Joke Bouwman

Joke Bouwman is relatiebeheerder voor Rayon 2 (Midden/Zuid). Je kunt contact met haar opnemen voor:

  • een telefonisch gesprek
  • een bezoek aan je school waarbij je uitgaven van Kwintessens kunt bekijken
  • advies op maat: op welke wijze kan jouw school het beste aan de slag gaan met een bepaald thema en wat is daarvoor nodig
  • een presentatie aan het schoolteam, schoolbestuur, etc. over een van onze uitgaven of methodes
  • workshops
  • een zichtzending van een van onze methodes

Je kunt Joke Bouwman:

Wil je meer weten over Joke Bouwman? Lees dan het interview hieronder!

Wat is jouw achtergrond?

Ruim twintig jaar (basis) onderwijservaring waarin mijn persoonlijke interesse altijd al uitging naar de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen, alsook naar godsdienst-levensbeschouwing.

De loopbaan switch naar Kwintessens is dan ook een bewuste keuze. Onderwijs in lezen, rekenen  en taal behoren tot de primaire taak van een school. Maar leren voor het leven is minstens zo belangrijk!

Waarvoor kan de klant bij jou terecht?

Praktische voorlichting en eerlijk advies gebaseerd op ervaring in en visie op onderwijs. Elke nieuwe uitgave lees ik door de bril van de leerkracht. Eens juf, altijd juf.

Wat zijn jouw specialiteiten als relatiebeheerder?

Ik ben een onderbouwspecialist en heb veel vakinhoudelijke kennis.

Doordat ik met mijn voeten ‘in de klei’ heb gestaan weet ik waar leerkrachten tegenaan lopen en hoe weerbarstig de praktijk kan zijn. Hoe een goede indeling van de dag met het omvallen van een kralendoos in rook opgaat. Maar ik ken ook hun idealen en liefde voor het vak. We spreken dezelfde taal. Dat gebruik ik om leerkrachten te inspireren en te enthousiasmeren.

Bovendien geloof ik in de kracht van onze methoden, ze geven leerkrachten de tools die ze nodig hebben om identiteit en schoolklimaat handen en voeten te geven.

Wat geeft jou energie binnen je werk voor Kwintessens?

De boeiende en veelal leerzame gesprekken over de pedagogische en onderwijskundige visie van scholen. Wanneer het lukt om te laten zien hoe onze methoden daar handen en voeten aan kunnen geven, dan geeft dat veel voldoening.

Wat vind je zo leuk aan je werk?

Het overkomt me regelmatig, een leerkracht die spontaan roept: `Jij hebt een leuke baan, zeg!'
Ik kan niet anders dan dat volmondig beamen.