Kijken met andere ogen

Auteur(s): Bert Slaa
Download product
Om dit digitale product te kunnen bestellen moet u ingelogd zijn op een persoonlijk account in deze webwinkel. Indien u nog geen account heeft, moet u eerst een account aanmaken. Na afronding van de bestelling vindt u in uw account een Zip-bestand dat u kunt downloaden naar uw pc.

Dit boek is speciaal bedoeld voor de student die zich voorbereidt op een carrière in het basisonderwijs en daarbij leerlingen kennis zal laten maken met Bijbelverhalen en de levensbeschouwing die haar inspiratie vindt in het christendom. Het opent mogelijkheden om de oude verhalen op een nieuwe manier te lezen en door te vertellen.

€ 30,80
Op voorraad
Bestelnummer
0885
  • Vanaf 10 exemplaren € 29,26
  • Vanaf 30 exemplaren € 27,72

Gegevens

In Kijken met andere ogen zoomt de auteur onder andere in op ontwikkelingen in de christelijke traditie, haar plaats in de hedendaagse samenleving en de verschillende geloofsideeën die je binnen het christendom tegenkomt. Daarna krijgt de lezer inzicht in de Bijbel: in de aard van het boek, hoe je Bijbelverhalen kunt lezen, wat de struikelblokken zijn en hoe je die kunt vermijden. Er wordt belicht hoe een andere manier van lezen en kijken de verhalen uit de Bijbel toegankelijk en actueel maakt voor kinderen en volwassenen. Ook de rol van symbolen, feesten en rituelen komt aan bod. Het boek sluit af met een deel over waarden en normen, moraal en ethiek, waaruit blijkt hoe levensbeschouwingen concreet worden in de dagelijkse praktijk.

Over de auteur

Bert Slaa is jaren docent godsdienst/levensbeschouwing geweest aan de pabo van de Stenden Hogeschool in Groningen. In het contact met studenten kwam hij tot de ontdekking dat je ook bij jonge mensen een schil van oude opvattingen en overtuigingen moet afpellen, om ruimte te vinden voor een nieuwe kijk op Bijbelverhalen en wat je daarmee kunt in het basisonderwijs.

De motivatie om dit boek te schrijven komt uit de feedback van studenten op zijn colleges en de ervaringen uit hun stages: zij waren telkens verrast door de kracht van verhalen, symbolen en rituelen in de klas.

Meer informatie

Meer informatie
Bestelnummer 0885
Auteur(s) Bert Slaa
ISBN 9789057885266
Aantal pagina's 340
Verschijningsjaar 2018
Productuitvoering paperback

Bekend van

Kwink logo
Trefwoord logo
Hemel en aarde logo
Kom logo
Kind op zondag logo