Eid al-Fitr

9 – 10 april 2024

Tijdens de islamitische maand ramadan eten en drinken moslims overdag niet, om zo dichter bij God (Allah) te komen. Dat is soms best lastig vol te houden, maar… inzet wordt beloond. 

Lesbrief bij Eid al-Fitr

Laat je klas kennismaken met deze bijzondere Islamitische feestdag. In de lesbrief staat informatie over het feest en lessuggesties voor de middenbouw. 

 

Download het lesmateriaal

Zo wordt Eid al-Fitr gevierd

Met het Eid al-Fitr feest wordt het einde van de ramadan gevierd. Iedereen ontmoet elkaar en de mensen eten samen zoete hapjes. Daarom wordt dit feest ook wel Suikerfeest genoemd. 

Dit feest wordt in Islamitische landen zoals Marokko, Turkije, Indonesië, Afghanistan en verschillende landen in Afrika gevierd. Maar ook in Nederland wonen bijna 900.00 moslims. Dit feest wordt dus ook in Nederland door veel mensen gevierd. Ze wensen elkaar een gezegend feest met de woorden: ‘Eid Mubarak!’.

Kalender voor bijzondere dagen

Dit lesmateriaal is onderdeel van de Kalender voor bijzondere dagen van Kwintessens en wordt je gratis aangeboden. De informatie over Eid al-Fitr stond eerder beschreven in Trefwoord. 

Kijk voor meer bijzondere dagen op de kalender. Of meld je aan voor onze nieuwsbrief, waarin wij regelmatig een bijzondere dag uitlichten.