Terugblik Hemel en Aarde symposium

Categorieën
Terugblik Hemel en Aarde symposium

Afgelopen vrijdag 20 mei 2022 organiseerde Hemel en Aarde een symposium voor een select gezelschap genodigden. De aangename middag stond in het teken van ontmoeten, delen en inspireren; met elkaar dachten we na over onze visie op en invulling van het vak levensbeschouwing, afgezet tegen een bredere horizon van het onderwijs

Volgens de hoofdredacteur van Hemel en Aarde, Ron Benjamins, is levensbeschouwing een uniek en waardevol onderdeel van het onderwijs. In zijn inleiding vroeg hij zich af wat de uitdagingen zijn die onze tijd kenmerken en hoe Hemel en Aarde - dat al ruim 20 jaar bestaat - zich hiertoe verhoudt.

In een afsluitende workshop ging de groep aan de slag met de vraag wat een les Hemel en Aarde geslaagd maakt. Persoonlijke ervaringen wisselden zich af met wijze bevindingen en aandachtspunten.

Met een hoop nieuwe ideeën en plannen voor de nabije toekomst, heeft de redactie van Hemel en Aarde (Ron Benjamins, Mariska Bijvank, Marijke van Ooijen, Marieke de Geus, Liesbeth Vroemen) het volste vertrouwen om in het schooljaar 2022-2023 weer meer dan 75 (!) prachtige lessen levensbeschouwing voor het basisonderwijs te ontwerpen.    

Hemel en Aarde, zin om te ontdekken

#verwonderen #verbinden #levensbeschouwing #basisonderwijs #juf #meester #basisonderwijs #lesmethode

© Copyright 2023 Kwintessens Disclaimer | Privacy Ideal Logo