Actueel

Categorieën
 1. Nieuw beeldverhaal: Paulus wordt geroepen

  Nieuw beeldverhaal: Paulus wordt geroepen

  Nieuwe beeldverhalen voor de onderbouw staan klaar: Paulus wordt geroepen, Bartimëus, Vijf broden en twee vissen, De bruiloft in Kana en De jongen die kwijt was.

  Lees meer...
 2. Kennismaken met Kwink op 26 januari 2023

  Kennismaken met Kwink op 26 januari 2023

  Wil je weten hoe je sociaal-emotioneel leren structureel en schoolbreed kunt inzetten voor een sociaal veilige school en heb je nog geen (proef)abonnement op Kwink? Meld je dan aan voor het webinar. 

  Lees meer...
 3. Actie: Gratis proefabonnement op Hemel en Aarde

  Actie: Gratis proefabonnement op Hemel en Aarde

  De lessen levensbeschouwing van Hemel en Aarde helpen kinderen om hun verwondering en intuïtie voor levensbeschouwelijke vragen vast te houden en verder te ontwikkelen. Nog geen abonnee? Tot 15 februari is een proefabonnement op Hemel en Aarde gratis (normaal € 50,-).

  Lees meer...
 4. Verhalenboek Een wereld vol kleuren

  Verhalenboek Een wereld vol kleuren

  De verhalen nodigen kinderen uit om kennis te maken met de veelkleurige wereld om hen heen en verder weg. Bij de verhalen staan vragen om met elkaar in gesprek te gaan en te ontdekken waar verschillen en overeenkomsten te vinden zijn. Het boek bevat verhalen over heel verschillende vormen van diversiteit, niet alleen culturele verschillen, maar ook verschillen in mogelijkheden, gezinssamenstelling etc.

  Lees meer...
 5. Bijzondere feestdagen: Chinees Nieuwjaar

  Bijzondere feestdagen: Chinees Nieuwjaar

  Chinees Nieuwjaar wordt door meer dan een miljard mensen over de hele wereld gevierd op de eerste dag van de maanmaand van de Chinese jaartelling. Dit jaar op 22 januari. Benieuwd wat dit feest inhoudt? Download dan de pdf, met informatie over het feest én lessuggesties voor de onderbouw.

  Lees meer...
 6. Mijn schooltijd 2015-2023

  Mijn schooltijd 2015-2023

  Bestel nu het afscheidsgeschenk voor groep 8: Mijn schooltijd 2015-2023. Een prachtig aandenken met gebeurtenissen uit hun basisschooltijd: (wereld)nieuws, hypes, sport en nog veel meer. Voor- en achter in het boek is ruimte voor eigen foto’s en herinneringen! Het nieuws tot en met april 2023 staat erin. Bestel voor 15 april voor de actieprijs € 12,50. 

  Lees meer...
 7. Veertigdagentijd en Pasen 2023: Verander je mee?

  Veertigdagentijd en Pasen 2023: Verander je mee?

  Maak kennis met het veertigdagenproject 2023 voor kerk en kindernevendienst. Er kan van alles gebeuren: vrolijke dingen, maar ook dingen waar je verdrietig, bang of boos van wordt. Op weg naar Pasen vieren we dat niet alles hoeft te blijven zoals het is. God maakt een nieuw begin, en jij mag daarin meegaan. Verander je mee?

  Lees meer...
 8. Nieuw beeldverhaal: De jongen die kwijt was

  Nieuw beeldverhaal: De jongen die kwijt was

  Nieuwe beeldverhalen voor de onderbouw staan klaar: Paulus wordt geroepen, Bartimëus, Vijf broden en twee vissen, De bruiloft in Kana en De jongen die kwijt was.


  Lees meer...
 9. 26 januari 2023: Kwink-webinar

  26 januari 2023: Kwink-webinar

  Wil je weten hoe je sociaal-emotioneel leren structureel en schoolbreed kunt inzetten voor een sociaal veilige school en heb je nog geen (proef)abonnement op Kwink? Meld je dan aan voor het webinar. 

  Lees meer...
 10. Kalender voor bijzondere dagen

  Kalender voor bijzondere dagen

  Vieren en gedenken zorgen voor verbinding. Bij Kwintessens besteden wij graag aandacht aan deze feest- en gedenkdagen. Met onze inspirerende lessuggesties maken kinderen op de basisschool kennis met de rituelen en gebruiken van de bijzondere dagen, en leren ze meer over verschillende culturen.

  Lees meer...
Toon per pagina