Een wereld vol verhalen — lesboek

Auteur(s): Erik Idema, Liesbeth Vroemen e.a.
Type product: praktijkboek

Extra lesboek bij het lespakket Een wereld vol verhalen. Wij adviseren voor elke leerkracht die met het pakket werkt een exemplaar te bestellen. Dit lesboek maakt deel uit van het lespakket en is niet los te gebruiken.

Aan de hand van het lespakket Een wereld vol verhalen maken kinderen uit groep zes, zeven en acht kennis met levensbeschouwelijke stromingen. In 35 lessen leren ze de wereld van hindoeïsme, boeddhisme, jodendom, christendom, islam en humanisme kennen.

€ 80,00
Op voorraad
Bestelnummer
0620.W

Gegevens

Al zolang er mensen zijn, stellen ze vragen. Wat is waardevol en belangrijk in het leven? Waarom gebeuren nare dingen? Is er een hogere macht die alles bestuurt? Het zijn vragen waar zeer uiteenlopende antwoorden op gegeven worden. Vaak spelen verhalen daarbij een rol, want met verhalen kun je vertellen over dingen die niet precies uit te leggen zijn.

Met dit lesmateriaal maken de kinderen een ontdekkingstocht naar de wereld van levensbeschouwingen. Ze gaan op zoek naar hun eigen ideeën, verhalen en gevoelens ten aanzien van deze levensbeschouwingen. Zo nemen zij ook kennis van de verhalen en overtuigingen van degene die naast hen zit in de klas. Zijn er overeenkomsten met datgene wat jij gelooft of vindt? En wat zijn de verschillen? Kan het ene ook naast het andere bestaan? Wezenlijke vragen om juist al op de basisschool over na te denken en die voor kinderen helpend zijn om elkaar en de wereld om hen heen beter te begrijpen.

Aan de hand van dit lespakket maken kinderen uit groep zes, zeven en acht kennis met levensbeschouwelijke stromingen. In 35 lessen leren ze de wereld van hindoeïsme, boeddhisme, jodendom, christendom, islam en humanisme kennen.

Meer informatie

Meer informatie
Bestelnummer 0620.W
Type Boek praktijkboek
Auteur(s) Erik Idema, Liesbeth Vroemen e.a.
ISBN 9789057885303
Aantal pagina's 152
Verschijningsjaar 2019
Productuitvoering paperback
Formaat A4
Type product praktijkboek
Leeftijd bovenbouw, middenbouw

Bekend van

Kwink logo
Trefwoord logo
Hemel en aarde logo
Kom logo
Kind op zondag logo
© Copyright 2021 Kwintessens Disclaimer | Privacy Ideal Logo