Hoe doe je dat? - Deel 10 Winnen en verliezen

Auteur(s): Marijke Freeke-Honders, Erik Idema, Jolanda van der Marel, Marijne Sammels, Cora Vlaming, Karine van der Zon-Mels
Type product: prentenboek
Download product
Om dit digitale product te kunnen bestellen moet u ingelogd zijn op een persoonlijk account in deze webwinkel. Indien u nog geen account heeft, moet u eerst een account aanmaken. Na afronding van de bestelling vindt u in uw account een Zip-bestand dat u kunt downloaden naar uw pc.

Egel en Schildpad vormen een team bij de speldag. Ze tennissen, zwemmen, lopen hard. Als ze ergens het beste in zijn, verdienen ze een gouden kraal. Wie aan het eind van de dag de meeste gouden kralen heeft, heeft gewonnen. Egel en Schildpad zijn in sommige dingen wel goed, maar in andere dingen minder. Ze winnen weleens, maar verliezen ook. En dat is niet altijd makkelijk! 

Dit prentenboek met werkvormen is onderdeel van de serie Hoe doe je dat? voor de onderbouw.

Inkijkexemplaar
€ 19,95
Op voorraad
Bestelnummer
0710
  • Vanaf 10 exemplaren € 18,95
  • Vanaf 30 exemplaren € 17,96

Gegevens

Website

Op de website hoe-doe-je-dat-voor-onderbouw.nl vind je extra materialen, zoals liedjes en downloads van werkbladen. 

De serie Hoe doe je dat?

In deze prentenboekenserie verkennen kinderen in de onderbouw, samen met de leerkracht, concrete (gedrags)situaties. Ideaal voor scholen die sociaal-emotioneel leren vanaf de eerste schooldag goed op de kaart willen zetten.

In elk deel staat een herkenbaar onderwerp uit het leven van jonge kinderen centraal. Door de vragen en werkvormen bij de verhalen kunnen kinderen spelenderwijs oefenen met sociale en emotionele vaardigheden. Dit biedt de leerkracht de kans om hier dieper op in te gaan.  Omdat dieren de hoofdpersonen zijn in de verhalen wordt het voor kinderen makkelijker om vrijuit mee te denken over de situaties, alternatieven te bedenken en uit te proberen.

Situaties worden vanuit verschillende invalshoeken behandeld. Hoe doe je dat? is daarmee heel geschikt als aanvulling op een SEL-methode, zoals Kwink.

Abonnement

De titels uit de serie zijn ook beschikbaar in de vorm van een abonnement. Neem je een abonnement? Dan ontvang je één jaargang gratis. Meer informatie en bestellen.

Met Hoe doe je dat?

  • Zoom je in op herkenbare situaties en thema’s voor onderbouwleerlingen. Klassikaal, maar ook in kleinere groepjes (geschikt voor interventies)
  • Werk je gericht aan vaardigheden die passen bij leerlingen in de onderbouw; de vaardigheden waaraan je werkt staan expliciet vermeld bij de werkvormen
  • Ben je verzekerd van een serie met een stevig pedagogisch fundament
  • Ga je met jonge kinderen aan de slag met het verkennen en herkennen van emoties en het oefenen van sociale vaardigheden
  • Neem je leerlingen in de onderbouw met humoristische verhalen mee langs herkenbare
    situaties. Het creatieve oefenmateriaal zorgt voor de transitie van de verhalen
  • Heb je mooie gespreksstof met jonge kinderen over onderwerpen die hen raken, en zorg je zo voor een goede basis!

Meer informatie

Meer informatie
Bestelnummer 0710
Auteur(s) Marijke Freeke-Honders, Erik Idema, Jolanda van der Marel, Marijne Sammels, Cora Vlaming, Karine van der Zon-Mels
Illustrator(en) Adriaan Bijloo
ISBN 9789057886010
Aantal pagina's 40
Verschijningsjaar 2024
Productuitvoering hardcover
Formaat 29,7 x 21 cm
Type product prentenboek
Gekoppeld aan methode Kwink
Leeftijd kleuters, onderbouw

Bekend van

Kwink logo
Trefwoord logo
Hemel en aarde logo
Kom logo
Kind op zondag logo