Keien van kolonisten

Auteur(s): Piet van der Waal
Type product: leesboek
Download product
Om dit digitale product te kunnen bestellen moet u ingelogd zijn op een persoonlijk account in deze webwinkel. Indien u nog geen account heeft, moet u eerst een account aanmaken. Na afronding van de bestelling vindt u in uw account een Zip-bestand dat u kunt downloaden naar uw pc.

Het is rond 1820 en ons land leeft nog voornamelijk in armoede. Anne en haar vriendin Lieke wonen in een weeshuis in Dordrecht waar het leven zwaar is. Op een dag mogen ze verhuizen naar Drenthe, waar een mooie toekomst lijkt weggelegd. Zal deze reis Anne en Lieke brengen wat zij verwachten?

Inkijkexemplaar
€ 7,95
Op voorraad
Bestelnummer
5039
  • Vanaf 10 exemplaren € 7,55
  • Vanaf 30 exemplaren € 7,16

Gegevens

Het is rond 1820. Napoleon en zijn troepen hebben ons land al een paar jaar verlaten. Maar veel mensen leven nog in armoede. Anne en haar vriendin Lieke wonen in een weeshuis in Dordrecht. Ze moeten hard werken en af en toe vallen er klappen. In de straten van Dordrecht leert Anne Steyn kennen, een jongen die ze heel leuk vindt. Op een dag stappen twee deftige mannen het weeshuis binnen. De oudste kinderen mogen naar Drenthe verhuizen. Daar is genoeg eten, werk en woonruimte voor iedereen. En ze mogen naar school! Vol verwachting beginnen Anne en Lieke aan de reis. Zullen ze bij elkaar blijven? En zal Anne Steyn ooit nog zien?

 

Recensie door Boekenwurm

Prachtig geschreven verhaal, veel emotie en ook spanning. Thema: armoede bestrijden en kinderen toekomst bieden, is goed uitgewerkt. Karakter hoofdpersoon sterk neergezet.

Meer informatie

Meer informatie
Bestelnummer 5039
Auteur(s) Piet van der Waal
Illustrator(en) Roelof van der Schans
ISBN 9789057884832
Aantal pagina's 100
Verschijningsjaar 2016
Productuitvoering hardcover
Formaat 15 x 23,5 cm
Type product leesboek
AVI-niveau E7, Plus

Bekend van

Kwink logo
Trefwoord logo
Hemel en aarde logo
Kom logo
Kind op zondag logo