Werken aan Trefwoord in het bos

Werken aan Trefwoord in het bos

Ook voor onze medewerkers is het even omschakelen om thuis te werken. Redacteur Liesbeth (Trefwoord) vond een manier om – met voldoende social distance - toch even sparren met collega Nelleke. Zo werkt Kwintessens.

 

Het is coronatijd en de redacteuren van Trefwoord werken thuis. Ik ook. Het gaat goed maar soms mis ik het samen sparren. Even bij elkaar zitten om een idee door te spreken. Verder te komen met een liedtekst of een verhaal.
Het is nog geen Pasen en toch zijn we in de redactie al bezig met het paasprentenboek van 2021. Bij het thema Liefhebben denken we aan een verhaal over lieveheersbeestjes. Over Leo en Lieve of  Lieve en Lieke. Of Leo en Luuk… dat weten we nog niet.
Leo bakt een taart voor Lieve. Of Luuk vertelt aan de keukentafel dat hij verliefd is op Leo. In dit proces zetten we verschillende mogelijkheden op een rij. Samen maken we keuzes.

In de ochtend app ik Nelleke, onze hoofdredacteur. Ik vraag of ze zin heeft om tussen de middag samen te wandelen in het bos. Ze appt vrijwel direct enthousiast terug dat ze ook aan zoiets zit te denken.
We ontmoeten elkaar om half een bij het hek, aan de straatkant van Hoevelaken. Wat leuk elkaar hier te treffen en samen een eind te lopen. Anderhalve meter van elkaar natuurlijk. We zijn zeker niet de enige wandelaars, de zon schijnt en het is vrij druk.

We genieten van ons gesprek, face to face, het wandelen, de zon. We bedenken hoe de prentenboekillustraties eruit kunnen gaan zien.
Bij ons afscheid zeggen we vrolijk: ‘Volgende week weer!’. Ik hoop dat het dan nog kan; de tijden zijn onzeker. Als ik naar huis fiets, geniet ik nog even na van ons bijzondere werkoverleg in het bos.

Liesbeth van ’t Hof

Redacteur

 

 

 

 

© Copyright 2020 Kwintessens Disclaimer | Privacy Ideal Logo