Wat geloof jij eigenlijk?

Auteur(s): Karel Eykman
Type product: verhalenboek
Download product
Om dit digitale product te kunnen bestellen moet u ingelogd zijn op een persoonlijk account in deze webwinkel. Indien u nog geen account heeft, moet u eerst een account aanmaken. Na afronding van de bestelling vindt u in uw account een Zip-bestand dat u kunt downloaden naar uw pc.

In dit boek staan verhalen en gedichten die jou aan het denken zetten. Ze zijn geschreven rondom acht uitspraken over geloof. Aan het eind van het boek kun je opschrijven wat jij allemaal bedacht hebt. Wat geloof jij eigenlijk?

Inkijkexemplaar
€ 19,95
Op voorraad
Bestelnummer
0601
  • Vanaf 10 exemplaren € 18,95
  • Vanaf 30 exemplaren € 17,96

Gegevens

'Jij gelooft ergens in. Iederéén gelooft ergens in, tenzij hij een heel saai iemand is. En dat ben jij niet. Zo kan jij, om te beginnen, geloven in jezelf. Dat is al heel wat. Je kunt ook geloven in andere mensen, in grote woorden of in de aarde. En in God? Misschien ook wel. Maar dan wel op jouw manier.

Over Wat geloof jij eigenlijk?

  • Kinderen verkennen aan de hand van 8 uitspraken over het geloof waar zij zelf in geloven en vormen zo een visie op het leven.
  • Mooie verhalen en gedichten en een praktische toepassing via werkvormen op de bijbehorende website.
  • Bij elk verhaal staan gespreksvragen, zodat er in de klas ook over de onderwerpen gepraat kan worden.
  • Als leerkracht kunt u zelf een keuze maken welke geloofsvragen u behandelt.
  • De werkvormen zijn stap-voor-stap beschreven en kosten weinig voorbereidingstijd.

Werkvormen en gespreksvragen bij het boek

Op de website www.wat-geloof-jij-eigenlijk.nl vindt u werkvormen en vragen bij de verhalen uit dit boek. Om de werkvormen op deze site kunnen downloaden moet u zich gratis registreren.

De werkvormen zijn op dezelfde manier opgebouwd als het verhalenboek, met acht hoofdstukken rond een geloofsuitspraak. Bij elk hoofdstuk worden twee werkvormen aangeboden, als basis voor een les. Ook vindt u bij elk verhaal enkele gespreksvragen.

Recensie

'Wat geloof jij eigenlijk is bij uitstek een boek voor "beginners": opgroeiende kinderen, jongeren maar ook volwassenen voor wie dit misschien de eerste kennismaking met het christelijk geloof is. Geloven wordt in al z’n menselijke dimensies verkend: je kunt geloven in jezelf, de ander, de aarde en “grote woorden” zoals een hoofdstuk luidt. Zo wordt de weg gebaand naar het laatste hoofdstuk “Ik geloof in God op mijn manier”.
Het boek is aantrekkelijk uitgegeven in een mooie lay-out met eigentijdse illustraties en bevat Verhalen en gedichten om over na te denken zoals de ondertitel aangeeft.'

Lees de volledige recensie op deleesclubvanalles.nl

 

Meer informatie

Meer informatie
Bestelnummer 0601
Auteur(s) Karel Eykman
Illustrator(en) Jenny Lindhout
ISBN 9789057885464
Aantal pagina's 84
Verschijningsjaar 2020
Productuitvoering hardcover
Formaat 17 x 24 cm
Type product verhalenboek

Bekend van

Kwink logo
Trefwoord logo
Hemel en aarde logo
Kom logo
Kind op zondag logo