Way to Learn

Way to Learn is een multimediaal totaalpakket voor scholieren van groep 7 en 8. Het pakket bestaat uit twee delen, met elk tien compleet uitgewerkte lessen, inclusief een wetenschappelijk verantwoorde test.

Met Way to Learn bereiden scholieren zich optimaal voor op hun schoolloopbaan en de verdere toekomst. Hun talenten, eigenschappen en leerstijl worden duidelijk gekoppeld aan bijvoorbeeld schoolprofielen en beroepen.

De prijs van Way to Learn is € 30,- per leerling op basis van een licentie voor twee jaar (groep 7 en 8). Rekenmodel: voor een groep van 25 leerlingen in groep 7 betaalt u dus 25 x € 30,- = € 750,-.

Bekijk ook de speciale website: www.waytolearn.nl.

U kunt Way to Learn bestellen of een proefabonnement aanvragen via dit formulier.

Bekijk ook het promotiefilmpje:

 • Beschikbaarheid:
  op voorraad
 • Bestelnummer:
  6544
 • Auteur(s):
  Kwintessens en Con7Study
 • Illustrator(en):
  Aad Bijloo
 • Verschijningsjaar:
  2016
 • Productuitvoering:
  samengesteld product
 • Soort:
  licentieproduct
  Prijs op aanvraag

Waarom Way to Learn?

Scholieren van nu komen straks in een maatschappij waar 'een leven lang leren' de norm is. Zij zullen blijvend moeten nadenken over hoe ze leren, wat ze willen en hoe ze kunnen inspelen op de arbeidsmarkt. Daarom is het noodzakelijk dat scholieren al op de basisschool beginnen met zelfreflectie: hoe leer ik, wat zijn mijn talenten en competenties, waar ben ik minder goed in, wat wil ik graag, welke beroepen zijn er allemaal? Uiteraard op een speelse manier en aangepast op hun eigen niveau. Om deze zelfreflectie van jongs af aan te trainen is er Way to Learn.

Binnen Way to Learn is veel aandacht voor 'vaardigheden voor de 21e eeuw', zoals ICT-geletterdheid, kritisch denken, creativiteit en probleemoplossend vermogen.

Way to Learn sluit aan bij de Kerndoelen, met name bij: oriëntatie op jezelf en de wereld, kunstzinnige oriëntatie en Nederlands.

Way to Learn betrekt ouders actief bij de lessen. Door ouderavonden, betrokkenheid bij huiswerkopdrachten en de dialoog tussen scholier, ouders en leerkracht. Zo krijgen ouders een beter beeld van de competenties en talenten van hun kind, onder andere met het oog op de keuze voor het voortgezet onderwijs.

Het pakket is ook in te zetten in de brugklas van het VO.

Inhoud pakket

 • Een licentie voor het gebruik van de lessen op het digibord
 • Twee papieren handleidingen voor de leerkracht (een voor deel I en een voor deel II)
 • Twee legopakketjes
 • Kaartspel voor jongeren
 • Kaartspel voor ouders
 • Way to Cook (kookboekje voor iedere leerling!)

De lessen van Way to Learn worden op het digibord aangeboden via www.waytolearn.nl. Daar vindt de leerkracht alle lessen, inclusief de downloads voor de leerlingen. De leerkracht zelf krijgt een handleiding op papier.

Onderdeel van deel I van Way to Learn is een online test. Dit is een leuke test, speciaal gemaakt voor leerlingen uit groep 7 en 8. De testuitslag geeft de leerlingen zicht op hun leerstijl, eigenschappen en talenten.

Prijs

De prijs van Way to Learn is € 30,- per leerling op basis van een licentie voor twee jaar (groep 7 en 8). Rekenmodel: voor een groep van 25 leerlingen in groep 7 betaalt u dus 25 x € 30,- = € 750,-.

Voor het beste resultaat adviseren wij om in groep 7 met Way to Learn te starten en het project in groep 8 af te ronden. Zo bereidt u uw leerlingen het best voor op het voortgezet onderwijs en de toekomst.

Neem contact op met uw relatiebeheerder of met onze klantenservice voor een vrijblijvende offerte. U kunt ook het formulier op onze website invullen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Proefabonnement:

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Way to Learn? Neem dan een gratis proefabonnement! U kunt dan twee lessen uit de eerste module uitproberen. U ontvangt van ons toegang tot deze lessen op het digibord, en een pdf van de papieren handleiding. Het proefabonnement vraagt u eenvoudig aan via dit formulier.

Meer weten?

Bekijk de speciale website www.waytolearn.nl!

De makers

Way to Learn is ontwikkeld door Kwintessens in samenwerking met Con7Study.

 De lessen van Way to Learn zijn verkrijgbaar als totaalpakket. U kunt de lessen aanvullen met extra materiaal.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review bij: Way to Learn

* Verplichte velden