Minke springt

Auteur(s): Lieke van Duin
Type product: leesboek

Minke wil graag op paardrijles, net als haar vriendin Nina. Paardrijles is duur. Maar Minke bedenkt een oplossing. Als blijkt dat ze talent heeft voor het omgaan met pony’s, verandert alles.

Inkijkexemplaar
€ 4,95
Op voorraad
Bestelnummer
5133

Gegevens

Over opkomen voor jezelf en omgaan met ruzie

Minke heeft het moeilijk. Ze is vaak bang en moet gauw huilen. En ze plast nog wel eens in haar bed. Dat komt door het geschreeuw in het trappenhuis. Dat maakt haar bang. Haar moeder denkt dat schilderlessen Minke kunnen helpen. Maar Minke wil liever op paardrijles. Papa en mama vinden dat te duur. Daarom bedenkt ze zelf een oplossing. Ze blijkt talent te hebben voor het omgaan met pony’s. Daarmee verandert alles.

De leesboeken van Kwintessens sluiten aan bij de gedragscategorieën van Kinderen en… hun sociale talenten en de SCOL. Met het lezen van deze leuke boeken vergroten kinderen hun leesvaardigheid, aansluitend bij hun eigen Avi-leesniveau. Tegelijk sluiten de boeken aan bij de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Herkenbare verhalen en dilemma’s helpen ze op een speelse manier te ontdekken dat er verschillende mogelijkheden zijn om met situaties om te gaan. Ze kunnen leren van de succesvolle en soms minder handige keuzes die leeftijdgenoten in herkenbare situaties maken.

Meer informatie

Meer informatie
Bestelnummer 5133
Auteur(s) Lieke van Duin
Illustrator(en) Harmen van Straaten
ISBN 9789057883873
Aantal pagina's 120
Verschijningsjaar 2012
Productuitvoering hardcover
Formaat 17 x 23 cm
Type product leesboek
AVI-niveau E5, M6

Bekend van

Kwink logo
Trefwoord logo
Hemel en aarde logo
Kom logo
Kind op zondag logo
© Copyright 2023 Kwintessens Disclaimer | Privacy Ideal Logo