Kerstmusical - Het paleis van Kleine Muis

Auteur(s): Erik Idema en Cora Vlaming
Download product
Om dit digitale product te kunnen bestellen moet u ingelogd zijn op een persoonlijk account in deze webwinkel. Indien u nog geen account heeft, moet u eerst een account aanmaken. Na afronding van de bestelling vindt u in uw account een Zip-bestand dat u kunt downloaden naar uw pc.

Deze kleine kerstmusical vertelt het verhaal van Kleine Muis. Kleine Muis is een grote dromer. Hij droomt dat de stal waarin hij met zijn moeder woont een paleis wordt. Dat is een goed idee! Kleine Muis gaat hard aan de slag. Hij ziet het al helemaal voor zich… Maar de werkelijkheid overtreft zijn grote dromen…

De minimusical kan al goed door kinderen van groep 1 worden gespeeld en is dus bij uitstek geschikt voor de onderbouw. Gebaseerd op het prentenboek Het paleis van Kleine Muis.

Bekijk de video

Download de kleurplaat

€ 17,50
Op voorraad
Bestelnummer
8122

Gegevens

Er zijn 14 rollen in de musical.  Bij de rolverdeling kun je ervoor kiezen de rollen van Mama Muis, de wijzen, herders en Jozef en Maria door leerlingen uit andere bouwen dan de kleuterbouw te laten spelen. Dit hoeft niet, deze rollen kunnen ook door kleuters worden gespeeld. De rol van de verteller kan door een volwassene worden ingevuld, of door een leerling uit de bovenbouw.

De musical bestaat uit 1 lied met verschillende coupletten. 

Tips voor de uitvoering van de musical

1. Maak de musical onderdeel van een uitgebreide kerstviering

Afhankelijk van jullie omstandigheden kunnen jullie rondom dit kleine spel een uitgebreidere kerstviering organiseren, waarin het kerstevangelie een grotere plaats krijgt. Op de USB-stick vind je hiervoor twee verhalen en liedtips. Als dit spel voor de kleuters een plaats krijgt in een viering voor de hele school, is dat niet nodig.

2. Maak een opname en deel die met de ouders
Kan er geen (volwassen) publiek zijn bij de uitvoering van deze musical? Maak dan een video-opname van de uitvoering en deel deze in een nieuwsbrief of mail de ouders. Zo'n opname is altijd leuk voor later!

 

Meer informatie

Meer informatie
Bestelnummer 8122
Auteur(s) Erik Idema en Cora Vlaming
Muziek Gerard van Amstel
Verschijningsjaar 2020

Bekend van

Kwink logo
Trefwoord logo
Hemel en aarde logo
Kom logo
Kind op zondag logo