Hoe doe je dat? - Deel 1 Zo gaat dat niet!

Auteur(s): Karine van der Zon-Mels, Erik Idema, Mariska Bijvank e.a.
Type product: prentenboek

Hassel krijgt onverwacht bezoek van zijn neef Harmen. Samen gaan ze klussen bij Ep en op verjaardagsvisite bij Odette. Harmen weet niet in elke situatie even goed hoe hij zich hoort te gedragen, maar is wel heel vriendelijk. Met hulp van Hassel en zijn vrienden komt het gelukkig toch goed.

Prentenboek uit de serie Hoe doe je dat?

Met deze serie werkt u gericht aan vaardigheden die passen bij jonge kinderen. Elk deel uit de serie bevat een ander thema, dat vanuit verschillende invalhoeken wordt behandeld. Inclusief per verhaal gespreksvragen en werkvormen.

U kunt een los exemplaar kopen van dit prentenboek. Of u kiest een 1-, 3- of 5-jarig abonnement, waarin u elke jaar 3 titels krijgt toegestuurd. Ga naar de bestelpagina.

Actie

Neem nu een vijfjaarabonnement en ontvang 50% korting op de Kwink-handpoppen t.w.v. € 45,- óf 2 gratis delen uit de serie t.w.v. € 39,90. Ga naar de bestelpagina.

Of kies voor een driejaarabonnement en ontvang € 25,- korting op de Kwink-handpoppenset (van € 90,- voor € 65,-,) óf 1 gratis deel uit de serie t.w.v. € 19,95. Ga naar de bestelpagina.

Website

Op de website hoe-doe-je-dat-voor-onderbouw.nl vindt u extra materialen, zoals liedjes en downloads van werkbladen. 

 

Inkijkexemplaar
€ 19,95
Op voorraad
Bestelnummer
0701

Gegevens

Vaardigheden in Zo gaat dat niet!

 • contact zoeken
 • feliciteren
 • helpen
 • jezelf presenteren
 • op je beurt wachten
 • rekening houden met de ander
 • wensen verwoorden

De serie Hoe doe je dat?

In deze nieuwe prentenboekenserie verkennen kinderen in de onderbouw, samen met de leerkracht, concrete (gedrags)situaties. Ideaal voor scholen die sociaal-emotioneel leren vanaf de eerste schooldag goed op de kaart willen zetten.

In elk deel staat een herkenbaar onderwerp uit het leven van jonge kinderencentraal. Dit biedt de leerkracht de kans om hier dieper op in te gaan. Situaties worden vanuit verschillende invalshoeken behandeld. Hoe doe je dat? is daarmee heel geschikt als aanvulling op een SEL-methode, zoals Kwink.

Met Hoe doe je dat?

 • Zoomt u in op herkenbare situaties en thema’s voor onderbouwleerlingen. Klassikaal, maar ook in kleinere groepjes (geschikt voor interventies)
 • Werkt u gericht aan vaardigheden die passen bij leerlingen in de onderbouw; de vaardigheden waaraan u werkt staan expliciet vermeld bij de werkvormen
 • Bent u verzekerd van een serie met een stevig pedagogisch fundament
 • Gaat u met jonge kinderen aan de slag met het verkennen en herkennen van emoties en het oefenen van sociale vaardigheden
 • Neemt u leerlingen in de onderbouw met humoristische verhalen mee langs herkenbare
  situaties. Het creatieve oefenmateriaal zorgt voor de transitie van de verhalen
 • Heeft u mooie gespreksstof met jonge kinderen over onderwerpen die hen raken, en zorgt u zo voor een goede basis!

'De onderwerpen zijn herkenbaar en uit het leven van alledag gekozen. De combinatie daarvan met de uitvoering van deze oblong uitgave (grote vertelplaten, duidelijke aanwijzingen voor de begeleider) maakt dit een prima hulpmiddel voor lessen in sociaal-emotionele vaardigheden of om onderdelen ervan te integreren in andere lesmomenten.' - I. de Jong-Smoor, NBD

Meer informatie

Meer informatie
Bestelnummer 0701
Auteur(s) Karine van der Zon-Mels, Erik Idema, Mariska Bijvank e.a.
Illustrator(en) Adriaan Bijloo
ISBN 9789057885471
Aantal pagina's 40
Verschijningsjaar 2021
Productuitvoering hardcover
Formaat 30 x 21 cm
Type product prentenboek

Bekend van

Kwink logo
Trefwoord logo
Hemel en aarde logo
Kom logo
Kind op zondag logo
© Copyright 2021 Kwintessens Disclaimer | Privacy Ideal Logo