Een wereld vol verhalen - lespakket

Auteur(s): Erik Idema, Liesbeth Vroemen e.a.
Type product: lespakket
Download product
Om dit digitale product te kunnen bestellen moet u ingelogd zijn op een persoonlijk account in deze webwinkel. Indien u nog geen account heeft, moet u eerst een account aanmaken. Na afronding van de bestelling vindt u in uw account een Zip-bestand dat u kunt downloaden naar uw pc.

Aan de hand van het lespakket Een wereld vol verhalen maken kinderen uit groep zes, zeven en acht kennis met levensbeschouwelijke stromingen. In 35 lessen leren ze de wereld van hindoeïsme, boeddhisme, jodendom, christendom, islam en humanisme kennen.

Het lespakket bestaat uit een lesboek, een verhalenboek en materiaal via een speciale website.

Benieuwd naar het lesmateriaal? Download hier een proefles over de islam. Deze bestaat uit lesopdrachten en een verhaal.

€ 99,95
Op voorraad
Bestelnummer
0620
  • Vanaf 10 exemplaren € 94,95
  • Vanaf 30 exemplaren € 89,96

Gegevens

Al zolang er mensen zijn, stellen ze vragen. Wat is waardevol en belangrijk in het leven? Waarom gebeuren nare dingen? Is er een hogere macht die alles bestuurt? Het zijn vragen waar zeer uiteenlopende antwoorden op gegeven worden. Vaak spelen verhalen daarbij een rol, want met verhalen kun je vertellen over dingen die niet precies uit te leggen zijn.

Met dit lesmateriaal maken de kinderen een ontdekkingstocht naar de wereld van levensbeschouwingen. Ze gaan op zoek naar hun eigen ideeën, verhalen en gevoelens ten aanzien van deze levensbeschouwingen. Zo nemen zij ook kennis van de verhalen en overtuigingen van degene die naast hen zit in de klas. Zijn er overeenkomsten met datgene wat jij gelooft of vindt? En wat zijn de verschillen? Kan het ene ook naast het andere bestaan? Wezenlijke vragen om juist al op de basisschool over na te denken en die voor kinderen helpend zijn om elkaar en de wereld om hen heen beter te begrijpen.

Aan de hand van dit lespakket maken kinderen uit groep zes, zeven en acht kennis met levensbeschouwelijke stromingen. In 35 lessen leren ze de wereld van hindoeïsme, boeddhisme, jodendom, christendom, islam en humanisme kennen.

Meer informatie

Meer informatie
Bestelnummer 0620
Auteur(s) Erik Idema, Liesbeth Vroemen e.a.
Aantal pagina's 152
Verschijningsjaar 2019
Productuitvoering paperback
Formaat A4
Type product lespakket
Leeftijd bovenbouw, middenbouw

Bekend van

Kwink logo
Trefwoord logo
Hemel en aarde logo
Kom logo
Kind op zondag logo