Dag van de Leraar

5 oktober

Vandaag vieren we de Dag van de Leraar.

Speciaal voor jou maakten we deze weekplanner. Omdat we blij zijn dat je met onze methodes de wereld van kinderen verrijkt. En omdat je elke schooldag weer het verschil maakt voor de kinderen in je groep. Wij wensen je een fijne Dag van de Leraar!

Goed onderwijs krijgen is heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Maar ook voor de samenleving, want je hebt kennis nodig en vaardigheden om oplossingen voor problemen te bedenken en een land goed te besturen. Onderwijs is zo belangrijk dat het een recht is.

Door elk jaar de Dag van de Leraar te vieren, wordt dat niet vergeten. Deze dag is ontstaan in 1994. Tijdens een vergadering van de UNESCO (de Organisatie van de Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur) werd afgesproken om van 5 oktober World Teachers' Day te maken. Deze datum vonden ze geschikt omdat in 1966 op die dag afspraken gemaakt werden over wat goed onderwijs is.

In ons land wordt op de Dag van de Leraar de leraar van het jaar gekozen. Een groep kan haar juf of meester hiervoor nomineren.Kalender voor bijzondere dagen

Dit lesmateriaal is onderdeel van de Kalender voor bijzondere dagen van Kwintessens en word je gratis aangeboden. 

Kijk voor meer bijzondere dagen op de kalender. Of meld je aan voor onze nieuwsbrief, waarin wij regelmatig een bijzondere dag uitlichten.