Mijn schooltijd 2011-2019

Type product: afscheidsboek

Dit product is bijna uitverkocht. Neem contact op met onze klantenservice via 033 460 19 40.

Geef leerlingen hét afscheidscadeau voor groep 8 cadeau. Een prachtig aandenken met gebeurtenissen uit hun basisschooltijd: (wereld)nieuws, hypes, sport en nog veel meer. Voor- en achter in het boek is ruimte voor eigen foto’s en herinneringen!

Een boek dat nu al leuk is om te hebben. En jaren later kijken kinderen met nog veel meer plezier terug op hun basisschooltijd aan de hand van dit boek en zeggen ze: 'O ja, weet je nog...'

Bekijk en download ook de gratis lesbrief Afscheid groep 8 en blik aan de hand van leuke opdrachten samen met leerlingen in groep 8 terug op de basisschooltijd!

Geeft u Mijn schooltijd cadeau op school? Download hier een gratis dankwoord waarmee u uw leerlingen van groep 8 in het zonnetje zet!

€ 11,85
Niet op voorraad
Bestelnummer
6019
 • Vanaf 10 exemplaren € 11,25
 • Vanaf 30 exemplaren € 10,65

Gegevens

Afscheid groep 8

In mijn schooltijd, het aanzien van 2011-2019 vinden leerlingen uit groep 8 de hoogte- en dieptepunten uit het nieuws van acht jaar dat zij op de basisschool zaten. Uiteenlopende onderwerpen komen aan bod voorzien van kleurenfoto’s uit het nieuws:

 • de belangrijkste politieke gebeurtenissen
 • (wereld)nieuws
 • mode
 • muziek
 • sport
 • rages en trends
 • met in de marge allerlei nieuwsfeitjes

Een bijzonder cadeau voor het afscheid van groep 8!

De onderwerpen zijn afgestemd op de belevingswereld van kinderen. Gebeurtenissen in het Koninklijk Huis, zoals de kroning van Koning Willem-Alexander in 2013. Maar ook de laatste Harry Potter-film, de zwartepietendiscussie, de crash van de MH17, 'The Netherlands Second' en de Luizenmoeder. Met uiteraard ook aandacht voor de Nederlandse sporters die succesvol waren tijdens de Olympische Spelen van de laatste 8 jaar. Het nieuws tot en met mei 2019 staat erin.

Er is ruimte in het boek om eigen herinneringen vast te leggen. Er kunnen foto’s van klasgenoten ingeplakt worden. De eigen klassenfoto kan toegevoegd worden. Leerlingen kunnen aantekeningen over hun schooltijd in het boek zetten en ook de leraar kan iets persoonlijks ten afscheid schrijven.

Mijn schooltijd is een afgeleide uitgave van de bekende serie ‘Het aanzien van’ van Uitgeverij Het Spectrum. Speciaal gemaakt voor het afscheid van groep 8.

Lessen over de geschiedenis van het nieuws en beeldredactie

Wat laten de media zien van het nieuws, en waarom doen ze dat op die manier? Hoe is dit door de jaren heen veranderd? Han van Bree, auteur van Mijn schooltijd, het aanzien van 2011 – 2019 én de jaarboeken van Het Aanzien van, biedt speciaal voor groep 7/8 lessen aan rondom de geschiedenis van het nieuws en beeldredactie.

U kunt kiezen uit twee lessen/workshops:

 1. De geschiedenis van het nieuws. Kinderen leren wat er in afgelopen vijftig jaar veranderd is in hoe het nieuws wordt gepresenteerd. Dit alles aan de hand van omslagen van Het aanzien van en World Press Photo's.
 2. Beeldredactie en beeldmanipulatie. Kinderen leren uit een oneindig aanbod foto's bij een artikel te zoeken. Na deze les zijn kinderen in staat kritisch na te denken over een keuze voor beeldmateriaal en in te schatten wat dit bij mensen oproept.
Meer weten over mogelijkheden en kosten van de workshops? Neem contact op met ons of rechtstreeks met Han van Bree.

Lesbrief

Op deze pagina vindt u de lesbrief 'Afscheid van groep 8' als download, met leuke activiteiten rondom het nieuws en herinneringen aan de basisschooltijd. Ideaal voor scholen die Mijn schooltijd cadeau willen geven en samen met leerlingen terugblikken op de afgelopen 8 jaren. Bijvoorbeeld in de laatste weken voor de zomervakantie. Een mooie manier om aandacht te besteden aan het afscheid van groep 8!

Meer informatie

Meer informatie
Bestelnummer 6019
Aantal pagina's 160
Verschijningsjaar 2019
Productuitvoering hardcover
Formaat 21 x 26 cm
Type product afscheidsboek
Leeftijd bovenbouw

Bekend van

© Copyright 2019 Kwintessens Disclaimer | Privacy Ideal Logo