Weet jij hoe laat het is? - digitaal

Type product: adventspakket
Download product
Om dit digitale product te kunnen bestellen moet u ingelogd zijn op een persoonlijk account in deze webwinkel. Indien u nog geen account heeft, moet u eerst een account aanmaken. Na afronding van de bestelling vindt u in uw account een Zip-bestand dat u kunt downloaden naar uw pc.

Deze download omvat alle materialen van het adventsproject 2023 in digitale vorm met als extra de kerstmusical 'De kleine klok' (inclusief script en muziek).

Wilt u de posters (ook) op papier? Koop dan de Voordeelset

€ 25,95
Op voorraad
Bestelnummer
5861
Links

Gegevens

Het verhaal van de kerstmusical 

In herberg De kleine klok in Betlehem gebeurt alles stipt op tijd. Dat is maar goed ook, want het is erg druk: door de volkstelling van keizer Augustus zoeken veel mensen een slaapplek in Betlehem. Vooral vader Bart van Stipt probeert wanhopig vast te houden aan alle planningen en tijdschema’s. 

Als de herberg al vol is, kloppen Jozef en Maria aan de deur. Omdat Maria in verwachting is, besluit de familie dat ze toch ergens een plekje zullen maken: ze toveren de stal om in een plek waar Jozef en Maria de nacht kunnen doorbrengen. 

Die nacht wordt Jezus geboren. Zijn komst doorbreekt alle tijdschema’s en planningen: hij komt op ‘een tijd die niemand heeft bedacht, een uur waar nog geen plan voor was’. In die nacht maakt God een nieuw begin. 

Kerstmusical De kleine klok heeft 5 liedjes en kan al met 8 personen gespeeld worden.

Thema van het adventsproject: Weet jij hoe laat het is?

Advent is een periode van verwachten, van reikhalzend uitkijken naar wat komt. Bij verwachting speelt tijd een belangrijke rol: hoe lang duurt het nog? Je kunt op je horloge of op de kalender kijken om te zien hoever de tijd gevorderd is. Maar soms kun je ook aan andere dingen zien of je verwachting al bijna vervuld wordt. De Bijbelverhalen van deze periode laten zien hoe mensen met een ‘vooruit-ziende’ blik hebben uitgekeken naar de komst van de Heer

Andere onderdelen van het adventsproject die u kunt bestellen zijn:

Toelichting adventsproject

Op 20 september gaf hoofdredacteur Erik Idema in een webinar toelichting op de verhalen, liedjes en andere materialen uit het project. Op de site van Kind op Zondag kunt u dit webinar terugkijken en vindt u het projectlied en het filmpje over het maken van de klok. 

Naar de site van Kind op Zondag

Meer informatie

Meer informatie
Bestelnummer 5861
Verschijningsjaar 2023
Productuitvoering digitaal
Type product adventspakket
Gekoppeld aan methode Kind op Zondag

Bekend van

Kwink logo
Trefwoord logo
Hemel en aarde logo
Kom logo
Kind op zondag logo