Hoe doe je dat? - Deel 3 Gevoelens herkennen

Auteur(s): Karine van der Zon-Mels, Erik Idema, Mariska Bijvank e.a.
Type product: prentenboek

Ep heeft een speurtocht uitgezet. Hij heeft foto’s van zichzelf verstopt waarop je kunt zien hoe hij zich voelt. Is Ep blij, bang, boos of verdrietig? Onderweg maken zijn vrienden al die emoties zelf ook mee. En zelfs Schildpad, die zegt dat hij geen emoties heeft, is aan het eind heel blij!

Prentenboek uit de serie Hoe doe je dat?

Met deze serie werkt u gericht aan vaardigheden die passen bij jonge kinderen. Elk deel uit de serie bevat een ander thema, dat vanuit verschillende invalhoeken wordt behandeld. Inclusief per verhaal gespreksvragen en werkvormen.

U kunt een los exemplaar kopen van dit prentenboek. Of u kiest een 1-, 3- of 5-jarig abonnement, waarin u elke jaar 3 titels krijgt toegestuurd. Ga naar de bestelpagina.

Actie

Neem nu een vijfjaarabonnement en ontvang 50% korting op de Kwink-handpoppen t.w.v. € 45,- óf 2 gratis delen uit de serie t.w.v. € 39,90. Ga naar de bestelpagina.

Of kies voor een driejaarabonnement en ontvang € 25,- korting op de Kwink-handpoppenset (van € 90,- voor € 65,-,) óf 1 gratis deel uit de serie t.w.v. € 19,95. Ga naar de bestelpagina.

Website
Op de website hoe-doe-je-dat-voor-onderbouw.nl vindt u extra materialen, zoals liedjes en downloads van werkbladen. 
€ 19,95
Op voorraad
Bestelnummer
0703

Gegevens

Vaardigheden in Zo gaat dat niet!

herkennen van gevoelens bij jezelf: 

 • benoemen van gevoelens bij jezelf
 • herkennen van gevoelens bij een ander
 • benoemen van gevoelens bij een ander
 • manieren kunnen benoemen om rustig te blijven
 • gevoelens (op een gepaste manier) kunnen uiten
 • rekening houden met de gevoelensvan een ander

De serie Hoe doe je dat?

In deze nieuwe prentenboekenserie verkennen kinderen in de onderbouw, samen met de leerkracht, concrete (gedrags)situaties. Ideaal voor scholen die sociaal-emotioneel leren vanaf de eerste schooldag goed op de kaart willen zetten.

In elk deel staat een herkenbaar onderwerp uit het leven van jonge kinderen centraal. Dit biedt de leerkracht de kans om hier dieper op in te gaan. Situaties worden vanuit verschillende invalshoeken behandeld. Hoe doe je dat? is daarmee heel geschikt als aanvulling op een SEL-methode, zoals Kwink.

Met Hoe doe je dat?

 • Zoomt u in op herkenbare situaties en thema’s voor onderbouwleerlingen. Klassikaal, maar ook in kleinere groepjes (geschikt voor interventies)
 • Werkt u gericht aan vaardigheden die passen bij leerlingen in de onderbouw; de vaardigheden waaraan u werkt staan expliciet vermeld bij de werkvormen
 • Bent u verzekerd van een serie met een stevig pedagogisch fundament
 • Gaat u met jonge kinderen aan de slag met het verkennen en herkennen van emoties en het oefenen van sociale vaardigheden
 • Neemt u leerlingen in de onderbouw met humoristische verhalen mee langs herkenbare
  situaties. Het creatieve oefenmateriaal zorgt voor de transitie van de verhalen
 • Heeft u mooie gespreksstof met jonge kinderen over onderwerpen die hen raken, en zorgt u zo voor een goede basis!
'De stripachtige illustraties zijn kleurrijk en bevatten veel details. Na het verhaal worden er in de toelichting en verantwoording per emotie allerlei suggesties gedaan om activiteiten en werk vormen met kinderen te doen. Er wordt steeds verwezen naar de website www.hoe-doe-je-dat-voor-onderbouw.nl voor meer informatie en werkbladen. De activiteiten hebben allemaal een symbool waaraan te zien is of het een binnen- en/of buitenactiviteit is. Voor leerkrachten van jonge kinderen een leuk boek om emoties te bespreken en activiteiten rond emoties te doen.'- Felix Meijer, NBD

Meer informatie

Meer informatie
Bestelnummer 0703
Auteur(s) Karine van der Zon-Mels, Erik Idema, Mariska Bijvank e.a.
Illustrator(en) Adriaan Bijloo
Aantal pagina's 40
Verschijningsjaar 2021
Productuitvoering hardcover
Formaat 30 x 21 cm
Type product prentenboek
Leeftijd onderbouw

Bekend van

Kwink logo
Trefwoord logo
Hemel en aarde logo
Kom logo
Kind op zondag logo
© Copyright 2021 Kwintessens Disclaimer | Privacy Ideal Logo