Kiet en Lok dappere dierenredders

Auteur(s): Maaike Fluitsma
Type product: leesboek
Download product
Om dit digitale product te kunnen bestellen moet u ingelogd zijn op een persoonlijk account in deze webwinkel. Indien u nog geen account heeft, moet u eerst een account aanmaken. Na afronding van de bestelling vindt u in uw account een Zip-bestand dat u kunt downloaden naar uw pc.

Kiet en Lok redden dieren. Thuis heeft Kiet een dierenziekenhuis. Daar verzorgt ze de dieren tot ze weer beter zijn. Als ze een gewonde lapjeskat vindt, neemt Kiet haar mee naar huis. Ze wil haar voor altijd houden. 
Maar dan ontdekt Kiet dat het baasje de kat zoekt. Wat nu? Moet de kat terug of kan ze haar houden?

Inkijkexemplaar
€ 8,25
Op voorraad
Bestelnummer
5032
  • Vanaf 10 exemplaren € 7,84
  • Vanaf 30 exemplaren € 7,43

Gegevens

Leesboek voor M4/E4.

 

Recensie op Kinderboeken en YA facebookpagina

Een leesboekje op niveau M4/E4 over twee vrienden. Echte vrienden voor altijd. Een meisje in een rolstoel dat helemaal gek is op dieren en een Chinese jongen die eigenlijk een beetje bang is voor dieren en heel graag voetbalt.

In dit verhaal is het een mooie verdeling tussen tekst en de illustraties. De illustraties passen mooi bij de tekst, maar nemen een kleine bijrol in het boek. Ze ondersteunen het verhaal prima. Kiet en Lok worden aan de start van het boek voorgesteld en maken daarna veel avonturen mee. Ze gaan steeds samen op pad om dieren te redden en daarbij gaan er natuurlijk grappige dingen mis. Zo valt Kiet uit haar rolstoel in een plas modder als ze een bromvlieg willen redden. Het mooie in dit boek is dan dat dit geen groot drama wordt, maar gewoon in de ogen van de kinderen vooral heel grappig is en bij thuiskomst ga je snel in bad en het belangrijkste… De vlieg is gered.

Dan vinden ze een aangereden kat, Kiet is helemaal in haar element. Ze wil de kat redden en helpen, maar eigenlijk ook houden. Ze is meteen gek op de kat. Moeder belt de dierenambulance en in het verhaal blijkt dat Kiet niet helemaal eerlijk is over het diertje. Ze wil haar zo graag houden, dat ze er veel voor doet. Ze krijgt hiermee wel last van haar geweten. Ze weet dat het niet eerlijk is naar de eigenaar van de poes, maar kan het lastig opgeven.

Natuurlijk loopt het verhaal goed af en geeft de schrijfster achterin het boek zelfs een mooie uitleg dat het verhaal van de poes haar eigen ervaring is uit haar jeugd. Wat ik in dit boek heel mooi vind, is de rol voor de rolstoel. Die is er, Kiet heeft die nodig. Maar dit is geen belemmering, het is geen reden tot extra uitleg. Een heel inclusief boek en dit soort boeken kan wel echt bijdragen aan meer begrip en inclusie. Kiet maakt ook grapjes tegen mensen die haar aanstaren. Dit is een soort van tussen de regels beschreven, maar dit maakt wel dat je er ook om kunt lachen. Ik zet dit boek met trots in de boekenkast bij mij op mijn werk en hoop dat het bij kan dragen aan begrip en leesniveau op school.

Meer informatie

Meer informatie
Bestelnummer 5032
Auteur(s) Maaike Fluitsma
Illustrator(en) Mariëlla van de Beek
ISBN 9789057885969
Aantal pagina's 84
Verschijningsjaar 2023
Productuitvoering hardcover
Formaat 15 x 23,5 cm
Type product leesboek
AVI-niveau M4, E4

Bekend van

Kwink logo
Trefwoord logo
Hemel en aarde logo
Kom logo
Kind op zondag logo