De dansende koning

Auteur(s): Erik Idema
Type product: verhalenboek

Lang geleden was er in Israël een verdrietige koning. Hij heette koning Saul en niemand kon hem vrolijk maken. Hoewel… er was één jongen die het wel kon. Als de herdersjongen David op zijn harp speelde, was de koning niet meer verdrietig.

€ 15,35
Op voorraad
Bestelnummer
0434

Gegevens

Dit boekje biedt materiaal voor een muzikale kindervertelling over koning David. Het verhaal kan worden voorgelezen aan kinderen uit groep 1 t/m 4, bijvoorbeeld tijdens een week- of maandsluiting of als onderdeel van een schoolkerkdienst. Eventueel kunt u een groepje kinderen het verhaal laten uitbeelden terwijl het wordt voorgelezen. De vertelling wordt afgewisseld met stukjes muziek die de sfeer van het verhaal laten horen. U kunt de muziek live (laten) maken tijdens het verhaal: vraag een muzikant om te improviseren of muziek uit te voeren die past bij de omschreven stemmingen in het verhaal.  

In het verhaal zit ook een kort liedje dat een paar keer terugkomt en door alle kinderen kan worden meegezongen. Het verhaal eindigt met een optocht waaraan alle kinderen mee kunnen doen. Geef de kinderen hierbij muziekinstrumentjes voor een extra feestelijk effect!

Meer informatie

Meer informatie
Bestelnummer 0434
Auteur(s) Erik Idema
Muziek Gerard van Amstel
Illustrator(en) Iris Boter, Pauline Oud, Ankie Spoelstra, Roger Klaassen
ISBN 9789057884849
Aantal pagina's 16
Verschijningsjaar 2016
Productuitvoering geniet
Formaat 21 x 21 cm
Type product verhalenboek
Gekoppeld aan methode Kind op Maandag
Leeftijd onderbouw

Bekend van

Kwink logo
Trefwoord logo
Hemel en aarde logo
Kom logo
Kind op zondag logo
© Copyright 2020 Kwintessens Disclaimer | Privacy Ideal Logo