Hoe mooi is de aarde? 

Complete les over duurzaamheid

Met kinderen nadenken over duurzaamheid gaat niet alleen over wat je wel of niet mag doen. Het begint met verwondering over en waardering van de aarde waarop we leven.

Daarom gaan kinderen met deze lessuggesties op zoek naar het mooie van de aarde. En ze bedenken wat zij zelf kunnen doen om de aarde te beschermen.

Gratis leskatern 

Je kunt dit materiaal gebruiken voor een complete les over duurzaamheid. Maar het is ook heel goed mogelijk om er losse ideeën uit te halen. Het materiaal is verdeeld in onderbouw (groep 1 t/m 3), middenbouw (groep 4 t/m 6) en bovenbouw (groep 7-8).

De ideeën zijn deels afkomstig uit de methodes Trefwoord, Kind op Maandag en Hemel en Aarde.

Download het leskatern

Gratis lesmateriaal

In de klas aan de slag met wat er vandaag speelt? In de wereld, in je groep of bij een kind? Soms kun je hierbij wel wat hulp gebruiken. Kwintessens biedt inspirerend lesmateriaal dat je hierbij ondersteunt. 
Bijvoorbeeld met lesmateriaal over rouw en verdriet in de klas. 

Naar het gratis lesmateriaal

Kalender voor bijzondere dagen

Vieren en gedenken zorgen voor verbinding. Op dagen waarop volop gevierd kan worden, maar ook op dagen wanneer we stilstaan bij verdrietige momenten uit de geschiedenis. Bij Kwintessens besteden wij graag aandacht aan deze feest- en gedenkdagen. Met onze inspirerende lessuggesties maken kinderen op de basisschool kennis met de rituelen en gebruiken van de bijzondere dagen, en leren ze meer over verschillende culturen.

Naar de kalender