Groeimomenten

Auteur(s): Lynette de Ruijter en Liesbeth van 't Hof
Download product
Om dit digitale product te kunnen bestellen moet u ingelogd zijn op een persoonlijk account in deze webwinkel. Indien u nog geen account heeft, moet u eerst een account aanmaken. Na afronding van de bestelling vindt u in uw account een Zip-bestand dat u kunt downloaden naar uw pc.

Met de kaartenset Groeimomenten werken kinderen individueel of in groepjes aan hun sociaal-emotionele vaardigheden. De opdrachtkaarten zijn ontwikkeld vanuit de verschillende talenten van kinderen. Groeimomenten is een mooie aanvulling op een les sociaal-emotioneel leren.

Ook zeer geschikt als remediërend materiaal.

€ 50,00
Op voorraad
Bestelnummer
0943

Gegevens

Inhoud box

Groeimomenten is een prachtige box met 58 activiteitenkaarten voor sociaal-emotioneel leren (SEL). Een rijke bron met creatieve opdrachtkaarten waarmee transitie van de geleerde kennis en vaardigheden uit de SEL-lessen spelenderwijs gebeurt. Dit effect wordt versterkt door de aard van de activiteiten. Er is daarbij gekozen vanuit verschillende talenten van kinderen: bewegen, taal, natuur, muziek, drama en beeld.

Vijf competenties

Met elke opdrachtkaart oefenen kinderen vaardigheden van een van de vijf competenties voor sociaal-emotioneel leren: besef van jezelf, zelfmanagement, besef van de ander, relaties hanteren en keuzes maken. Je kunt ze de gelegenheid geven eigen kaarten te kiezen of een aantal voor ze selecteren.

Individuele opdrachten en groepsopdrachten

Er zijn 25 kaarten om alleen te maken en 33 om met een groepje aan te werken. Op de kaart staat vermeld hoeveelkinderen er nodig zijn in dat groepje. De opdrachtkaarten zijn geschikt om met enige begeleiding aan te werken (in groep 4) of om geheel zelfstandig uit te voeren (groep 5-6). De kinderen uit groep 4 kunnen er bijvoorbeeld onder begeleiding van bovenbouwleerlingen aan werken. Dat versterkt hun eigen sociaal-emotionele vaardigheden én ook die van de oudere leerlingen.

Gebruik

De kaarten zijn zeer geschikt voor individueel gebruik als een aantal kinderen een groeimoment ‘over’ heeft. Maar je kunt er ook met de hele groep tegelijk aan werken. Bij een aantal kaarten is er de mogelijkheid de hele groep bij de afsluiting te betrekken. Een kind presenteert iets, zingt een lied of laat een tekst horen.

De aftekenkaart kun je kopiëren. Daarop houden de kinderen zelf eenvoudig bij welke kaart ze gemaakt hebben.

Meer informatie

Meer informatie
Bestelnummer 0943
Auteur(s) Lynette de Ruijter en Liesbeth van 't Hof
Illustrator(en) Aad Bijloo
Verschijningsjaar 2017

Bekend van

Kwink logo
Trefwoord logo
Hemel en aarde logo
Kom logo
Kind op zondag logo