Actueel

Categorieën
 1. Nieuw doeboek: Mol wil een oliebol

  Nieuw doeboek: Mol wil een oliebol

  Doeboek met leuke puzzels. Geschikt voor groep 1, 2 en 3.

   

   

  Lees meer...
 2. Dag van de Leraar is het iedere dag

  Dag van de Leraar is het iedere dag

  Geen dag is hetzelfde en iedere dag zit vol verrassingen. Leuke verrassingen, zoals een onverwacht grappige uitspraak van een leerling. Minder leuke verrassingen, omdat een les even niet lekker loopt. Voor een beetje overzicht in de dynamiek van het leraarschap maakten we dit cadeautje!

  Lees meer...
 3. Boeken bij de Kinderboekenweek 2023

  Boeken bij de Kinderboekenweek 2023

  Bij iedereen is het thuis anders. Andere gebruiken, andere regels, andere gezinssamenstelling. En in de klas komen al die werelden bij elkaar.  Speciaal voor de Kinderboekenweek selecteerden we deze titels die aansluiten bij het thema ‘Bij mij thuis’. Leesboeken, een verhalenboek én een studieboek voor u als leerkracht als verdieping bij het thema.

  Lees meer...
 4. Nieuw doeboek: Een lach voor elke dag

  Nieuw doeboek: Een lach voor elke dag

  Hassel heeft een boek gekregen. Een boek vol grapjes. Die wil hij graag doorvertellen. Maar soms raakt hij in de war bij het vertellen. Dan moet je puzzelen om de grapjes te begrijpen. En zo is dit een boek vol raadsels, puzzels en grapjes. Met een leuk verhaal en veel dingen om te doen.

  Lees meer...
 5. Nieuw leesboek: Kiet en Lok dappere dierenredders

  Nieuw leesboek: Kiet en Lok dappere dierenredders

  Kiet en Lok redden dieren. Thuis heeft Kiet een dierenziekenhuis. Daar verzorgt ze de dieren tot ze weer beter zijn. Als ze een gewonde lapjeskat vindt, neemt Kiet haar mee naar huis. Ze wil haar voor altijd houden. Maar dan ontdekt Kiet dat het baasje de kat zoekt. Wat nu? Moet de kat terug of kan ze haar houden? 

  Lees meer...
 6. Nieuw prentenboek: Thuis in de stal

  Nieuw prentenboek: Thuis in de stal

  Maria en Jozef zijn op het dorpsplein als er een heraut komt met een bericht van de keizer. Hij wil precies weten hoeveel mensen er in zijn rijk wonen. Jozef schrikt: dan moeten ze helemaal naar Betlehem. Dat is ver weg. En lastig, want Maria verwacht een kindje. In Betlehem is nergens plaats, behalve in een stal. Daar wordt Jezus geboren.

  Lees meer...
 7. Nieuw leesboek: Wegwezen hier!

  Nieuw leesboek: Wegwezen hier!

  Luuk en Sara werken aan een bijzonder project. Ze willen uitzoeken wat er gebeurt met sloopauto's. Ze gaan kijken op het terrein van een autosloperij. Daar worden ze weggestuurd op een manier die ze alleen nog maar nieuwsgieriger maakt.

  Lees meer...
 8. Nieuw leesboek: Toer le sjoer

  Nieuw leesboek: Toer le sjoer

  Mies mag op ballet, zij gaat met mama balletspullen kopen. Haar vriendje Max vindt ballet maar saai. Hij zit op judo. Dat is pas stoer. In de klas vertelt Mies over de balletles. Andere kinderen vertellen wat zij doen. Juf bedenkt een plan. Iedereen mag in de klas laten zien wat hij goed kan. En juf weet het zeker. Iedereen kan iets!

  Lees meer...
 9. Nieuw leesboek: Buitenspel

  Nieuw leesboek: Buitenspel

  Buitenspel is het nieuwe leesboek voor M6/E6. Duco heeft een geheim. En dat wil hij ook liever zo houden. Door dat geheim kan hij niet overal aan meedoen. Gelukkig kan hij wél elke dag op het pleintje voetballen met zijn vrienden. Keepen kan hij als de beste. Zijn vrienden vragen waarom hij niet op voetbal zit. Daar geeft Duco liever geen antwoord op. Want niemand hoeft te weten dat daar geen geld voor is. Maar dan komt er onverwacht hulp van zijn beste vriendin Cara. En komt Duco zelf in actie. Want buitenspel staan wil niemand! 

   

   

   

  Lees meer...
 10. Gratis katern: Allemaal samen

  Gratis katern: Allemaal samen

  Iedereen is anders, ook in de klas. Deze verschillen bieden de kans om van elkaar te leren en nieuwe dingen te ontdekken. Begrip te krijgen voor de wereld om je heen én je eigen plek daarin. Met ons gratis leskatern ‘Allemaal samen’ geef je aandacht aan diversiteit in je groep.

  Lees meer...
Toon per pagina