Actueel

Categorieën
 1. Neem een proefabonnement op Kind op Maandag

  Neem een proefabonnement op Kind op Maandag

  Neem uw leerlingen mee naar een wereld vol verwondering en haal de ontdekker in hen naar boven. Samen onderzoekt u de meest fascinerende Bijbelverhalen, als oefenplaats voor het leven. Wat betekenen de verhalen? Welke vragen roepen ze op? Door met elkaar naar de antwoorden te zoeken leren leerlingen zichzelf en de ander beter kennen en begrijpen. Ook al zijn ze het oneens. Een mooie basis om te groeien als mens, met een eigen visie op het leven.

  Lees meer...
 2. Gedicht Gegroeid

  Gedicht Gegroeid

  Het einde van het jaar nadert. Een moment om eens terug te blikken op alles dat geleerd is. Waarin zijn de kinderen gegroeid? Lees het gedichtje 'Gegroeid' voor. 

  Lees meer...
 3. Terugblik Hemel en Aarde symposium

  Terugblik Hemel en Aarde symposium

  Afgelopen vrijdag 20 mei 2022 organiseerde Hemel en Aarde een symposium voor een select gezelschap genodigden. De aangename middag stond in het teken van ontmoeten, delen en inspireren; met elkaar dachten we na over onze visie op en invulling van het vak levensbeschouwing, afgezet tegen een bredere horizon van het onderwijs

  Lees meer...
 4. Workshops en trainingen

  Workshops en trainingen

  Hoe brengt u meer leven in de les? Hoe gaat u met kinderen aan de slag met verhalen, onderzoekt u bijzondere vragen en deelt u met elkaar wat belangrijk en waardevol is? En hoe doet u recht aan de identiteit van uw school? In onze workshops levensbeschouwing en godsdienst krijgt u inspiratie en praktische tips die u direct in de klas kunt gebruiken.

   

  Lees meer...
 5. Gratis katern: afscheid

  Gratis katern: afscheid

  Voor jou en je groep komen er nog belangrijke weken aan. Want afscheid nemen is misschien wel net zo belangrijk als kennismaken. Daarom bieden de makers van Kwink in dit katern een korte theoretische beschouwing op de adjourningfase en geven we voor elke bouw vier praktische werkvormen. Voor de jongere kinderen is er ook een kleurplaat.

  Lees meer...
 6. Impressie SEL congres

  Impressie SEL congres
  Vorige week hadden we een SEL-congres voor alle Kwink-gebruikers. Dé methode voor sociaal-emotioneel leren. Ben jij er de volgende keer ook bij?
   
   
  Lees meer...
 7. IB dag 14 juni

  IB dag 14 juni

  Zien we je 14 juni op de IB dag? 

  Lees meer...
 8. Week van Burgerschap: Gratis lessen van Kwink 16 t/m 20 mei

  Week van Burgerschap: Gratis lessen van Kwink 16 t/m 20 mei

  Het thema technologie en gezondheid staat centraal. De Kwink voor Burgerschap lessen focussen zich met name op het thema technologie met de vraag wat technologie voor een kind zijn/haar leefomgeving betekent.  

  Lees meer...
 9. Neem een proefabonnement op Kwink

  Neem een proefabonnement op Kwink

  Je kunt Kwink gratis uitproberen. In alle groepen. Ideaal om met het hele team te ervaren hoe het is om met Kwink te werken aan sociaal-emotioneel leren. En om de reacties van de kinderen uit jouw groep te ervaren.

  Lees meer...
 10. Hoop - Achter het donker zit licht

  Hoop - Achter het donker zit licht

  Maak zelf zwart kraspapier. En daarna een mooie tekening. Achter het donker zit licht.

  Lees meer...
Toon per pagina
© Copyright 2023 Kwintessens Disclaimer | Privacy Ideal Logo