Hosanna! Zo laat je bijbelverhalen leven.

Categorieën
Hosanna!  Zo laat je bijbelverhalen leven.

Ken je het verhaal van Jezus op een ezel? Hij komt de stad binnengereden op een ezeltje. En hij wordt onthaald als een koning.
Vol overgave vertel ik mijn kleuters hoe de mensen hun jassen uitdoen en zo een ‘rode loper’ voor Jezus maken.

Met mijn armen beeld ik de zwevende takken uit. En ik laat de enthousiaste geluiden horen die de mensen maken: ‘Hosanna!’

Met dat ik dat zeg, steekt Inge haar vinger op. Ze wipt op haar stoel en weer en er verschijnt een grote glimlach op haar gezicht. ‘Maar dat liedje ken ik juf!’ En ze begint te zingen: ‘Rosanne, ik weet dat er heel veel mannen zijn!’ Al snel zingt de hele klas mee: ‘Elke keer weer een ander en mijn doet ‘t pijn!’

Of dit is wat Nick en Simon voor ogen hadden bij het maken van dit liedje? En of dit nou is wat de mensen toen riepen en zongen? Vast niet. Maar dat het een feestje was in de klas, dat mag duidelijk zijn!

Het verhaal van de intocht zal voor mij altijd verbonden blijven met die zingende kleuters van toen. Dit soort momenten laten de verhalen leven. Omdat ze iets oproepen. Omdat ze raken. Omdat ze eigenlijk gaan over jou en mij.

Ook jullie zijn verhalen vertellers. Elk dag of elke week laten jullie verhalen leven. Zijn er Bijbelverhalen die iets teweegbrachten in de klas? Of bij jezelf? Laten we dit delen met elkaar!

Heb je een mooie anekdote? Mail ons: Nieuws@kwintessens.nl of laat je reactie achter op Facebook of Instagram.

 

Jolanda van der Marel

 

Van 24 januari t/m 21 februari is de maand van de Bijbel.

Kwintessens biedt verschillende inspirerende en leerzame initiatieven. Eén daarvan is een gratis webinar over het vertellen van Bijbelverhalen door Erik Idema. In dit webinar leer je meer over het karakter en de betekenis van Bijbelverhalen. Ook krijg je concrete tips voor het vertellen van de verhalen, met voorbeelden die je direct in de klas kunt gebruiken.

Het webinar is op 10 februari vanaf 19:30u. Meld je aan en doe mee!

 

#bijbelverhalen #insprireren #verbinden #maandvandebijbel #verhalenvertellen 

 

© Copyright 2023 Kwintessens Disclaimer | Privacy Ideal Logo