Way to Learn lespakket

Auteur(s): Kwintessens en Con7Study
Type product: licentieproduct

Way to Learn is een multimediaal totaalpakket voor scholieren van groep 7 en 8. Het pakket bestaat uit twintig lessen, inclusief een wetenschappelijk verantwoorde test.

Met Way to Learn bereiden scholieren zich optimaal voor op hun schoolloopbaan en de verdere toekomst. Hun talenten, eigenschappen en leerstijl worden duidelijk gekoppeld aan bijvoorbeeld schoolprofielen en beroepen.

Way to Learn kost € 375,- per groep en is een licentie van twee jaar. Inloggen geschiedt via Basispoort.

Bekijk ook de speciale website: www.waytolearn.nl.

€ 375,00
Op voorraad
Bestelnummer
6544

Gegevens

Waarom Way to Learn?

Scholieren van nu komen straks in een maatschappij waar 'een leven lang leren' de norm is. Zij zullen blijvend moeten nadenken over hoe ze leren, wat ze willen en hoe ze kunnen inspelen op de arbeidsmarkt. Daarom is het noodzakelijk dat scholieren al op de basisschool beginnen met zelfreflectie: hoe leer ik, wat zijn mijn talenten en competenties, waar ben ik minder goed in, wat wil ik graag, welke beroepen zijn er allemaal? Uiteraard op een speelse manier en aangepast op hun eigen niveau. Om deze zelfreflectie van jongs af aan te trainen is er Way to Learn.

Binnen Way to Learn is veel aandacht voor 'vaardigheden voor de 21e eeuw', zoals ICT-geletterdheid, kritisch denken, creativiteit en probleemoplossend vermogen.

Way to Learn sluit aan bij de Kerndoelen, met name bij: oriëntatie op jezelf en de wereld, kunstzinnige oriëntatie en Nederlands.

Way to Learn betrekt ouders actief bij de lessen. Door ouderavonden, betrokkenheid bij huiswerkopdrachten en de dialoog tussen scholier, ouders en leerkracht. Zo krijgen ouders een beter beeld van de competenties en talenten van hun kind, onder andere met het oog op de keuze voor het voortgezet onderwijs.

Het pakket is ook in te zetten in de brugklas van het VO.

Inhoud pakket

  • Een licentie van twee jaar voor het gebruik van de lessen op het digibord
  • Twee papieren handleidingen voor de leerkracht (een voor deel I en een voor deel II)
  • Twee legopakketjes
  • Kaartspel voor jongeren
  • Kaartspel voor ouders
  • Way to Cook (kookboekje voor iedere leerling!)

De lessen van Way to Learn worden op het digibord aangeboden via www.waytolearn.nl. Daar vindt de leerkracht alle lessen, inclusief de downloads voor de leerlingen. De leerkracht zelf krijgt een handleiding op papier.

Onderdeel van deel I van Way to Learn is een online test. Dit is een leuke test, speciaal gemaakt voor leerlingen uit groep 7 en 8. De testuitslag geeft de leerlingen zicht op hun leerstijl, eigenschappen en talenten.

Prijs

De prijs van Way to Learn is € 375,-. U ontvangt een licentie voor twee jaar.

Voor het beste resultaat adviseren wij om in groep 7 met Way to Learn te starten en het project in groep 8 af te ronden. Zo bereidt u uw leerlingen het best voor op het voortgezet onderwijs en de toekomst.

Meer weten?

Bekijk de speciale website www.waytolearn.nl.

De makers

Way to Learn is ontwikkeld door Kwintessens in samenwerking met Con7Study.

 De lessen van Way to Learn zijn verkrijgbaar als totaalpakket. U kunt de lessen aanvullen met extra materiaal.

Meer informatie

Meer informatie
Bestelnummer 6544
Auteur(s) Kwintessens en Con7Study
Illustrator(en) Aad Bijloo
Verschijningsjaar 2016
Productuitvoering samengesteld product
Type product licentieproduct
Leeftijd bovenbouw

Bekend van

© Copyright 2019 Kwintessens Disclaimer | Privacy Ideal Logo