Levensbeschouwing ontwikkelen (herziene editie)

Auteur(s): Jef De Schepper e.a.
Type product: studieboek

Levensbeschouwing ontwikkelen is een handboek vakdidactiek voor (aankomende) leerkrachten in het basisonderwijs. Levensbeschouwing ontwikkelen verscheen voor het eerst in 2004 en heeft op vele pabo’s zijn weg gevonden. Sindsdien is er in het onderwijsveld veel veranderd op het gebied van levensbeschouwing. Daarom is het boek nu ‘bij de tijd gebracht’.

€ 34,90
Op voorraad
Bestelnummer
0698

Gegevens

In deze editie wordt levensbeschouwing in al zijn verscheidenheid belicht, met godsdienst als een van de mogelijke invullingen. Het ontwikkelen van vaardigheden vormt daarbij de leidraad. Dankzij de heldere theoretische uitleg en de praktische voorbeeldwerkvormen leert u de kinderen een eigen visie te vormen. Dat gebeurt vanuit persoonlijke betrokkenheid in een open sfeer.

Het boek is de vrucht van jarenlange praktijkervaring van de auteurs, zowel in de begeleiding van leraren als in het ontwikkelen van lesmateriaal. Voor de hoofdstukken met praktische werkvormen hebben specialisten op verschillende terreinen hun medewerking verleend. Een grote groep docenten en begeleiders voor levensbeschouwing en godsdienst was betrokken bij deze editie.

De auteurs

Jef De Schepper (1940) heeft in België en Nederland verschillende functies bekleed om docenten en leraren op het terrein van godsdienst en levensbeschouwing op te leiden en te begeleiden. Van 1990 tot 2000 was hij werkzaam op de Fontys-pabo te Tilburg. Van 2000 tot 2005 was hij redactielid van de methode Hemel en Aarde.

Tineke de Lange (1959) promoveerde in de Bijbelwetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Ze was werkzaam als identiteitsbegeleider in Noord-Holland. Momenteel werkt ze als beleidsmedewerker voor de Katholieke Raad voor Kerk en Jodendom in Utrecht. Ze was redacteur van Hemel en Aarde en schreef daarvoor ook lessen.

Meer informatie

Meer informatie
Bestelnummer 0698
Type Boek studieboek
Auteur(s) Jef De Schepper e.a.
ISBN 9789057884498
Aantal pagina's 324
Verschijningsjaar 2015
Productuitvoering paperback
Formaat 19 x 26 cm
Type product studieboek

Bekend van

Kwink logo
Trefwoord logo
Hemel en aarde logo
Kom logo
Kind op zondag logo
© Copyright 2020 Kwintessens Disclaimer | Privacy Ideal Logo