderen aan de slag met verhalen, onderzoekt u bijzondere vragen en deelt u met elkaar wat belangrijk en waardevol is? En hoe doet u recht aan de identiteit van uw school? In onze workshops levensbeschouwing en godsdienst krijgt u inspiratie en praktische tips die u direct in de klas kunt gebruiken.

   

  Lees meer...
Toon per pagina
© Copyright 2022 Kwintessens Disclaimer | Privacy Ideal Logo