Het familieportret (tekstboekje)

Auteur(s): Erik Idema
Download product
Om dit digitale product te kunnen bestellen moet u ingelogd zijn op een persoonlijk account in deze webwinkel. Indien u nog geen account heeft, moet u eerst een account aanmaken. Na afronding van de bestelling vindt u in uw account een Zip-bestand dat u kunt downloaden naar uw pc.

Tekstboekje bij de kerstmusical Het familieportret. Leuk om cadeau te geven aan alle kinderen!

 Het Familieportret is een kerstmusical voor kinderen. Je kunt deze musical gebruiken met een groep van de kerk of met (een deel van) een schoolklas. De musical kan gespeeld worden door kinderen vanaf 8 jaar en opgevoerd worden voor kinderen vanaf 4 jaar

€ 3,35
Niet op voorraad
Bestelnummer
8614
  • Vanaf 10 exemplaren € 2,85
  • Vanaf 30 exemplaren € 2,51

Gegevens

Over deze musical

Het Familieportret is een kerstmusical voor kinderen. Je kunt deze musical gebruiken met een groep van de kerk of met (een deel van) een schoolklas. De musical kan gespeeld worden door kinderen vanaf 8 jaar en opgevoerd worden voor kinderen vanaf 4 jaar. De musical heeft elf uitgeschreven rollen. Heb je een grotere groep? Dan kunt je in de Word-versie zelf rollen toevoegen.

De musical heeft vijf liedjes en duurt ongeveer 25 minuten. Het verhaal speelt zich af in een hedendaagse setting. In de musical wordt ook verteld en gezongen over de familie van Jezus. Gebruik je deze musical in een viering, dan kun je voor of na de musical het kerstverhaal vertellen.

Het verhaal

Meneer Stralender heeft een leuk idee: met de hele familie naar de fotograaf voor een familieportret. Dat zullen opa en oma vast leuk vinden! Maar wat vindt de rest van de familie er eigenlijk van? Dochter Merel schaamt zich als ze op de foto staat met haar tante ‘Wargriet’. Moeder Stralender is niet zo dol op haar schoonzus Bianca, vader heeft ruzie met zijn broer Wim, en zoon David wil eigenlijk liever voetballen dan op de foto gaan. Een hoop bezwaren dus, maar uiteindelijk gaan ze toch. Alleen: Wat trek je aan? En wat doe je met je haar?

In de studio van fotograaf Mazzelblad ontdekken ze dat het erg druk is, zo rond de Kerst. De assistente, mevrouw Beeldschoon, vertelt dat alle families elkaar opzoeken in deze tijd van het jaar. Hoe kan dat eigenlijk? vraagt de familie Stralender zich af. Kerst is het feest van de geboorte van Jezus, maar wat heeft dat nu met familie te maken?

Als ze ontdekken hoe Jezus omgaat met zijn ‘familie’, verandert er iets in hun houding. Daardoor wordt het toch nog een mooi familieportret.

Meer informatie

Meer informatie
Bestelnummer 8614
Auteur(s) Erik Idema
Muziek Gerard van Amstel
Verschijningsjaar 2018
Productuitvoering geniet

Bekend van

Kwink logo
Trefwoord logo
Hemel en aarde logo
Kom logo
Kind op zondag logo