Een gat in de dag

Auteur(s): Samenstelling: Mirjam en Willem de Vos
Type product: verhalenboek
Download product
Om dit digitale product te kunnen bestellen moet u ingelogd zijn op een persoonlijk account in deze webwinkel. Indien u nog geen account heeft, moet u eerst een account aanmaken. Na afronding van de bestelling vindt u in uw account een Zip-bestand dat u kunt downloaden naar uw pc.

Met de komst van het continurooster is de lunchpauze een onderdeel van de schooldag geworden. Dit boekje bevat verhalen, vragen, stellingen, een lunchlied en teksten om de maaltijd te beginnen. Ze nodigen uit om stil te staan en van gedachten te wisselen. Om het maaltijdmoment te markeren.

Inkijkexemplaar Bekijk video
€ 15,95
Op voorraad
Bestelnummer
0342
  • Vanaf 10 exemplaren € 15,15
  • Vanaf 30 exemplaren € 14,36

Gegevens

Met de komst van het continurooster is de lunchpauze een onderdeel van de schooldag geworden. Dat heeft geleid tot vragen zoals:

‘Wat doe je eigenlijk met de kinderen in die tijd?’
‘Hoe begin je de maaltijd? Gewoon aanvallen?’
‘En als ze klaar zijn met hun boterhammen, wat dan?’

Dit bracht de samenstellers op het idee om dit boek te ontwikkelen met thema’s, verhalen, vragen, stellingen, een lunchlied en met teksten om de maaltijd te beginnen. Ze nodigen uit om stil te staan en van gedachten te wisselen. Om het maaltijdmoment te markeren.

Maar je zou de waarde van dit boek tekort doen als je niet verder zou kijken. Er zijn meer plaatsen waar de verhalen zouden kunnen klinken. Op andere momenten op de schooldag, maar ook voor andere doelgroepen: bij het openen van een teamvergadering bijvoorbeeld, of bij een ouderavond. Dit boek nodigt uit om de verhalen te laten klinken!

Idee en samenstelling: Mirjam en Willem de Vos

In De Rijnpost verscheen een artikel over dit boek: 'Een verhalenbundel zoals deze was er nog niet'

NBD Biblion schrijft over dit boek onder meer:
De thema's zijn gevarieerd en lopen van heel concreet, zoals de thema's feest en jouw plek, tot abstract over o.a. teleurstelling en beloven. Alle thema's liggen dicht bij de belevingswereld van kinderen en kunnen daarom zowel met jonge als oudere kinderen besproken worden. Niet al het materiaal is geschikt voor elke leeftijdsgroep, maar de samenstellers hebben 'de creativiteit van leerkrachten hoog zitten'. Bij een deel van de verhalen staat een kleurrijke illustratie. Mooi en inspirerend boek om meer diepgang rond de lunch te brengen. Het is gericht op het onderwijs, maar kan ook in de thuissituatie zeer waardevol zijn.

Meer informatie

Meer informatie
Bestelnummer 0342
Auteur(s) Samenstelling: Mirjam en Willem de Vos
Illustrator(en) Wendelien van de Erve
ISBN 9789057885624
Aantal pagina's 116
Verschijningsjaar 2021
Productuitvoering hardcover
Formaat 22 x 22 cm
Type product verhalenboek

Bekend van

Kwink logo
Trefwoord logo
Hemel en aarde logo
Kom logo
Kind op zondag logo