Daar gaan ze

Het einde van het schooljaar is in zicht. Welke bagage nemen je leerlingen mee als ze straks naar de middelbare school gaat? Hier vind je extra materiaal bij het boek Bagage. Leuk om samen met je klas in de laatste weken van hun basisschooltijd nog even te doen.

Lesbrief bij Bagage

In deze Bagage-lesbrief staan verschillende werkvormen om samen met je klas te doen aan het eind van groep 8. Download de lesbrief en kies een paar leuke werkvormen uit om samen te doen in de laatste weken op de basisschool. 

 

Download de lesbrief

Mijn levensloop

Laat de leerlingen hun eigen levensloop invullen. Daarna mogen ze één vraag en antwoord kiezen die ze op een apart briefje schrijven. Verzamel alle briefjes in een pot. Pak een briefje en lees het voor. Kunnen de leerlingen raden van wie dit is?

Tip: Houd punten bij. Wie kent zijn of haar klasgenoten het beste?

 

Download de levensloop

Herinneringen aan de basisschool

Wat moesten de leerlingen verschrikkelijk om lachen op school? Wat weten ze nog van de lessen? Hoe vonden ze het om thuis lessen te volgen? Laat de digitale dobbelsteen minimaal zes keer rollen, dan heb je elke groep een keer gehad. Wat herinneren je leerlingen zich van de groepen? 

Klik  hieronder op START om de dobbelsteen te laten rollen.