U kleurt de bloemen

Auteur(s): Samengesteld door de redactie van Trefwoord
Type product: verhalenboek
Download product
Om dit digitale product te kunnen bestellen moet u ingelogd zijn op een persoonlijk account in deze webwinkel. Indien u nog geen account heeft, moet u eerst een account aanmaken. Na afronding van de bestelling vindt u in uw account een Zip-bestand dat u kunt downloaden naar uw pc.

Er zijn veel gelegenheden waarbij het ritueel van bidden een moment van gezamenlijkheid kan markeren. U kleurt de bloemen bevat een bonte verzameling aan gebeden, gekoppeld aan diverse situaties waarin het belangrijk is om de juiste woorden te vinden. Bij verschillende rubrieken worden tips gegeven om het ritueel een bijzondere vorm te geven en de kinderen er actief bij te betrekken.

Inkijkexemplaar
€ 9,95
Op voorraad
Bestelnummer
0501
  • Vanaf 10 exemplaren € 9,45
  • Vanaf 30 exemplaren € 8,96

Gegevens

De grote diversiteit in achtergronden op een school op het gebied van levensbeschouwing maakt het steeds minder vanzelfsprekend om samen te bidden in de klas. Want hoe kun je bidden tot een God waarmee een aantal kinderen zich niet verbonden weet? Of tot een God die een andere is dan waarmee je zelf bent grootgebracht? Het kan dan heel ongemakkelijk voelen om te bidden in de klas.   

Toch zou het jammer zijn om het bidden met kinderen om die reden aan de kant te zetten. Want in een gebed kun je iets heel belangrijks doen: je bent in de gelegenheid een gezamenlijke ervaring te delen en daar woorden aan te geven. Dat kan iets zijn wat je samen hebt beleefd, een verhaal dat je met elkaar hebt gedeeld of de zorgen die iedereen in de klas bezighouden. Je geeft woorden aan iets dat het individu overstijgt, je spreekt als wij samen, als deel van een groter geheel. Het is een rituele handeling die laat zien dat je meer bent dan ik, en meer dan hier en nu.  

De redactie van Trefwoord stelde met U kleurt de bloemen een brede selectie van gebeden samen om hierbij te gebruiken.

Recensie NDB Biblion

In dit boekje vinden ouders en leerkrachten handvatten om met kinderen te danken en te bidden. De gebeden zelf zijn gerangschikt in verschillende thema's, bijvoorbeeld: verdriet en zorgen, dankbaarheid en schoolmomenten. De teksten zijn eenvoudig en voor kinderen van de basisschool goed te begrijpen. De tips  voor de volwassenen zijn zeer bruikbaar, zeker voor hen die geen of weinig christelijke achtergrond hebben. Samen bidden is niet vanzelfsprekend maar deze manier nodigt uit om toch gezamenlijk te bidden. De bladmuziek en de ingezongen en soundmix-versies van de gezongen gebeden zijn te vinden via de QR code of op de website. De driehoek kerk, school, thuis heeft er met deze uitgave een zinvol hulpmiddel bij.

Meer informatie

Meer informatie
Bestelnummer 0501
Auteur(s) Samengesteld door de redactie van Trefwoord
Illustrator(en) Jenny Lindhout
Verschijningsjaar 2022
Productuitvoering hardcover
Formaat 12,5 x 17 cm
Type product verhalenboek
Gekoppeld aan methode Trefwoord

Bekend van

Kwink logo
Trefwoord logo
Hemel en aarde logo
Kom logo
Kind op zondag logo