Materiaal voor thuis

We leven in een bijzondere tijd, waarin bijna alles anders gaat dan normaal. De afgelopen tijd bent u waarschijnlijk druk bezig geweest met het organiseren van alternatieve onderwijsvormen.

Speciaal voor ouders die thuis aandacht willen besteden aan sociaal-emotioneel leren en levensbeschouwing bieden wij onderstaand materiaal aan:

START: Elke dag een verhaal

START

Meer dan ooit geloven wij in deze tijd in de kracht van verhalen. Verhalen die kinderen aan het denken zetten, laten lachen en met elkaar verbinden.

Op kwintessens.n/start vindt u een alternatief aanbod voor het vak godsdienst of levensbeschouwing, helemaal gericht op thuisgebruik. De site kwam tot stand in samenwerking met Verus.

Ga naar Start.

Paasviering en pinksterviering
We blikken terug op bijzondere online paas- en pinkstervieringen! Live keken al veel basisschoolleerlingen met ons mee. En ook later zijn de vieringen nog vaak teruggeken op Youtube. Wilt u de vieringen ook nog kijken? Bekijk hier de paasviering en hier de pinksterviering

Kwink voor thuis

Kwink voor thuis

We bieden per leeftijdsgroep een animatie en acht doe-opdrachten (als pdf) voor thuis. Met een deel van de activiteiten kunnen de kinderen zelfstandig aan de slag. Het doel van de opdrachten is om kinderen te laten ontdekken dat lichaamstaal iets zegt over hoe de ander zich voelt. Dat is nodig om goed te kunnen meeleven met de ander, zodat je je eigen gedrag daarop kunt afstemmen.

De lessen sluiten goed aan op de dag van vandaag, nu veel ouders misschien meer dan anders samen met kinderen thuis zijn. 

Daarnaast zijn onze digitale prentenboeken gratis beschikbaar en kunt u drie vrolijke kleurplaten downloaden.

Ga naar Kwink voor thuis.

Filmpjes voor het afscheid van groep 8

Binnen enkele dagen klaar voor een coronaproof afscheid van groep 8? Gebruik het gratis filmscript ’10 filmpjes’. Laat de hele klas in groepjes 10 filmpjes maken. En gebruik die bij het afscheidsmoment van groep 8: met of zonder publiek of als online afscheid. De klas houdt er sowieso een leuke herinnering aan over. Het voorbereiden en uitvoeren van dit concept kost aanzienlijk minder tijd dan het voorbereiden van een musical. Download het gratis script. En bekijk op Youtube filmpjes met uitleg. 

Lesbrief afscheid groep 8

Samen herinneringen ophalen aan de basisschooltijd doet u met de gratis lesbrief afscheid groep 8

Een kus voor Tibbe

Een kus voor Tibbe

Speciaal voor ouders met (jonge) kinderen bieden wij nu het prentenboek Een kus voor Tibbe online aan. Het prentenboek werd gemaakt bij de paasviering van Trefwoord. Een mooi verhaal over het eendenkuiken Tibbe dat onderweg naar de vijver zijn moeder kwijtraakt...

Ga naar Een kus voor Tibbe.

Digitaal materiaal Kind op Zondag

Kind op Zondag

De meeste kerken houden de komende zondagen hun deuren gesloten en/of zenden online diensten uit. Dat wil niet zeggen dat het kinderwerk stilvalt!

De redactie van Kind op Zondag vindt het belangrijk dat het kinderwerk doorgaat. Zeker voor gezinnen die in deze onzekere tijden de kerkelijke gemeenschap en het vieren met jong en oud moeten missen. Daarom stellen we nu tijdelijk het volledige materiaal op de website van Kind op Zondag beschikbaar. 

Ga naar Kind op Zondag.

 

© Copyright 2020 Kwintessens Disclaimer | Privacy Ideal Logo