Bijzondere feestdagen: Chinees Nieuwjaar

Categorieën
Bijzondere feestdagen: Chinees Nieuwjaar

Chinees Nieuwjaar wordt door meer dan een miljard mensen over de hele wereld gevierd op de eerste dag van de maanmaand van de Chinese jaartelling. Dit jaar op 10 februari. Benieuwd wat dit feest inhoudt? Download dan de pdf, met informatie over het feest én lessuggesties voor de onderbouw.

De achterliggende gedachte bij het Chinees Nieuwjaar is dat je het nieuwe jaar met een schone lei begint. Je zorgt dat je huis goed schoon en opgeruimd is, en dat je niemand meer geld schuldig bent. Op rode papierstroken staat ‘Gelukkig nieuwjaar!’ geschreven. Rood is de kleur van geluk. Dansende draken en leeuwen op straat verjagen met veel vuur en lawaai de boze geesten. En de kinderen? Die mogen zoveel snoepen als ze willen en krijgen geen straf. Alleen op nieuwjaarsdag, wel te verstaan.

Bij Kwintessens besteden wij graag aandacht aan feest- en gedenkdagen. Met onze inspirerende lessuggesties maken kinderen op de basisschool kennis met de rituelen en gebruiken van de bijzondere dagen, en leren ze meer over verschillende culturen.

Download het lesmateriaal

Ga je het vieren met je klas en heb je een paar leuke foto's? Deel deze via facebook, instagram of mail ons op nieuws@kwintessens.nl.