Actueel

Categorieën
  1. Bijbelverhalen op school uitgelicht: Jezus in de woestijn

    Bijbelverhalen op school uitgelicht: Jezus in de woestijn

    Jezus gaat naar de woestijn. Het is er droog en warm. Jezus eet niet en hij drinkt niet. Hij denkt alleen aan God. Veertig dagen lang.

    Lees meer...
  2. Bijbelverhalen op school uitgelicht: Andrea en Petrus

    Bijbelverhalen op school uitgelicht: Andrea en Petrus

    Andreas is een visser. Met de andere vissers uit zijn dorp gaat hij vaak in een boot het water op om vissen te vangen. Dan komt Jezus in hun dorp. Hij vertelt over God en de mensen. Petrus en Andreas luisteren naar hem. En dan vraagt Jezus of hij mee mag op hun boot, het water op.

    Lees meer...
  3. Bijbelverhalen op school uitgelicht: Vier vrienden

    Bijbelverhalen op school uitgelicht: Vier vrienden

    Een man is zo ziek dat hij niet kan lopen, werken, op reis gaan. Hij ligt alleen maar in bed. Hij heeft vier vrienden die vaak bij hem komen en voor hem zorgen. Op een dag horen ze dat Jezus in de stad is. Hij kan mensen beter maken. Hun zieke vriend moet naar hem toe.

    Lees meer...
  4. Bijbelverhalen op school uitgelicht: Jezus in de tempel

    Bijbelverhalen op school uitgelicht: Jezus in de tempel

    Als Jezus nog klein is, gaan Jozef en Maria met hem naar de tempel. Daar zijn ook Simeon en Hanna. Ze weten dat Jezus een bijzonder kind is en vertellen dat tegen alle andere mensen in de tempel. Als Jezus 12 jaar oud is, gaan Jozef en Maria weer met hem naar de tempel.

    Lees meer...
  5. Actieprijs Mijn schooltijd 2016-2024

    Actieprijs Mijn schooltijd 2016-2024

    Bestel je voor 15 april Mijn schooltijd 2016-2024, dan betaal je de actieprijs van € 12,50.

    Lees meer...
  6. Gedicht Samen

    Gedicht Samen

    Op school, in de klas, of thuis; tijdens kerst praten we over tolerantie, vriendschap, vrede, saamhorigheid. Wat betekent ‘samen’ eigenlijk voor jou? Ongetwijfeld levert deze vraag een diversiteit aan antwoorden op. Ga met elkaar het gesprek aan! Met de kinderen in de klas, met collega’s, vrienden of familie. Dit gedicht van Ties Engelsma, gepubliceerd in Trefwoord (methode levensbeschouwing en godsdienst voor de basisschool), is een leuke introductie op het onderwerp.

    Lees meer...
  7. De wereld van morgen: doe mee met de pilot!

    De wereld van morgen: doe mee met de pilot!

    Met De wereld van morgen kiest Kwintessens voor een unieke, duurzame aanpak van burgerschapsvorming. Actueel, te integreren met andere vakken en... leuk! Maar vind jij dat ook? Is dit waar je op zit te wachten? Beoordeel deze nieuwe aanpak.

    Lees meer...
  8. Kerstkleurplaat van Kwink

    Kerstkleurplaat van Kwink

    De makers van Kwink wensen jullie fijne feestdagen! En om alvast in de stemming te komen met je klas: een leuke kleurplaat met alle Kwinkfiguren!

    Lees meer...
  9. Advent in de klas

    Advent in de klas

    Advent is een hele oude traditie en is superleuk om met kinderen op school te beleven. Tijdens de advent wordt iedere dag even stil gestaan bij jezelf en bij het leven; het is een periode van bezinning. Dat kan met het zingen van een lied, het luisteren naar een verhaal, het lezen van een gedicht.

    Lees meer...
  10. Bijzondere feestdagen: Chanoeka

    Bijzondere feestdagen: Chanoeka

    Wat vier je tussen Sinterklaas en Kerst? Juist: Chanoeka! Laat je klas kennismaken met dit joodse feest. In de lesbrief staat informatie over het feest en lessuggesties voor onder-, midden- en bovenbouw:

    Lees meer...
Toon per pagina