Gratis proefles Boedhhisme

Categorieën
Gratis proefles Boedhhisme

Vrijdag 4 oktober is het dierendag. Wereldwijd wordt op deze dag extra aandacht besteed aan de dieren. Zo worden er massaal foto’s en verhalen gedeeld van huisdieren. Op deze dag vraagt men extra aandacht voor het tegengaan van dierenmishandeling. Dieren spelen een belangrijke rol in ons leven. Ook in veel godsdiensten hebben dieren een belangrijke rol. In les 10 over het Boeddhisme vinden we het verhaal van de vier koeien.

 

Het verhaal van de vier koeien gaat over een boer die zijn koeien kwijt is. Hij weet zich geen raad. Boeddha zegt dat het beter is om geen koeien te hebben, want dan kun je ze ook niet missen. Een belangrijk thema binnen het boeddhisme is ‘vrij worden’. Met dit verhaal denken de kinderen na over de ‘koeien’ waar zij aan hechten en dus niet vrij van zijn. In het verhalenboek Wereld zonder tranen vindt u een navertelling van dit verhaal.

Ter gelegenheid van Dierendag bieden wij een gratis proefles aan over het Boeddhisme: Vrij worden. Inclusief het verhaal ‘Vier koeien’ uit Wereld zonder tranen.

© Copyright 2023 Kwintessens Disclaimer | Privacy Ideal Logo