Levensbeschouwing ontwikkelen (herziene editie)

Auteur(s): Jef De Schepper e.a.

Levensbeschouwing ontwikkelen is een handboek vakdidactiek voor (aankomende) leerkrachten in het basisonderwijs. In dit boek wordt levensbeschouwing in al zijn verscheidenheid belicht, met godsdienst als een van de mogelijke invullingen. Het ontwikkelen van vaardigheden vormt daarbij de leidraad. 

Inkijkexemplaar
€ 34,90
Op voorraad
Bestelnummer
0698
  • Vanaf 10 exemplaren € 33,16
  • Vanaf 30 exemplaren € 31,41

Gegevens

Dankzij de heldere theoretische uitleg en de praktische voorbeeldwerkvormen leert u de kinderen een eigen visie te vormen. Dat gebeurt vanuit persoonlijke betrokkenheid in een open sfeer.

Het boek is de vrucht van jarenlange praktijkervaring van de auteurs, zowel in de begeleiding van leraren als in het ontwikkelen van lesmateriaal. Voor de hoofdstukken met praktische werkvormen hebben specialisten op verschillende terreinen hun medewerking verleend. Een grote groep docenten en begeleiders voor levensbeschouwing en godsdienst was betrokken bij deze editie.

De auteurs

Jef De Schepper (1940) heeft in België en Nederland verschillende functies bekleed om docenten en leraren op het terrein van godsdienst en levensbeschouwing op te leiden en te begeleiden. Van 1990 tot 2000 was hij werkzaam op de Fontys-pabo te Tilburg. Van 2000 tot 2005 was hij redactielid van de methode Hemel en Aarde.

Tineke de Lange (1959) promoveerde in de Bijbelwetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Ze was werkzaam als identiteitsbegeleider in Noord-Holland. Momenteel werkt ze als beleidsmedewerker voor de Katholieke Raad voor Kerk en Jodendom in Utrecht. Ze was redacteur van Hemel en Aarde en schreef daarvoor ook lessen.

 

Recensie door NDB Biblion

Dit boek is bestemd voor iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling van levensbeschouwing van kinderen, met name pabostudenten en leerkrachten basisonderwijs. De auteurs, ervaren docenten en lesontwikkelaars, willen met dit praktijktheoretisch boek midden in de school staan. Deel I gaat over levensbeschouwing op school en is met name geschikt voor de propedeutische fase. Deel II geeft een visie op het vak levensbeschouwing op de basisschool. Deel III is niet om te lezen, maar om te gebruiken, met werkvormen om de visie uit deel II vorm te geven in de praktijk. Niet-onderwijsgevenden vinden in dit boek een denkkader, met ideeën om met de levensbeschouwelijke ontwikkelingen van kinderen te werken. Zeer goed geschreven, helder gestructureerd, met ruimte voor de geestelijke breedte die inherent is aan de ontwikkeling van dit vak in een plurale samenleving.

Meer informatie

Meer informatie
Bestelnummer 0698
Auteur(s) Jef De Schepper e.a.
ISBN 9789057885709
Aantal pagina's 324
Verschijningsjaar 2022
Productuitvoering paperback
Formaat 19 x 26 cm

Bekend van

Kwink logo
Trefwoord logo
Hemel en aarde logo
Kom logo
Kind op zondag logo
© Copyright 2023 Kwintessens Disclaimer | Privacy Ideal Logo