Allerzielen

Allerzielen

2 november

Op 1 november viert de katholieke kerk Allerheiligen: de herdenking van die christenen, die een heel bijzondere betekenis hebben voor de kerk en daarom heiligen worden genoemd. Een dag later, 2 november, is het Allerzielen, de dag waarop de katholieke kerk alle overleden mensen herdenkt.

Het is gebruikelijk dat op of rond Allerheiligen en Allerzielen de families naar het kerkhof gaan om de graven van hun overleden familieleden te bezoeken en te versieren met een krans, met bloemen of een kaars.

In mijn hart een plek voor jou

Hoe leer je kinderen om te gaan met dood en verdriet? Bekijk de lessuggesties voor onder-, midden- en bovenbouw in dit katern.

In elk kinderleven kan rouw voorkomen en het is belangrijk om hier op een goede manier mee om te gaan. In ons nieuwe katern delen we suggesties voor onder-, midden- en bovenbouw om zo samen stil te staan bij dit thema. De suggesties zijn afkomstig uit onze methodes Trefwoord, Kind op Maandag en Hemel en Aarde en kunnen bijdragen aan het creëren van een veilige en betrokken klasomgeving.

 

Download het katern

Kalender voor bijzondere dagen

Dit lesmateriaal is onderdeel van de Kalender voor bijzondere dagen van Kwintessens en word je gratis aangeboden. De informatie over Allerzielen stond eerder beschreven in Trefwoord. 

Kijk voor meer bijzondere dagen op de kalender. Of meld je aan voor onze nieuwsbrief, waarin wij regelmatig een bijzondere dag uitlichten.